„Boldog vagyok, hogy újra bekerültem” – Németh András először kezdett egymás után két bajnokin a Hamburgban

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 12:22
Németh András kapura lő a Lautern elleni bajnokin (Fotó: Getty Images)
Németh András egymás után másodszor is tagja volt a német második vonalban a feljutásért harcoló Hamburg kezdőcsapatának, és a Hamburger Morgenpost elérkezettnek látta az időt, hogy megszólaltassa a magyar válogatott labdarúgót.

„Boldog vagyok, hogy újra tagja lehettem a kezdőcsapatnak” – foglalta össze a lényeget a Kaiserslautern elleni bajnoki után a 2–1-es győzelmet a szurkolókkal boldogan ünneplő, a vegyes zónába felszabadultan érkező Németh András.

A magyar válogatott támadó egymás után másodszor került be a HSV kezdő tizenegyébe bajnoki meccsen – ilyesmi, részben sérülések miatt, először történt meg vele tavaly januári érkezése óta –, és bár a MoPo értékelése szerint nem játszott rosszul, a hamburgi lap megemlíti: tavaly február óta tartó gólcsendje nem szakadt meg.

„Nem foglalkozom az ezzel kapcsolatos kritikákkal – reagált Németh. – Csak a vezetőedző és segítőinek véleménye számít, és érzem a csapattársaim támogatását is. Lényeges, hogy csapatként jól tudjunk együtt dolgozni, harcoljunk egymásért, szerintem ezt a győzelmet is a küzdőszellemünk hozta meg. Minden meccsen száz százalékot akarok nyújtani, boldog vagyok, amikor megkapom erre a lehetőséget. Tudom, a legtöbbet gólokkal tudnék segíteni, természetesen a személyes célom az, hogy e téren megtörténjen az áttörés.”

Ami a vezetőedzői támogatást illeti, a 21 éves magyar támadónak nem lehet hiányérzete; a Morgenpost is idézi a napokban az NSO-n is megosztott Steffen Baumgart-nyilatkozatot:

„Amikor arról olvasok, milyen régóta nem szerzett gólt, arra is kíváncsi lennék, mennyi játékpercet kapott ez idő alatt. Helyénvaló lenne, ha a gólokat hiányoló cikkekben ezt is leírnák” – mondta a Kickernek a tréner, aki a sérült Robert Glatzel helyén a legutóbbi két fordulóban 76-76 percet adott a támadónak, míg az idény korábbi részében összesen 296-ot.

 

A HSV a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, a negyedik helyen áll a tabellán; a feljutást jelentő második helytől hét-, az osztályozót érő harmadiktól egypontnyi a lemaradása.

„Szerintem a kezünkben van a lehetőség, hogy kivívjuk” – reagált Németh az esetleges feljutást firtató kérdésre, és nem titkolta, reménykedik abban, hogy ott lesz a magyar válogatott Eb-keretében, amihez persze újabb és újabb játéklehetőségekre van szüksége.

És ami attól is függ, hogyan alakul Glatzel felépülése; a házi góllövőlista éllovasa egyre intenzívebben edz, és a hamburgi drukkerek bíznak abban, hogy a Magdeburg elleni hétvégi bajnokin már gyarapíthatja egyelőre 16 gólos idénybeli gyűjteményét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik