Bíróbotrány: a bolgár elnök szerint minden felelősség a magyar játékvezetőké

Vágólapra másolva!
2011.02.11. 10:10
Címkék
„Ha itt csalás történt, abban egyik csapat sem érintett, kizárólag a mérkőzés bíróit terhelheti felelősség, akiket nem a bolgár vagy az észt szövetség kért fel: a találkozót szervező cég intézte a játékvezetőket" – nyilatkozta az Észtország elleni 2–2 után a szófiai Trud napilapnak Boriszlav Mihajlov, a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFU) elnöke.

A Nemzeti Sport Antalyában tartózkodó bolgár forrása szerint a BFU a gyanús körülmények ellenére, az észt testvérszervezettel ellentétben nem tett panaszt sem az Európai (UEFA), sem a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA).

A korábbi magyar, jelenleg bolgár szövetségi kapitány, Lothar Matthäus az összecsapás utáni nyilatkozatában a négy tizenegyesre nem tért ki, a játékvezető ítéleteit nem kommentálta, kizárólag csapata teljesítményére fókuszált. A csütörtöki bolgár sajtóban visszatérően „büntetőkrimiként" említették a szerdai találkozót, de a tudósítások sem foglalkoztak a tizenegyesek jogosságával.

Észtországgal ellentétben Bulgáriában közvetítették a mérkőzést, amelyet a TV+ tűzött műsorára, azaz a meccset szervező cég – elvileg – részesült a televíziós jogdíjból.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik