nemzetisport.hu 2016.10.26 13:23 Frissítve: 2016.10.26 20:51

Busai-mesternégyes, a Fradi kilenc gólig jutott Koroncón

A mesternégyest szerző Busai Attila vezérletével a Ferencváros magabiztos, kilencgólos győzelmet aratott a megyei II. osztályú Koroncó otthonában, és a legjobb 32 közé jutott a Magyar Kupában.

Koroncón nagy esemény volt a Ferencváros látogatása (Fotó: Kántor Barnabás)

 

MAGYAR KUPA
2. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
KORONCÓ–FERENCVÁROS 0–9 (0–3)
Koroncó,
Koroncó SE Sporttelep. V: Kovács G.
KORONCÓ:
Gollovitzer – Németh M., Kovács Á., Németh R., Magyaróvári – Bodó Sz., Nyári (Molnár R., 81.), Herold – Sütöri (Segovits, 69.), Kalcsó, Bodó M. (Schwarz, a szünetben). Vezetőedző: Póczik József
FERENCVÁROS: Jova – Dilaver (Kundrák, a szünetben), Nalepa, Pintér Á. (Hüsing, a szünetben), Csernik – Gyömbér, Trinks, Rju Szung Vu – Lovrencsics G. (Nagy Dominik, a szünetben), Busai, Radó. Vezetőedző: Thomas Doll
G: Busai (17., 43., 58., 88.), Trinks (28.), Radó (52., 86.), Rju Szung Vu (53.), Gyömbér (60.)

ÖSSZEFOGLALÓ

NAGY NÉV A KIVÁLÓAN SZEREPLŐ CSAPAT KISPADJÁN

A Koroncó Községi Sport- és Szabadidő Egyesület (röviden: KSSZE) labdarúgócsapata a Győr-Moson-Sopron megyei II. osztályban szerepel. Maga a település a sokorói dombvidék és a kisalföldi síkság találkozásánál, Győrtől 15 km-re, délnyugatra fekszik. Az egyesületet 1959-ben alapították, színei – a Ferencvároshoz hasonlóan – a zöld és a fehér. A megyei I. osztályban ötször végzett második helyen – legutóbb 2007-ben. Az 1999–2000-es szezonban pedig az aranyérmet is megszerezte a megye I-ben, ám az NB III-as küzdelmeket anyagi okokból nem vállalta a klub.

Teljes nevét 2015-ben vette fel, labdarúgócsapata mellett kézilabda- és tekeszakosztállyal is rendelkezik. A futballcsapat jelenleg a megyei másodosztály Győri csoportjában szerepel, méghozzá kiválóan: nyolc forduló után hét győzelem, egy döntetlen a mérlege, 32–6-os gólkülönbséggel.

A csapat névsorából kiemelkedik a vezetőedző, Póczik József, aki játékosként kétszer magyar bajnoki címet nyert a Rába ETO-val, és 14-szer a magyar válogatottban is pályára lépett. Játékosai közül a legismertebb Sütöri Péter, aki szintén az ETO színeiben játszott a magyar élvonalban, majd Albániában is légióskodott – írja a fradi.hu.

Az év meccsére készültek a Győr-Moson-Sopron megyei II. osztály Győri csoportjában szereplő Koroncónál. A Ferencváros elleni Magyar Kupa-mérkőzés minden környékbelit lázba hozott, így az alig kétezer lélekszámú község körülbelül ugyanekkora nézőszámmal látta vendégül a fővárosi zöld-fehéreket.

Ahogy az várható volt, rögtön a tiszta fehérben játszó Ferencváros ragadta magához a kezdeményezést. Thomas Doll csapata Lovrencsics és Radó révén már az első negyedórában megszerezhette volna a vezetést, ami végül majdnem a hazaiaknak sikerült, Bodó lövését azonban a gólvonaltól három méterre blokkolta Pintér.

Három perccel később megbosszulta magát a kihagyott hazai helyzet. Busai Attila kapott remek labdát Trinkstől a tizenhatoson belül, a Ferencváros támadója pedig nem hibázott, 10 méterről a bal alsóba tekert (0–1).

A 28. percben kétgólos előnyre tett szert a Fradi, gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést. Ezúttal Busai szolgálta ki Florian Trinkset, aki 15 méterről higgadtan a bal alsóba lőtt (0–2).

A szünet előtt nem sokkal megszerezte a harmadik gólját a vendégcsapat. Rju Szung Vu passzolt a ziccerben kilépő Busainak, aki a kilépő kapus mellett a jobb alsóba lőtt (0–3).

A szünetben kihasználta mindhárom cserelehetőségét Thomas Doll, ezzel azonban nem gyengült a Fradi, sőt! A vendégek nyolc percen belül szerzett négy góllal kiütésessé tették győzelmüket.

Busai Attila négyszer köszönt be Koroncón (Fotó: Koncz György)

MK: a Kövesd 13-at, a Vasas hetet, a Honvéd hatot vágott – eredmények itt!

Az 52. percben Radó András lőtt 18 méterről, szabadrúgásból Gollovitzer kapujába, majd egy perccel később Rju Szung Vu is betalált (0–5). Nem állt meg a Ferencváros, néhány perccel később Busai megrúgta a harmadik gólját, éles szögből a kapus lába között a hosszú alsóba lőtt (0–6). A hetediket Gyömbér Gábor szerezte, a vendégek játékosa afféle karatemozdulattal továbbította a labdát öt méterről a rövid sarokba (0–7).

A hátralévő fél órában visszavett a Fradi, az utolsó percekben azonban még így is szerzett további két gólt. Előbb Radó lőtt Rju Szung Vu passzát követően a bal sarokba, majd Busai vitte el a labdát a kifutó kapus mellett, és gurított higgadtan az üres hálóba (0–9).

A Ferencváros magabiztos, kilencgólos sikerének köszönhetően a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutott, míg a Koroncó búcsúzott a sorozattól.

PERCRŐL PERCRE

Szurkolás a meccs végén

 

91. perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! A Ferencváros kilenc gólt szerezve, magabiztosan jutott tovább a megyei másodosztályú Koroncó ellen.
88. perc: Busai vitte el a labdát a kifutó kapus mellett, majd higgadtan a kapuba gurított (0–9).
86. perc: 0–8! Radó a második gólját szerezte, Rju Szung Vu passzát lőtte közelről a bal sarokba.
81. perc:
Utolsó cserelehetőségét is kihasználta Póczik, Nyárit Molnár Richárd váltotta.
74. perc:
  Radó találta el a kapufát, maradt a 0–7.
69. perc: Változtatott Póczik József vezetőedző, Sütöri helyén Segovits folytatta.

Néhány szó Koroncóról: a település Győrtől délnyugatra kb. 10 km-re fekszik. Az egyesületet 1959-ben alapították, színei a zöld és a fehér. Története során eddig valamennyi idényét a Győr-Moson-Sopron megyei osztályokban töltötte. A megyei I. osztályban ötször végzett második helyen – legutóbb 2007-ben. Az 1999–2000-es szezonban pedig az aranyérmet is megszerezte a megye I-ben, ám az NB III-as küzdelmeket anyagi okokból nem vállalta a klub.

A csapat 2015-ben vette fel mai teljes nevét: Koroncó Községi Sport- és Szabadidő Egyesület. A klub labdarúgócsapata mellett kézilabda- és tekeszakosztállyal is rendelkezik.

62. perc: Sütöri szabadrúgása méterekkel elkerülte a jobb felső sarkot.
60. perc: Gyömbér lőtte a hetediket! A vendégek játékosa érdekes mozdulattal továbbította a labdát öt méterről a rövid sarokba.
59. perc:
Magyaróvári mentett hatalmasat a gólvonalon Rju Szung Vu lövésénél.
58. perc: Busai-mesterhármas! A Fradi támadója kapott remek indítást, majd lőtt éles szögből Gollovitzer lábai között a hosszú alsóba.

Szurkolás a helyszínen


53. perc: Két gól egymás után! Radó után Rju Szung Vu is betalált, öt gólra növelte előnyét a Ferencváros.
52. perc: Radó 18 méterről a bal alsóba tekerte a labdát, 0–4!
50. perc:
Nagy Dominik cselezte át magát a hazaiak védelmén, majd buktatták a tizenhatos előtt, ígéretes helyről jöhetett szabadrúgással a Fradi.
46. perc:
Hármat cserélt a Ferencváros, egyet a Koroncó. Dilaver, Pintér és Lovrencsics hagyta el a pályát a szünetben, a helyükön Kundrák, Hüsing és Nagy Dominik folytatták. A hazaiaknál a nagy helyzetet hibázó Bodót Schwarz váltotta.
46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!
45+1.: KOVÁCS GERGELY LEFÚJTA AZ ELSŐ FÉLIDŐT! A FERENCVÁROS BUSAI DUPLÁJÁNAK ÉS TRINKS GÓLJÁNAK KÖSZÖNHETŐEN HÁROMGÓLOS ELŐNNYEL VONULHATOTT SZÜNETRE.
45. perc:
Lovrencsics beadása után Busai csúsztatott, Gollovitzer ezúttal védeni tudott.
43. perc: 3–0 a FRADINAK! A dél-koreai ezúttal passzolt, a ziccerben kilépő Busai pedig a kilépő kapus mellett a jobb alsóba lőtt.
43. perc: Rju Szung Vu lövése a szomszéd faluig szállt...
41. perc:
Trinks szögletét követően Lovrencsics lőtt, a védők blokkolni tudtak.
40. perc: Radó lőtt ballal a tizenhatosról, Gollovitzer szépen védte a léc alá tartó labdát.
33. perc:
Rju Szung Vu lőtt hatalmas ziccerben a bal alsó mellé.
28. perc: OTT A MÁSODIK, 2–0 A FRADINAK!
Ezúttal Busai szolgálta ki Trinkset, aki 15 méterről higgadtan a bal alsóba lőtt.
25. perc: Kalcsó vállalkozott lövésre 25 méterről, a labda csak centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.
18. perc: VEZET A FRADI! Busai kapott remek labdát Trinkstől a tizenhatoson belül, a Ferencváros támadója pedig nem hibázott, 10 méterről a bal alsóba tekerte a labdát.
16. perc:
Busai lövése lesen találta meg csapattársát.
15. perc: Hatalmas hazai helyzet maradt ki!
Kovács gyorsan elvégzett szabadrúgása után Bodó Mihály lőhetett, de Pintér blokkolta a kísérletet.

Székely Dávid szerint megvan a koroncói kispad bája

 



 

11. perc: Gyömbér lövését fejelte ki Kovács Ákos.

10. perc: Lovrencsics tekert jobb külsővel a tizenhatos sarkáról, a labda, ha centikkel is, de elkerülte a bal felső sarkot.
8. perc:  Gollovitzer ismét! A hazaiak kapusa ezúttal Radó éles szögből leadott lövését védte.
6. perc:
Lovrencsics kapott hosszú indítást, amit szépen vett le a Ferencváros játékosa, ezt követően azonban 12 méterről rosszul találta el a labdát, Gollovitzer könnyedén hárított.
5. perc: Lovrencsics 22 méterről lőtt szabadrúgása ment méterekkel kapu mellé.
3. perc: Ahogy az várható volt, szinte kizárólag a Ferencváros birtokolta a labdát, ám helyzetet – egyelőre – nem tudott kialakítani a fővárosi csapat.
1. perc:
A mérkőzést Kovács Gergely vezeti, segítői Szalai Balázs és Kulman Tamás.
1. perc:
A Koroncó zöld-feketében, a vendég Ferencváros fehér szerelésben lépett pályára.
  1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A ferencvárosi szurkolók (Fotó: Koncz György)


ÉLŐKÉP KORONCÓRÓL

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Koroncó–Ferencváros találkozó élő, szöveges tudósításában! Hamarosan kezdetét veszi a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

„Valamennyi játékosunk dolgozik a futball mellett, így akit nem engedtek el a munkahelyéről, szabadságot vett ki szerdára – kezdte Szabó Norbert, a Koroncó KSSZE technikai vezetője. – Egyre inkább fokozódik az izgalom, az utóbbi napokban minden percben a Ferencváros elleni kupameccs a téma az öltözőben. Különösen lelkesítő, hogy hazai pályán játszhatunk, mert a rendőrség nem nyilvánította kiemelt kockázatúnak a mérkőzést. Ellenkező esetben Gyirmóton fogadtuk volna a Fradit."

Koroncó alig kétezer lelkes község a nyugat-dunántúli régióban, a csapat a hazai bajnokijait átlagosan százötven-kétszáz néző előtt játssza, a szerdai kupamérkőzés iránt azonban hatalmas az érdeklődés.

„Rengetegen megállítottak az utcán, olyanok is, akiket nem érdekel a futball, de elmondták, mindenképpen kijönnek szurkolni a csapatnak. Kedden a rendőrségi bejáráson minden feltételnek megfeleltünk, a vendégszurkolóknak fenntartott helyen is felállítottunk egy büfét, a kijelölt helyeken pedig szerda délelőtt felállítjuk a kordonokat. Becsléseink szerint kétezer néző előtt játszhatunk."

A Koroncó a Magyar Kupát a megyei selejtezőben kezdte, ahol két megyei I. osztályú élgárdát, a Bácsát és a Lipótot is legyőzte 2–1-re. A következő körben a megye I-es tabellát vezető Nyúltól ugyan kikapott 3–1-re, de az utolsó lehetőségét megragadta a főtáblára jutásra: a szintén megyei I. osztályú Jánossomorját 3–2-re verte, az utolsó negyedórában fordítva.

A legjobb 64 közé jutásért a Tolna megyei I. osztályban szereplő Bonyhádot múlta felül 3–0-ra. Ha szimplán az osztályokat nézzük, a Koroncó KSSZE mind a négy győzelme bravúr volt. A Magyar Kupa állva maradt 64 csapata közül a Koroncó a legalacsonyabb osztályban szereplő együttes – írta a fradi.hu.

2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.