Artner: A Fradiban nem volt benne a gól, bennünk végig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 11:14
null
A Ferencváros kiejtette a Haladást a Ligakupában (Fotó: Grnák László)
Kialakult a negyeddöntő mezőnye – sőt, már a párosítása is – a labdarúgó Ligakupában. A Ferencváros ellen elbukó Haladás vezetőedzője, Artner Tamás szerint a hazaiakban nem volt benne a gól, bennük viszont végig, és egy tizenegyes elmaradását kéri számon a játékvezetőn. A Pécs ellen jó kezdés után összeeső paksiakat irányító Csertői Aurél szerint az, aki úgy tud játszani, mint az első félidőben tette, öt perc alatt nem válhat falusi focistává.

FTC–HALADÁS

A zöld-fehér csapatok párharcában a gól nélküli szombathelyi mérkőzés után a ferencvárosiak Julian Jenner duplájával kiharcolták a továbbjutást (2–0).

„Gratulálok a Fradinak a továbbjutásához, a csapatomnak pedig a játékához és a hozzáállásához! Maximálisan elégedett voltam mindennel az eredményen kívül, több helyzetünk volt, mint a Fradinak, míg 0–0-nál nem adtak meg nekünk egy 11-est; ha azt megadják, valószínűleg mi jutunk tovább. Kaptunk egy szerencsétlen gólt szabadrúgásból, a Fradiban nem volt benne a gól, bennünk viszont végig, de sajnos a helyzeteink kimaradtak” – mondta Artner Tamás a haladas.hu-nak.

„Nem egy-egy játékossal, az egész csapat teljesítményével elégedetlen vagyok. Sok volt az értelmetlen labdavesztés. Nem lőttünk kapura. Itthon játszottunk, több helyzetet kellett volna kialakítanunk. A Haladás nem nehezítette meg a dolgunkat, magunknak tettük nehézzé a meccset" – nyilatkozta a Sport Tv-nek a Haladás elleni 2–0-s siker után Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

„Az eredménnyel elégedett vagyok, de ahhoz, hogy olyan Fradit lássanak a szurkolóink, amilyet közösen szeretnénk látni, ahhoz sokkal többet kell tenni és fejlődnünk kell” – fogalmazott a német szakember.

„A Győr elleni meccs után nagyon fontos volt a győzelem, ez nagy pluszt adhat nekünk – idézi a fradi.hu a két gólt szerző Julian Jennert. – Sajnos nem játszottunk jól, még az ETO elleni mérkőzés is benne volt a lábunkban. A csapategységet tekintve fontos, hogy egymásért küzdöttünk, ennek volt köszönhető a továbbjutás is. Nagyon örülök, hogy dupláztam, és ezzel a szurkolókat megörvendeztettem.”

FERENCVÁROS–HALADÁS 2–0


PAKS–PMFC

Az MVM-Paks vezetőedzője, Csertői Aurél elmondása szerint keresi a reakciókat, miután csapata a jó első félidei játék után pillanatok alatt kedvezőtlen helyzetbe került a PMFC ellen, és végül kiesett a labdarúgó Ligakupából. Csertői inkább nem is akarta minősíteni együttese produkcióját; véleménye szerint összeestek és megszűnt a tartásuk.

A pécsiek az otthoni 1–1 után a félidőben nem álltak jól Pakson, a házigazda 1–0-ra vezetett és helyzetek sokaságát dolgozta ki. A fordulást követően azonban változott a játék képe, és Perics triplájával a vendégek idegenben harcolták ki a továbbjutást (1–3).

„Az első félidőben nem mertük felvállalni azt a bátor futballt, amit szerettünk volna. Nem is volt olyan sok gólszerzési lehetőségünk. A második játékrész miatt viszonyt maximális dicséret illeti a fiúkat, mert elkezdtek bátran játszani és ez gólokban mutatkozott meg. Külön öröm, hogy Perics háromszor volt eredményes, és további pozitívum, hogy jó pár olyan fiatal is játéklehetőséget kapott, aki eddig nem igazán volt a csapat tagja. Ők mind bebizonyították, hogy a jövőben lehet velük számolni. A második félidő alapján teljesen megérdemelten kerekedtünk felül a mérkőzésen. Mint minden győzelem, ez is erőt kell, hogy adjon. Ezúttal is igazolták a játékosok, hogy bátran futballozva bárki ellen bárhol nyerni tudunk" – mondta Lőrincz Emil a pécsiek honlapjának.

„Próbálom megfejteni a reakciókat. Egy ilyen első félidő után, ahol 1–0-ra vezetünk és három ziccerünk is van, majd kijövünk és öt perc alatt úgy kezdünk el játszani, mint egy ..., de inkább nem is akarom minősíteni a produkciónkat. Összeestünk és megszűnt a tartásunk. Erről az oldaláról még nem ismerem a csapatot, ugyanakkor remélem, hogy ez csak átmeneti dolog volt az életünkben. A kiállítást követően lényegében eldőlt a meccs végkimenetele: próbálkoztunk, de nem tudtunk már hatékonyak lenni. Két ilyen ellentétes félidőt nem lehet mutatni. Ha valaki tud úgy játszani, mint az első játékrészben, az öt perc alatt nem válhat falusi focistává" – idézi a paksiak edzőjét, Csertői Aurélt a pmfc.hu.

DVSC–GYŐR

A bajnoki listavezető és a bajnoki címvédő párharcának első felvonásán a győriek a hajrában szerzett góllal fordítottak a debreceniek ellen (2–1), a visszavágón azonban a DVSC 3–1-re legyőzte a 43. perctől kezdve emberhátrányban játszó zöld-fehéreket.

„Jó mérkőzést játszottunk, ma is több fiatal labdarúgónak adtunk lehetőséget, akik bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, a közönségnek ezt is értékelnie kellene, és támogatni őket. Nehéz volt a mély talajú pályán futballozni, valamint az ellenfelünk is jó erőkből állt, tehát nem volt könnyű dolgunk, ennek ellenére a csapat sok helyzetet kialakított, csak azokat jobban ki kellett volna használni. Tizenegyest is hibáztunk, de lőttünk három gólt, és úgy érzem, teljesen megérdemelten jutottunk tovább" – nyilatkozta Kondás Elemér a dvsc.hu-nak.

KAPOSVÁR–VIDEOTON

A fehérváriak már az első mérkőzésen nagyon kedvező helyzetbe kerültek, miután otthon 3–0-ra legyőzték a bajnoki sereghajtót. A kaposváriak a visszavágón sokáig vezettek, de nem tudtak győzelemmel búcsúzni, mert az első mérkőzésen is eredményes Zé Luís kiegyenlített (1–1).

Egy nagyon komoly sérülés és hosszú kihagyás után játszott ismét tétmérkőzést a csapatban Paraíba. Rajta kívül több tehetséges fiatal is bizonyítási lehetőséget kapott. Az ő teljesítményükkel összességében elégedett vagyok, a végeredménnyel azonban nem. A legfőbb célunkat viszont sikerült teljesítenünk, a legjobb nyolc közé jutottunk a Ligakupában" – mondta a fehérváriak edzője, José Gomes a vidi.hu-nak.

„A mérkőzés pozitívuma, hogy mindenkinek jutott játéklehetőség. A fiatalok jól futballoztak, de biztos vagyok abban, hogy még ennél is jobb teljesítményre képesek. Sajnos voltak elemi hibáink, melyből például a gólt is kaptuk, ám összességében örülök annak, hogy mindenki pályára tudott lépni" – idézi Selymes Tibort a fehérváriak honlapja.

KAPOSVÁR–VIDEOTON 1–1

Forrás:vidi.hu


DVTK–MEZŐKÖVESD

A diósgyőriek a Mezőkövesd otthonában kapott hajrábeli gól után nehéz helyzetből (1–3) várták a visszavágót, ám a kulcsjátékosokat nélkülöző DVTK végül így is kiharcolta a továbbjutást – köszönhetően idegenben szerzett találatának (2–0).

Az első mérkőzésen nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, de szerencsére a játékosok átérezték a kilencven perc jelentőségét. Örülök, hogy ki tudtuk szolgálni a közönségünket, jó és érdekes találkozón harcoltuk ki a továbbjutást. Sikerünk értékét növeli, hogy mindössze negyvennyolc órát pihenhettünk a bajnoki nyitány óta, ráadásul a kulcsjátékosainkra nem számíthattunk" – nyilatkozta Tomiszlav Szivics a Nemzeti Sportnak.

„A két mérkőzés alapján a DVTK megérdemelten jutott tovább. Az összecsapás arra mindenesetre jó volt, hogy két szisztémát is kipróbálhattam, és talán a második félidőben, amikor három támadóval kísérleteztünk, felcsillant a halovány esély is. Nem vagyok szomorú, most már teljes mellszélességgel a bajnoki folytatásra koncentrálhatunk" – vélekedett a mezőkövesdieket irányító Véber György.

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 2–0



PUSKÁS AKADÉMIA–VASAS

Ami a DVTK-nak sikerült, az a Puskás Akadémiának hajszálon múlt. A felcsútiak szintén kétgólos hátrányból várták a visszavágót, ráadásul a Vasas az első félidőben tovább növelte az összesítésbeli előnyét. A házigazdának így már négy gól kellett volna a továbbjutáshoz, és bár háromig eljutottak, az idegenbeli találat a párharc második meccsét is emberelőnyben záró angyalföldiek örömét jelentette.

„Sajnos a helyzeteink kimaradtak, így a két meccs alapján megérdemelten jutott tovább a Vasas" – ismerte el Benczés Miklós a lefújás után.

MÉGSEM JUT TOVÁBB A VASAS!
Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottságának döntése értelmében a Puskás Akadémia jutott be a Ligakupa negyeddöntőjébe – derül ki az MLSZ közleményéből.

A két csapat első mérkőzésén a házigazda Vasasnál szerepelt Görgényi Dávid, aki a csoportkör 5. és 6. fordulójában is sárga lapot kapott, így a versenyszabályzat értelmében automatikusan egymeccses eltiltásban részesült.


Ezt a nyolcaddöntő első mérkőzésén kellett volna letöltenie, de ehelyett kezdőként végig a pályán volt az angyalföldi játékos. A találkozót követően a Puskás Akadémia nem óvott, a Magyar Labdarúgó-szövetségnek azonban hivatalból el kell járnia az ilyen ügyekben.

A szövetség versenybizottsága szerdán pedig közölte, hogy Görgényi Dávid jogosulatlan szereplése miatt az első meccs eredményét (2–0) törölte, és egyben a találkozót 3–0-s gólkülönbséggel a Puskás Akadémia javára igazolta, így utóbbi együttes 6–1-es összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe.

A határozat ellen a jogorvoslati lehetőséget az MLSZ versenyszabályzatának XV. fejezete biztosítja.

„Először is gratulálok minden pályára lépő játékosomnak, mert egy első osztályú csapatot ütöttünk el a továbbjutástól, amely ráadásul a lehetőségekhez mérten, a válogatottak, sérültek, eltiltottak nélkül ugyan, de a legerősebb összeállításában lépett ellenünk pályára. Az előzetes nyilatkozatokból és a kezdőcsapatból is érezhető és látható volt, hogy ellenfelünk komolyan vette a mérkőzést. Úgy gondolom, a meccs olyan módon kezdődött el, ahogy azt mi előzetesen elképzeltük. Vezettünk 1–0-ra. Megítélésem szerint abszolút egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek, sőt néha-néha még föléjük is tudtunk kerekedni. Az első félidő nagyobb részében mi irányítottuk a mérkőzést. 1–0-nál megítélésem szerint egy szabályos gólunkat nem adta meg a játékvezető. Ez azt jelentette volna, hogy 2–0-s vezetésünknél megint csak másképpen nézett volna ki a mérkőzés" – értékelt az összecsapás után Szanyó Károly a vasasfc.hu-nak.

„El kell azonban mondanom, hogy a második kapott gól után nagyon magunkra húztuk az ellenfelet, ami nem megengedhető, főleg azért sem, mert mi támadó szellemű csapat vagyunk. Szóval lesz mit kijavítanunk a játékunkban a következő napokban. Most is azt mondom, hogy fiatal, reményteljes csapatunk van, és biztos vagyok benne, hogy még sok örömet fogunk okozni a szurkolóinknak és természetesen saját magunknak is. Úgy gondolom, amit kellett, azt teljesítettük, két mérkőzésen dőlt el a továbbjutás. Bár valószínűleg már eldőlhetett volna az elsőn is, ha jobban koncentrálunk, de a két felvonást figyelembe véve szerintem megérdemelten jutottunk tovább. Nem kívánok a játékvezetéssel foglalkozni. Én csak a saját csapatomra koncentrálok, és szeretném, ha az elkövetett hibákat már a hétvégén, a Tatabánya elleni bajnokin ki tudnánk javítani. Továbbra is a folyamatos kemény munkában hiszek, ami meggyőződésem, hogy meg fogja hozni a jó gyümölcsét" – tette hozzá a Vasas vezetőedzője.

SZOLNOK–SZTK

A két másodosztályú együttes párharcában a szigetszentmiklósi gól nélküli összecsapás után Szolnokon is döntetlen született, igaz, mivel ez utóbbi találkozón esett találat, a vendégek örülhettek (1–1).

„Tipikus kupamérkőzés volt a mai. Amit a hétvégén elkezdtünk felépíteni, azt ma folytattuk. Parázs, feszült hangulatú találkozón vagyunk túl, nagyon örülök a továbbjutásunknak. Azt tudom kiemelni, hogy igazi csapattá értünk. Nálunk nincsenek kezdők és cserék, mindenki egyenlő a keretben. Nagyon büszke vagyok a társaságra. A hétvégi mérkőzésen tovább folytatjuk az eddigi játékunkat" – nyilatkozta Csurka Zoltán az sztkfutball.hu-nak.

LIGAKUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Ferencváros–Lombard Pápa
DVTK–SZTK
DVSC-Teva–Puskás Akadémia
PMFC–Videoton

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
1. MÉRK. 2. MÉRK. ÖSSZ.
KTE-Phoenix Mecano–Lombard Pápa 1–5 0–4 1–9
Szigetszentmiklós–Szolnok 0–0 1–1 1–1,tj.: SZTK
Haladás–FTC 0–0 0–2 0–2
PMFC–MVM Paks 1–1 3–1 4–1
Vasas–Puskás Akadémia 2–0 0–3*
1–3
1–6
Videoton–Kaposvár 3–0 1–1 4–1
Győri ETO–DVSC 2–1 1–3 3–4
Mezőkövesd–DVTK 3–1 0–2
3–3, tj.: DVTK
Első mérkőzések: február 22., 25., 26. Visszavágók: március 4.
*Az MLSZ Görgényi Dávid (Vasas) jogosulatlan szereplése miatt az első meccset 3–0-s gólkülönbséggel a Puskás Akadémia javára írta jóvá

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik