Bíróbotrány: magyar, cseh vagy horvát bírók - a lettek ma sem tudják

Vágólapra másolva!
2011.02.14. 19:44
A lett és az észt labdarúgó-szövetség hétfőn hivatalosan megerősítette: kérték a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA), vizsgálja ki a múlt szerdai, törökországi felkészülési mérkőzéseik játékvezető-küldését.

Mint arról többször beszámoltunk, a négy tizenegyest hozó – a magyar Lengyel Kolos és honfitársai vezette – Észtország–Bulgária (2–2) és a három büntetővel tarkított Lettország–Bolívia (2–1) mérkőzés után pattant ki a botrány.

Hétfőn az AP hírügynökség rigai híre szerint a lett szövetség szóvivője kijelentette: a mai napig nem tudják pontosan, honnan érkeztek a meccsüket dirigáló játékvezetők, noha szóban és írásban többször kértek információt a kettős mérkőzést szervező menedzserirodától (Footy Sport International). Martins Hartmanis szerint az első információ cseh – nem FIFA-kerettag – játékvezetőkről szólt, a meccs előtt a szervezők magyarnak titulálták a melegítő bírókat, ők azonban – amikor a lett delegáció egyik vezetője a kezdés előtti percekben megkérdezte tőlük – horvátnak mondták magukat.

„Kicsit zavaros volt a helyzet, de tizenöt perccel a kezdés előtt a delegációnk képviselője már nem akarta tovább zavarni a bírók készülődését" – indokolta Hartmanis, ilyen körülmények között miért egyeztek bele a mérkőzés lejátszásába.

A FIFA korábban jelezte: vizsgálatot indított a két mérkőzés ügyében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik