Újabb fogadási gyanú, magyar játékvezetőkkel

Vágólapra másolva!
2011.02.10. 18:57
null
Négy tizenegyes, négy gól a Bulgária-Észtország találkozón (Fotó: Reuters)<br />
Címkék
&Eacute;sztorsz&aacute;gban &eacute;s Bulg&aacute;ri&aacute;ban fut&oacute;tűzk&eacute;nt terjed a h&iacute;r &ndash; fogad&aacute;si csal&aacute;s &aacute;rny&eacute;ka vet&uuml;lt a k&eacute;t orsz&aacute;g tegnapi, Antaly&aacute;ban lej&aacute;tszott m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;re. A n&eacute;gy tizenegyest hoz&oacute;, 2&ndash;2-vel z&aacute;rult tal&aacute;lkoz&oacute;n magyar j&aacute;t&eacute;kvezetői h&aacute;rmas, Lengyel Kolos, Selmeczi Kriszti&aacute;n &eacute;s Cs&aacute;k J&aacute;nos műk&ouml;d&ouml;tt k&ouml;zre.
„HASZNOS MECCS VOLT, CSAK EGY IDIÓTA BEFÚJT NÉGY TIZENEGYEST”
Az ügyben megszólalt az Észt Labdarúgó-szövetség elnöke és az elnökség egyik tagja is.

A Nemzeti Sport információi szerint a helyi sajtó már Bulgáriában és Észtországban is foglalkozik a két ország tegnapi, Antalyában lejátszott, 2–2-vel záruló felkészülési mérkőzésével.

Észt sajtóhírek szerint a négy – látszólag jogos (a videófelvétel alapján három mindenképpen annak tűnik) – tizenegyest hozó mérkőzés előtt ázsiai fogadóirodáknál meglepő módon csökkentették annak a fogadási ajánlatnak a szorzóját, hogy legalább három gól születik a találkozón.

Az észt elnök már levélben fordult az üggyel kapcsolatban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez.

Az ügy érdekessége, hogy a találkozót dirigáló magyar játékvezetői hármas nem FIFA-kerettag, sőt itthon is alacsonyabb osztályban működnek közre.

A találkozót vezető Lengyel Kolos ősszel az NB III-as játékvezetői keret tagja volt, az egyik partjelző, Csák János az NB III-as, Selmeczi pedig a Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ) asszisztensi keretének tagja volt.

A szabályok ugyan nem tiltják, hogy felkészülési mérkőzésen nem FIFA-kerettag játékvezetők működjenek közre, de semmiképpen sem nevezhető bevett gyakorlatnak.

Érdekesség, hogy az Észtország–Bulgária találkozót megelőzően ugyanabban az antalyai stadionban egy Lettország–Bolívia mérkőzést is rendeztek (2–1), ez a meccs három tizenegyest hozott. A mérkőzést horvát bírók vezették, ugyanakkor a mérkőzésről készült képgaléria tanúsága szerint Csák János ezen a mérkőzésen is közreműködött – negyedik játékvezetőként.

A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN HOSSZABB ÖSSZEÁLLÍTÁST OLVASHAT A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN!

A MÉRKŐZÉS VIDEÓJA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik