Balogh János - Skócia után, egyelőre Debrecenben

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2012.01.12. 10:14
null
Balogh János Debrecenben<br /> tréningezik (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Nyugat-Európából élvonalbeli, továbbá topligák hátországából kapott második ligás ajánlatai is vannak Balogh Jánosnak, de elméletben az sem zárható ki, hogy a lejárathoz közeledő skóciai szerződését nemrégiben felbontó kapus Magyarországon folytatja pályafutását. Egyelőre itthon van, vár és persze edz – Légiósfigyelőnk soros epizódjában vele beszélgetünk.

„A jövő képlékeny, csak annyi biztos, hogy karácsonykor hazautazom” – ez volt az utolsó mondat, amelyik Balogh Jánostól megjelent a Nemzeti Sport Online-on decemberben azt követően, hogy a magyar kapus három és fél éves együttműködés után szerződést bontott a skót élvonalbeli klub, a Hearts vezetőségével.

„Itthon vagyok, igyekszem formában tartani magamat. Nyilván ismerősen cseng sokaknak Téglási Gábor, a korábbi Loki-kapus neve, most az ő debreceni kapusiskolájában tréningezem” – vesszük fel a fonalat újból a 29 éves, egyszeres válogatott kapussal, akinek hangjából nem szűrődik ki elkeseredés, noha a skóciai kaland utolsó időszaka nem úgy alakult, ahogyan megálmodta.

„Az első két évvel nem volt gond, sokat védtem, jól éreztem magam, majd jött a csuklótörés, és mire felgyógyultam, visszacsúsztam a rangsorban. Aztán történt egy edzőváltás. Az semmiképpen sem jött jól, hiszen a korábbi trénerrel beszéltünk a szerződéshosszabbításról, az új viszont nem számított rám” – hangzik a három és fél esztendő rövid összefoglalója.

Felvetésünkre, mely szerint a litván tulajdonban lévő Heartsnál finoman fogalmazva gyorsan változnak a körülmények, a kapus elmondta:

„Igazából csak az eljövetelem előtti utolsó két-három hónap volt nagyon nyugtalan, akkor el-elmaradozott a fizetés, ez érthető módon nem dobta fel a játékosokat. Az évek során egyébként kialakult egy olyan gyanúm, mintha a skót szövetségben nem aratott volna osztatlan elismerést a klub litvánosodása, amolyan mostohagyerekként kezeltek bennünket. A tulajdonos mindenesetre már árulja a klubot” – fejeződik be a múltidézés.

De vajon hol lesz a következő állomáshely? Ez ügyben a futballista szűkszavúnak bizonyult, mondván, „csak komoly ajánlatokról akarok hallani, a többivel nem akarom idegesíteni magam”, s mivel az előbbiek egyelőre nem kristályosodtak ki, itt menedzsere rövid véleményét idézzük.

MENEDZSERI SZEMMEL
Lucza Gábor, az angliai World in Motion menedzseriroda magyarországi képviselője az NSO megkeresésére egyelőre nem kívánt konkrétumot mondani, ügyfele lehetőségeivel kapcsolatban csupán annyit árult el:
„Több vonal is él, ezek között vannak nyugat-európai élvonalba vezetők, és vannak olyanok is, amelyek valamelyik topliga mögötti másodosztályba szólnak. De Magyarországon is akad érdeklődő. Egy-két hét múlva letisztul a kép, akkorra talán el is dől minden.”

 

„Nem mondok olyasmit, hogy Magyarországon nem szeretnék védeni, de ha külföldi és hazai lehetőségek egyaránt adódnak, akkor elsőként a külföldieket tanulmányozzuk. De lehet olyan szituáció is, amikor a magyar lehetőség élvez elsőbbséget” – érzékeltette a döntési helyzetek bonyolultságát a kapus, aki nem tartaná tragédiának, ha a télen nem találna magának csapatot, bár egy négytagú család fejeként nem örülne a tétlenségnek.

„Senki sem éli meg könnyedén, ha nincs munkája, még ha esetleg nem is égetően sürgős a gyors elhelyezkedés. Noha elsősorban szakmai szempontok szerint fogok választani, természetesen a döntésben az anyagi kondíciók is szerepet játszanak” – mondja a kapus, akinek még van némi kintlévősége a Heartsnál.

„Nincs gond, még határidőn belül vagyunk.” Ahogyan egyelőre az új munkaadó megtalálásával is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik