Vágner: Ez az eset nem teszi semmissé Kassaiék sikereit

Vágólapra másolva!
2011.02.13. 09:20
null
Vágner László szerint a magyar játékvezetői hármasnak vállalnia kell a felelősséget (Fotó: Mirkó István)
Habár „valami papír" megérkezett az MLSZ-hez, Vágner László, a játékvezetői bizottság első embere nem tudott a magyar játékvezetői hármas törökországi túrájáról. Úgy látja, az eset nem tesz jót a hazai bírók nemzetközi megítélésének, ám azt gondolja, amit Kassai Viktorék felépítettek, nem dől össze egy szempillantás alatt. Mindenesetre nem kellemes érzés, hogy megint rossz hírbe keveredtünk.

– Megírta már levelét a bolgár és az észt szövetségnek?
– Nem, én az Európai Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságához fordultam – válaszolta a Nemzeti Sportnak Vágner László, az MLSZ JB első embere.

– Csütörtökön azt nyilatkozta, azonnal levelet ír az érintett szövetségeknek, és miközben elnézést kér tőlük, jelzi, hogy az MLSZ-nek semmi köze a küldéshez.
– A magyar szövetség irányítóival úgy egyeztünk meg, hogy ők veszik fel a kapcsolatot a bolgár, illetve az észt szervezettel, miközben én az UEFA bírói testületének írok. Jobbnak láttuk tehát, ha az érintett országok szövetségével az MLSZ levelezik.

– Lengyel Kolos azt írta a lapunknak is eljuttatott közleményében, hogy az MLSZ-ben, valamint a Budapesti Labdarúgó-szövetségben is tudtak róla, hogy ők külföldön vezetnek meccset. A meghívásuk utánpótlás-mérkőzésre szólt, és erről tudtak a vezetők is.
– Én azonban nem. Valami papír ugyan érkezett a szövetséghez, csakhogy az említett játékvezetők nem tartoznak közvetlenül hozzám, az utazásukról később értesültem. Csupán Csák János partjelzővel tudtam beszélni, és vele is csak csütörtök este, a hármas hazaérkezésekor.

– Amikor már rég megtörtént a baj. Igaz, nem tudni, megalapozott-e a bolgár és az észt szövetség gyanúja. Arra ellenben fogadni mernénk, hogy az eset rontja a magyar játékvezetők nemzetközi megítélését. Egyetért velünk?
– Hát nem tesz jót neki... De hála Istennek, sokan vannak még, akik jól tudják, hogy hol tart a magyar játékvezetés. S nem gondolom, hogy a mostani eset semmissé teheti például Kassai Viktor sikereit – vagy mondhattam volna más magyar bíró nevét is.

– Ne haragudjon, továbbra sem értjük, hogyan történhetett meg az eset...
– Nézze, aki hozzám tartozik, arról mindig tudom, hol és merre jár. A három játékvezető esetében viszont a megyei szövetségek vezetői az illetékesek, és valahol megszakadt a kommunikációs lánc.

– Mondja, miért éppen magyarokkal történik meg ilyen malőr – nem pedig mondjuk albán vagy bolgár játékvezetőkkel?
– Nem értem a kérdést.

– Megint rólunk szólnak a negatív hírek.
– Megint?! Szakmailag semmi kivetnivalót nem találni a magyar játékvezetői hármas ténykedésében. Ön is láthatta az internetes felvételeken, valamennyi tizenegyes előtt szabálytalanság történt. Ám a bírók olyat tettek, amit nem tehettek volna meg – ezért vállalniuk kell a felelősséget!

A TELJES INTERJÚT ÉS VAD II ISTVÁN VÉLEMÉNYÉT AZ ESETRŐL A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik