A Hamburg peches magyarja ismét súlyos sérülésből lábadozik

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2012.02.02. 17:30
null
Nagy Dániel már a Hamburg első csapatában is játszott, most azonban még nem tudja, mikor léphet újra pályára (Fotó: Imago, archív)
A Bundesligában szereplő Hamburg magyar középpályása, az ősszel még a második csapatban szereplő Nagy Dániel még decemberben bokaszalag-szakadást szenvedett, ami után tegnap kezdte meg a futóedzéseket, de még legalább egy hónapot ki kell hagynia.

A Hamburg 20 éves magyar középpályása Nagy Dániel nagyon szerencsétlennek érezheti magát. Korábban már felépült egy térdoperációból és egy lábtörésből is, decemberben pedig ismét megsérült, a ZFC Meuselwitz elleni Regionalliga-meccs hajrájában bokaszalag-szakadást szenvedett.

Nagy a nyári felkészülési meccseken Michael Oenning vezetőedzőnél bemutatkozhatott az első csapatban is a Bayern München ellen, és úgy tűnt, hogy hosszú távon is az első keretnél maradhat, ám miután a Hamburg edzőt váltott, az új szakember, Thorsten Fink szűkítette a keretet, így a magyar futballista visszakerült a Regionalligában (negyedosztály) szereplő második csapathoz.

A Hamburg II-ben Nagy jó őszi szezont produkált, 16 meccsen négy gólt és három gólpasszt jegyzett. Szóba került, hogy kölcsönadják őt magasabb osztályba – a másodosztályú Paderborn érdeklődött iránta, de decemberben bokaszalag-szakadást szenvedett. Az egyik bokaszalagja teljesen, a másik részlegesen szakadt el.

A középpályás édesapja, idősebb Nagy Dániel a Nemzeti Sport Online megkeresésére elmondta, fia tegnap kezdte el a futóedzéseket, miután az előző év utolsó bajnokiján megsérült. A Regionalligában a hétvégén kezdődik a szezon, ám a rajton biztosan nem számíthat Nagyra a csapata. Előreláthatóan még egy hónapot ki kell hagynia.

„Daninak 2013 júniusáig szól a szerződése Hamburgban. A jövőjét illetően szeretnénk, ha hamarosan magasabb osztályban bizonyíthatna, mint a Regionalliga, de egyelőre az a legfontosabb, hogy egészséges legyen” – fogalmazott a futballista édesapja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik