Csertői Auréllal szakított a Győri ETO

Vágólapra másolva!
2012.03.05. 15:01
null
Csertői Auréllal szemben gyorsan elfogyott a türelem tavasszal (Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)
Címkék
Csertői Aurél vezetőedzővel szerződést bontott az élvonalbeli Győri ETO labdarúgócsapata, a hírt Klement Tibor ügyvezető is megerősítette a Nemzeti Sportnak. A győriek rosszul kezdték a tavaszi szezont, előbb, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 5–1-es vereséget szenvedtek a Videotontól Székesfehérváron, ami szinte a kieséssel egyenértékű, míg vasárnap Szombathelyen a Haladás vendégeként játszottak 1–1-es döntetlent olyan mérkőzésen, amelyen a házigazdák közelebb álltak a győzelemhez. Információink szerint utódja éppen az elődje, az egy éve menesztett Pintér Attila lehet.
CSERTŐI ÉS A GYŐR
A 46 éves, győri születésű szakember játékos- ként ezer szállal kötődött az ETO-hoz, amelyben később edzőként is munkát talált. Előbb után- pótlásvonalon, majd 2003-ban a felnőtteknél. Átütő sikereket azonban más kluboknál ért el: dolgozott Siófokon, Fehérváron, Sopronban, Szombathelyen és Kecskeméten, mielőtt visszatalált volna Győrbe. Munkásságát időköz- ben az Év edzője díjjal ismerték el, kétszeres bajnoki bronzérmes (2006, Fehérvár és 2009, Haladás), és Magyar Kupa-győztes (2006, Fehérvár).

A Győri ETO hivatalos honlapján megerősítette a Nemzeti Sport értesüléseit: Csertői Aurél távozik a csapat vezetőedzői posztjáról. A szakember 2013 nyaráig érvényes szerződését közös megegyezéssel megszüntették a klubnál, amelynek vezetői „az idei szezonra a bajnoki cím megszerzését és a Magyar Kupa elhódítását tűzték ki célul." A győri klub kedden 11 órakor – az ETO VIP termében – sajtótájékoztató keretében mutatja be az új vezetőedzőt, aki információink szerint Pintér Attila lehet.

Ősszel nagyszerűen szerepelt, a várakozásokon felül teljesített a Győr, amely 17 mérkőzésen 37 pontot szerzett. A tavaszi folytatást négypontos hátránnyal várhatta a DVSC-Teva mögött, de ötpontos előnnyel a címvédő Videotonnal szemben.

Érdekesség, hogy Csertői szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt vette át a győri együttes irányítását, akkor március 6-án, a Vasas elleni 1–0-s hazai vereség másnapján, két tavaszi fordulót követően köszöntek el Pintér Attilától. Egy nappal később szerződést kötöttek Csertőivel.

A LEGJOBB FÉLSZEZON SEM VOLT ELÉG

Csertői Aurél csapata ősszel történelmi tettet hajtott végre, ugyanis a bajnokság felénél (vagyis 15 forduló után) még sohasem produkált ilyen jó, 75.5 százalékos mérleget (11 győzelem, egy döntetlen, három vereség), még az 1980-as évek elején, a két aranyérmet hozó Verebes-érában sem. Igaz, 1997-ben Reszeli-Soós István irányításával 15 forduló után ugyancsak 34 pontja volt a csapatnak, de akkor 18 csapatos volt a bajnokság, és a szezon felénél (17 meccs után) már rontott a mérlegén. A jelenlegi évadban a 15. forduló után került hullámvölgybe a csapat. Az azóta eltelt három fordulóban egy vereség (otthon a Honvédtól), egy győzelem (Újpesten) és egy döntetlen (a Haladás otthonában) az ETO mérlege az NB I-ben.

A labdarúgásban a kispad egy edzőnek aligha jelent életbiztosítást, különösen igaz ez Győrben, ahol 2000 óta tizenharmadik alkalommal cseréltek edzőt. És hogy messzebbre is tekintsünk: Verebes József nyolcvanas évek elejére tehető, két bajnoki elsőséget hozó sikerkorszaka óta nem volt olyan szakember, aki két szezonnál tovább irányíthatta volna a győrieket.

A sors furcsa fintora: Csertőit csütörtökön még Győr legjobb sportolói között díjazták, ő lett az év edzője kategória kitüntetettje.

Győrben az alapemberek közül senki sem távozott a télen, míg az érkezési oldalon szereplő közül Djordje Kamber, Pátkai Máté, Varga Roland hármassal elméletben bővült Csertői Aurél repertoárja, variációs lehetősége és nőtt a versenyhelyzet is.

Azt azonban nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az új játékosokkal minőségileg jelentősen előrelépett volna a második helyen álló ETO. Ráadásul a csatár Simon Andrást sérülés miatt hosszabb időre elveszítették a győriek. Márpedig az első négy helyezett csapat közül ősszel a Győr szerezte a legkevesebb gólt (30-at), és az érkezők között nem találunk kimondott gólzsákot (Böde Dániel az lehetett volna, de őt végül nem sikerült megszerezni Paksról).

Intő jel lehet az ETO számára, hogy nyolc felkészülési meccséből csak egyet nyert meg, miközben ötször is kikapott, többek között a rivális Honvédtól is. Már tétmeccsen a Videoton otthonában 5–1-es vereségbe szaladt bele a Magyar Kupa negyeddöntőjében, utána pedig a kiesés elől menekülő Haladás vendégeként nem sikerült javítani, legalábbis a kiszenvedett egy pont esetükben nem sok mindenre elég, hiszen eközben közvetlen riválisaik, az éllovas Debrecen és a címvédő Videoton nyert.

Az NB I-ben már csak a DVTK-nál (Benczés Miklós), a DVSC-nél (Kondás Elemér), a Honvédnál (Supka Attila), a Kaposvárnál (Sisa Tibor), a Paksnál (Kis Károly), a Pécsnél (Mészáros Ferenc), a Siófoknál (ifj. Mihalecz István), illetve a Videotonnál (Paulo Sousa) maradt helyén az a szakvezető, akivel a 2011–2012-es idényt elkezdték a csapatok.

kerdes=Egyetért-e a győri vezetők döntésével? |opcio1=Igen|opcio2=Nem|fake_gomb_latszik=nem|
neon_cikkertekelo_szavazas
neon_cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd
A LEGJOBB FÉLSZEZON SEM VOLT ELÉG
2011. augusztus 10.: Újpest, Mészöly Géza helyett Zoran Szpisljak
2011. augusztus 15.: Vasas, Komjáti András helyett Marijan Vlak
2011. augusztus 16.: FTC, Prukner László helyett Nagy Tamás (megbízottként), augusztus 30.: Détári Lajost nevezték ki szakmai igazgatónak
2011. szeptember 1.: ZTE, Csank János helyett Prukner László
2011. október 24.: Lombard FC Pápa, Véber György helyett Bene Ferenc
2011. november 23.: Kecskeméti TE, Tomiszlav Szivics távozott, december 13.: Török Lászlót nevezték ki szakmai igazgatónak, Szabó Istvánt edzőnek
2011. december 14., 19.: Haladás, Aczél Zoltán helyett Artner Tamás
2012. január 16.: Vasas, Marijan Vlak helyett Urbán Flórián (megbízottként)
2012. március 5.: Győri ETO, Csertői Aurél helyett ?

SZAVAZÁS

Hányadik helyen zárja a szezont a Győr?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

GYŐRBE MINŐSÉGI ERŐSÍTÉSEK ÉRKEZTEK
A GYŐRI ETO FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Győri ETO–Ruzomberok (szlovákiai) 2–3
Győr, 2012. január 21.
G: Dinjar, Koltai
Győri ETO–Slovan Bratislava (szlovákiai) 1–1
Győr, 2012. január 25.
G: Dudás
Győri ETO–Budapest Honvéd 2–4
Budapest, 2012. január 28.
G: Dudás, Simon A.
Győri ETO–1. FK Príbram (cseh) 2–2
Belek, 2012. február 3.
G: Fehér Z., Ahjupera
Győri ETO–Metaliszt Harkiv (ukrán) 1–2
Belek, 2012. február 6.
G: Varga R.
Győri ETO–Kubany Krasznodar (orosz) 1–3
Belek, 2012. február 8.
G: Dudás
Győri ETO–Dacia Chisinau (moldovai) 1–2
Belek, 2012. február 11.
G: Koltai
Győri ETO–Zlaté Moravce (szlovákiai) 3–0
Győr, 2012. február 18.
G: Trajkovics, Dinjar, Babic (11-esből)
MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Győri ETO–Videoton 1–5
Székesfehérvár, 2012. február 25.
G: Windecker
GYŐRI ETO FC
Érkezett: Djordje Kamber (szerb, ZTE FC), Giorgi Ganugrava (grúz, Lombard Pápa – kölcsönből vissza), Pátkai Máté (MTK Budapest), Lasa Totadze (grúz, Lombard Pápa – kölcsönből vissza), Varga Roland (Brescia – Olaszország)
Távozik/szabadon igazolható: Berde István (romániai, Gyirmót), Bieder Gábor, Deszpotovics Vanja, Gyűrű László, Simon II András (mindannyian Soproni VSE – kölcsönbe), Nicolas Ceolin (brazil, Budapest Honvéd – kölcsönbe), Arsene Copa (gaboni, ?), Giorgi Ganugrava (grúz, ZTE FC – kölcsönbe), Kovács II Zoltán (Vecsés – kölcsön után végleg), André Lamas (brazil, ?), Mihai Nicorec (román, ZTE FC – kölcsönbe), Lasa Totadze (grúz, FC Dila Gori – Grúzia)
Akivel tárgyalnak: –
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik