A Videoton négygólos előnyt gyűjtött az ETO ellen

Vágólapra másolva!
2012.02.25. 15:58
null
Sándor György (11) is betalált a győrieknek, ő tizenegyesből (fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Videoton hazai pályán 5–1-re legyőzte a Győri ETO-t a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A fehérváriak kihasználták a győriek nagy egyéni hibáit, és szünetbeli kétgólos előnyükre a második félidőben még kettőt rápakoltak. A hazaiaknál Walter Lee, Filipe Oliveira, Torghelle Sándor, Nikolics Nemanja és Sándor György (utóbbi kettő tizenegyesből), míg a vendégek részéről Windecker József volt eredményes.

Jó iramban, kiegyenlített képet mutatva kezdődött a találkozó, amelyen mindkét csapat kulturált módon, hátulról türelmesen építkezve, de előrehaladva mind lendületesebb játékot bemutatva igyekezett helyzeteket kialakítani.

Egy nagy hiba gyorsan meghozta az első gólt. Molnár Péter rossz felszabadítására Walter Lee csapott le, aki élt az előtte nyíló hatalmas területtel, és szép lövéssel megszerezte a vezetést.

Az ETO ezt követően feljebb tolta középpályáját, többet is birtokolta a labdát, a széleken is sikerült olykor megbontania a Vidi védekezését, de középen nagyon jól tömörültek a hazaiak, és Mladen Bozsovics különösebben nagy veszély nélkül élte túl az első félidőt, mert néhány átlövés mellett Jarmo Ahjupera löketénél blokkoltak a védők, míg Koltai Tamás lövése után fölé szállt a labda.

Ezzel szemben a túloldalon a második egyéni hibát is kegyetlenül kihasználták a piros-kékek: Filipe Oliveira harcolt ki büntetőt, miután becsapta Fehér Zoltánt, Nikolics Nemanja pedig magabiztosan váltotta gólra a tizenegyest. A fehérváriak így 2–0-s vezetéssel vonulhattak szünetre.

Ráadásul ahogy az első félidő zárult, úgy kezdődött a második a győriek számára: ez nemcsak újabb hibát, de újabb tizenegyest jelentett, amit másodszorra Sándor György váltott gólra (Molnárnak nem volt szerencséje, hiába ért bele a labdába).

A folytatásban nem volt nyoma az első félidei kiegyenlített harcnak, az ETO kilátástalan küzdelmet folytatott, miután a középpályán nagy fölényben játszott a Videoton, és a korai cserék ellenére (vagy épp ezért) is folyamatosabb volt a játéka.

Walter Lee újabb villanása, majd Filipe Oliveira pontos lövése alighanem nemcsak a meccset, de a párharcot is eldöntötte, mert a hajrában hiába szerezte meg Windecker József az ETO amúgy megérdemelt gólját, a fehérvári cserék, Gyurcsó Ádám és Torghelle Sándor visszaállították a négygólos különbséget. Videoton–Győri ETO 5–1. Visszavágó március 14-én.

A további eredményeket itt találja!

VIDEOTON–GYŐRI ETO FC 5–1

(A Sport Televízió felvétele)


MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
VIDEOTON–GYŐRI ETO 5–1 (2–0)
Székesfehérvár, Sóstói-stadion. V: Solymosi (Szpisják, Varga Zs.)
VIDEOTON: Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Szolnoki – F. Oliveira (Gyurcsó, 80.), Tóth B., Sándor Gy. (Mitrovics, 58.), Kovács I. (Torghelle, 63.), Walter Lee – Nikolics N.
GYŐRI ETO: Molnár P. – Takács Á., Fehér Z., Djordjevics, Völgyi – Koltai T., Pilibaitis, Pátkai (Windecker, 80.), Trajkovics – Varga R. (Alekszidze, 72.), Ahjupera (Jí-Paraná, 75.)
Gólszerzők: Walter Lee (14.), Nikolics N. (39. – 11-esből), Sándor Gy. (48. – 11-esből), F. Oliveira (67.), Torghelle (92.), ill. Windecker (85.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik