Ligakupa: élvonalbeli skalpot szerzett a lendületes Vasas

Vágólapra másolva!
2014.02.25. 17:54
null
Pirosban a Vasas, fehérben a PAFC (Fotó: Veres Viktor)
Az NB II-es Vasas hazai pályán 2–0-ra legyőzte kilenc emberre fogyatkozó élvonalbeli ellenfelét, a Puskás Akadémiát a labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének keddi játéknapján, a párharc első felvonásában.

 

Az első félidőben a Vasas támadott veszélyesebben, és a játékrész derekán Berecz Zsombor meg is szerezte a vezetést: a 24. percben Remili Mohamed 25 méteres szabadrúgását követően Somodi Bence a kapufára ütötte a labdát, és a kipattanót Berecz Zsombor az üres kapuba passzolta (1–0) – olvasható az onlajnok.com tudósításában.

A második félidő elején egy buktatásért Fabio megkapta a második sárga lapját, a PAFC tíz emberre fogyatkozott, ami tovább táplálta a jól kontrázó Vasas ambícióit. A 74. percben Farkas Norbert is besárgult másodszor, a kettős emberelőnyt a Vasas gyorsan kihasználta: a bal oldalon meglóduló Remili 20 méterről nagy gólt lőtt (2–0).

A hazaiak tovább támadtak, de a hátralévő időben nem tudták újabb találatra váltani az emberfórt, így kétgólos előnnyel utaznak a visszavágóra, amelyet március 4-én rendeznek meg Felcsúton.

LIGAKUPA, NYOLCADDÖNTŐ
1. mérkőzés
VASAS–PUSKÁS AKADÉMIA 2–0 (1–0)
Illovszky stadion, 500
néző. V: Radványi (Varga Zs., Márkus)
VASAS: Németh G. – Pál D., Görgényi, Grúz, Piller – Gál M. – Szedlár (Menyhárt A., a szünetben), Nagy T., Berecz, Remili – Ádám (Ferenczi I., 79.). Vezetőedző: Szanyó Károly
PUSKÁS AKADÉMIA: Somodi – Lorentz, Szekeres A., Aposztolopulosz, Farkas N. – Fabio, Orbán G. (Tóth I B., a szünetben) – Denkovics (Hahn J., 76.), Bertus, Berki I. – Tischler (Spandler, 79.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerző: Berecz (1–0) a 24., Remili (2–0) a 78. percben
Kiállítva: Fabio (második sárga lap után) a 48., Farkas N. (második sárga lap után) a 75. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik