A Győri ETO és a DVSC-Teva is vereséget szenvedett

Vágólapra másolva!
2012.02.08. 20:28
null
Varga József fejeli el a labdát. A második félidőben– mivel olyan nem is volt– ezt már nem tehette meg…<br />(Fotó: Imre Mátyás)
Címkék
Szerdán a Törökországban edzőtáborozó DVSC-Teva és a Győri ETO FC is vereséget szenvedett a nemzetközi felkészülési mérkőzésén. A hajdúságiak – akik a szakadó eső miatt csak egy félidőt játszhattak – egy bomba góllal kaptak ki a román Steaua Bucurestitől, míg a győriek hiába jutottak előnyhöz, végül két góllal maradtak alul az orosz Kubany Krasznodarral szemben.

 

DVSC-Teva–Steaua Bucuresti

Küzdelmes, jó iramú volt a meccs eleje, kiegyenlített mezőnyjátékkal indult a találkozó, amelynek már a kezdésére megérkezett az eső. A kapuk nem igazán forogtak veszélyben, nem úgy a bokák, hiszen azokat egyik fél sem kímélte. Mármint a másikét... A félidő legnagyobb „csomagját” Yannick kapta, de aztán felállt, és tudta folytatni a mérkőzést.

Nenad Novakovicsnak akadt előbb nagyobb védenivalója, egy távoli, a vizes füvön megpattanót labdát vetődve csak másodjára kaparintott meg a berobbanó román center elől. Válaszként a kontratámadásnál Farkas II Balázs centerezését védője szorításában hat méterről, középről pörgette a kapu fölé Adamo Coulibaly.

A hajrához közeledve mindkét csapat a távoli átlövéseket erőltette, de a védők lelkesen blokkoltak. Azért Novakovicsnak jobban kellett együtt élnie a játékkal, mint kollégájának.

A 40. percben már a debreceniek kapusa is tehetetlen volt: Eric Bicfalvi 20 méterről, középről bődületes gólt ragasztott a bal felsőbe (0–1).

Az eső nem kímélte a pályát, a szünet után visszatérő feleket olyan felázott talaj fogadta, víztócsákkal tarkítva, amely alkalmatlan volt a játékra, így némi hezitálást követően, más megoldás nem lévén, lefújták a találkozót.

Győri ETO FC–Kubany Krasznodar

A győriek honlapján olvasható tudósítás szerint jól kezdődött a találkozó a magyar együttes számára, hiszen Szasa Sztevanovics a 10. percben büntetőt hárított, majd két perccel később Dudás Ádám megszerezte a vezetést övéinek. Az oroszok azonban még a szünet előtt egyenlítettek, majd a fordulást követően két újabb találattal megnyerték a mérkőzést.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GYŐRI ETO FC–KUBANY KRASZNODAR (OROSZ) 1–3 (1–1)
Belek.
GYŐR: Sztevanovics – Takács Á., Fehér Z., Szabó O., Völgyi – Tokody, Pilibaitis, Strestík – Koltai, Ahjupera, Dudás Á. Pályára léptek még: Babic, Varga Roland, Trajkovics, Simon A., Molnár Tibor, Nyitrai Á.
Az ETO gólszerzője: Dudás Á. (12.) Forrás: nb1.hu
DVSC-TEVA–STEAUA BUCURESTI (ROMÁN) 0–1 – a szünet után félbeszakadt
Belek.
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Farkas II B., Varga J., Szakály P., Yannick – Coulibaly, Kulcsár T.
Gólszerző: Bicfalvi (40.) Forrás: dvsc.hu
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PÉCSI MFC–KOZÁRMISLENY SE 2–1 (2–0)
Pécs. V: Zierkelbach
PÉCS: Dibusz – Nagy J., Causic, Todorovics, Károly V. – Nagy O. (Frőhlich), Culum, Kvekveskiri, Okoronkwo (Hrelja) – Andorka, Fröhlich (Ato)
KOZÁRMISLENY: Sólyom (Helesfay) – Tasselmayer, Balaskó, Fodor F. (Fellai), Tóth Z. – Asztalos, Kovács T., Végh (Karacs), Kiss M. (Schmidt) – Faller (Wittrédi), Rácz
Gólszerzők: Andorka 2, ill. Wittrédi
KORÁBBAN
BP. HONVÉD–HALADÁS II 3–2 (2–1)
BP. HONVÉD–HALADÁS 5–1 (3–0)
SIÓFOK–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK 3–0 (2–0)
LOMBARD FC–FK NITRA (SZLOVÁKIAI) 3–1 (0–1)
DVSC-TEVA–FK SENICA (SZLOVÁKIAI) 1–2 (0–0)
DIÓSGYŐRI VTK–CRACOVIA (LENGYEL) 1–1 (0–1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik