„Németh Andrásnak azt kell elhinnie, amit mondok neki, nem azt, amit írnak róla” – Steffen Baumgart

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.05. 17:32
A jól sikerült fürthi beugrás után hazai környezetben is bizonyíthat Németh András (Fotó: Imago Images)
Újabb esélyt kapott a sorstól Németh András, a német másodosztályban (2. Bundesliga) érdekelt Hamburger SV magyar válogatott csatára, miután kiderült, hogy a Greuther Fürth elleni (1–1) hétvégi bajnoki előtt megsérülő házi gólkirály, Robert Glatzel biztosan nem épül fel a soron következő, Kaiserslautern elleni mérkőzésre – írja a Kicker.

 

Mint ismeretes, a 21 esztendős magyar csatár – aki egymás után másodszor kap esélyt a kezdőcsapatban – 31 tétmeccses gól nélküli szériában van, de a Hamburg vezetőedzője, Steffen Baumgart szerint ez a szám félrevezető, és nem ad valós képet Németh teljesítményéről.

„Amikor arról olvastam, hogy milyen régóta nem szerzett gólt, inkább arra voltam kíváncsi, hogy mennyi játékpercet kapott ez idő alatt. – mondta a Kickernek Steffen Baumgart, hozzátéve, hogy Németh a kezdőcsapatban fog lehetőséget kapni a hétvégi, Kaiserslautern elleni összecsapáson is. – Száz százalék, hogy András játszani fog. Kiváló csatárról beszélünk, aki Fürthben is megmutatta, mire képes.”

Németh András az előző fordulóban – Glatzel sérülése nyomán – a kezdőcsapatban kapott szerepet a Greuther Fürth ellen, s ugyan kétszer is nagy gólhelyzetbe került, nem sikerült bevennie a zöld-fehérek kapuját. Baumgart ezzel együtt elégedett volt Németh játékával.

„Remek akciói voltak, és csak azért nem szerzett gólt, mert az ellenfél kapusa parádésan védett. András remek fickó, kiváló csatár. Gólérzékeny játékos, aki remekül fejezi be az akciókat, és biztos vagyok benne, hogy hosszú távon is sokat fog segíteni nekünk” – mondta a Hamburg mestere, majd egy jó tanáccsal is ellátta a magyar futballistát.

„Andrásnak azt kell elhinnie, amit mondok neki, nem azt, amit írnak róla” – fogalmazott Baumgart.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik