2. Bundesliga: teniszlabdákat dobáltak, a Hertha kikapott Németh Andráséktól

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.02.03. 23:22
Dárdai Pál próbált a szurkolókra hatni (Fotó: Getty Images)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján a Hamburg 2–1-re legyőzte idegenben a Hertha BSC-t. A találkozót többször is félbeszakították a teniszlabdákat bedobáló szurkolók miatt. Németh András kezdett és 76 percet játszott.


A szurkolók tiltakozása nem volt váratlan, több hónapja húzódó problémát jelez. A Német Labdarúgóliga (első és másodosztály) 36 klubja korábban megszavazta, hogy befektetők részlegesen megvásárolhassák a két bajnokság marketing- és reklámjogait, és az üzlet akár a milliárdos értéket is elérheti euróban.

A szurkolók félnek, hogy ez hátrányos érinti a klubért szorítókat. A tiltakozások már korábban elkezdődtek, tavaly decemberben a Borussia Mönchengladbach–Werder Bremen meccsen a szurkolók csokitallérokat dobáltak a pályára nemtetszésük jeleként.

Ezúttal a szurkolók teniszlabdákat vetettek be. A berliniek vezetőedzője, Dárdai Pál is próbálta nyugtatni a lelátón lévőket, nem sok sikerrel.

A találkozó a 75. percben félbeszakadt a játékvezető az öltözőbe rendelte a csapatokat, de fél órával később mégis folytatták a játékot.

A mérkőzést végül a Hamburg 2–1-re megnyerte. Németh András kezdőként léphetett pályára, és összesen 76 percet játszott. Az első félidőben majdnem szerzett egy gólt, de helyzeténél a kapufát találta el. A Herthában ifj. Dárdai Pál szintén kezdett, a 60. percben cserélték le.

2. BUNDESLIGA
20. FORDULÓ
Hertha BSC–Hamburger SV 1–2 (Tabakovic 62., ill. Muheim 57., Reis 82.)

Az állás: St. Pauli 42 pont, 2. Hamburg 37 pont, 3. Holstein Kiel 36 pont, …10. Hertha 26 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik