Az ETO büntetőt hibázott, s kikapott ukrán ellenfelétől

Vágólapra másolva!
2012.02.06. 17:18
null
Alekszidze és az ETO nem bírt az ukrán Metaliszttal (Fotó: Imre Mátyás)
Címkék
A labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO nemzetközi felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett az ukrán élvonalbeli Metaliszt Harkivtól. A magyar együttes büntetőt is hibázott a mérkőzésen, amelyen a végeredmény már az első félidőben kialakult.

 

Az ETO kezdte jobban a mérkőzést a Metaliszt hivatalos honlapjának tudósítása szerint, s Csertői Aurél legénysége egy nagy ziccert is hibázott. Az ukrán együttes a 23. percben kapott 11-est, amelyet az argentin hátvéd, Marco Torsiglieri gólra is váltott. Nem sokáig tétlenkedett a győri gárda, a következő támadásból egyenlített is: Varga Roland emelte át a rosszul helyezkedő ukrán kapust.

Nyolc perccel később már ismét a Metaliszt vezetett, amikor Taison mintegy 11 méterről lőtte ki a hosszú alsót. Az első félidő lefújása előtt még egy büntetőt reklamáltak az ETO játékosai a 43. percben, ám a játékvezető nem fújta be azt, így maradt a 2–1 a szünetre.

A fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az ETO – amely a metalist.ua szerint rengeteg szabálytalansággal játszott. Több támadást is vezettek a győriek, sokkal veszélyesebben futballoztak. Az 52. percben egyenlíthetett volna az ETO, ám Nikola Trajkovics büntetőt hibázott. Ráadásul a 82. percben Juan Manuel Torres megkapta második sárgáját, így az ukránok emberhátrányba kerültek, ám az eredmény már nem változott.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GYŐRI ETO–METALISZT HARKIV (ukrán) 1–2
ETO: Molnár P. – Takács, Babic, Fehér Z., Völgyi – Pilibaitis, Trajkovics, Pátkai – Simon A., Alekszidze, Varga R. Vezetőedző: Csertői Aurél
Csereként lépett pályára: Dinjar, Tokody, Koltai, Ahjupera, Dudás, Windecker, Németh L.
G: Varga 23., ill. Torsiglieri 23. – 11-esből, Taison 31.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik