„Úgy állítanak be minket, mint csaló és korrupt embereket”

Vágólapra másolva!
2011.02.12. 00:59
null
Lengyel Kolos (balról a harmadik) Dél-Amerikában is több meccset vezetett <br />(A fotó az Argentína U20–Chile U20 mérkőzésen készült)<br />
Címkék
K&ouml;zlem&eacute;nyben reag&aacute;lt Lengyel Kolos,&nbsp;a szerdai n&eacute;gy tizenegyest hoz&oacute;, 2&ndash;2-vel z&aacute;rult Bulg&aacute;ria&ndash;&Eacute;sztorsz&aacute;g m&eacute;rkőz&eacute;sen k&ouml;zreműk&ouml;dő magyar j&aacute;t&eacute;kvezetői h&aacute;rmas egyik tagja (ő vezette a tal&aacute;lkoz&oacute;t) a napokban felvetőd&ouml;tt v&aacute;dakra. Lengyel elismerte, nagyot hib&aacute;ztak, mert nem t&aacute;j&eacute;koztatt&aacute;k feletteseiket, de azt tagadj&aacute;k, hogy b&aacute;rmely m&eacute;rkőz&eacute;st manipul&aacute;ltak volna. Az al&aacute;bbiakban v&aacute;ltoztat&aacute;s n&eacute;lk&uuml;l k&ouml;z&ouml;lj&uuml;k a k&ouml;zlem&eacute;nyt.&nbsp;

„A Magyar Labdarúgó-szövetségbe érkezett a hivatalos kikérő, amelyet a mérkőzést szervező cég küldött, és az MLSZ-ben, valamint a Budapesti Labdarúgó-szövetségben is tudtak arról, hogy külföldön fogunk meccset vezetni.

A meghívásunk utánpótlás-mérkőzésre szólt, és erről tudtak a vezetők is. A találkozó előtt körülbelül három órával értesítettek minket, hogy a Bulgária–Észtország barátságos felnőttválogatott mérkőzésen kellene bíráskodnunk az eredetileg kijelölt játékvezetők helyett. Tény, ekkor hibáztunk, mivel nem értesítettük a hirtelen változásról a hazai szövetség illetékeseit, és az ezért járó következményeket vállaljuk is. Az vesse ránk az első követ, aki nem vállalta volna el a mérkőzést, ezerből egy játékvezetőnek adatik meg, hogy ilyen játékosoknak, ilyen magas szinten fújjon.

Meg kell nézni a találkozóról készült videofelvételt, abból egyértelműen látszik, hogy jogosak voltak a tizenegyesek, mindegyiknél történt szabálytalanság. A két csapat játékosai mind a négy büntetőt elfogadták, nem reklamáltak, és mindannyian odajöttek megköszönni a munkánkat a vezetőkkel együtt. Sőt, egyetlen dolgot reklamáltak csak mindjárt a mérkőzés elején: a videofelvételen is látható könyökléses esetért szerettek volna a bolgárok szintén tizenegyest. Biztosan voltak olyan szituációk, amelyeken lehet vitatkozni, mint minden játékvezetőnek, nekünk is voltak hibáink, de legfeljebb hibáztunk, nem csaltunk. A felvetés is sértő, hogy bármilyen közünk lenne a mérkőzés eredményének kialakulásához, hiszen a legjobb tudásunknak megfelelően vezettük le a találkozót. Lehetne hibáztatni a védőket is, hogy szándékosan szabálytalankodtak, és ők akarták befolyásolni az eredményt...

A másik kérdéses mérkőzés, a tavaly decemberben rendezett Argentína–Bolívia U20-as válogatott találkozó volt. Az a meccs többször is percekig szünetelt, ivószünet, sérülés, a több mint tíz csere és szurkolói rendbontás miatt, ezért a 93. perc végén – amikor az ivószünetet is beszámítva lejárt a rendes játékidő – a negyedik számú asszisztens hat perc hosszabbítást mutatott be. Ezeket a mérkőzésről készült videó szintén tanúsítja.

Teljes mértékben fel vagyunk háborodva, és döbbenten állunk az eset előtt, valamint az alaptalan vádak kereszttüzében. Úgy állítanak be minket, mint csaló és korrupt embereket, anélkül, hogy bárki bármilyen konkrét bizonyítékkal rendelkezne. Soha nem manipuláltuk a mérkőzések eredményét, kikérjük az alaptalan rágalmazást, és állunk mindenfajta vizsgálat elébe.

A jövőben nem kívánunk nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, amelyet részünkről lezártnak tekintünk."

Lengyel Kolos

MIK A REAKCIÓK ÉSZTORSZÁGBAN ÉS LETTORSZÁGBAN?  MIT MOND A MÉRKŐZÉSSZERVEZŐ? VÁLASZOK A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN, AHOL KÉTOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁST OLVASHATNAK A TÉMÁRÓL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik