Ligakupa: Rudolf döntött a bombagólok meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.26. 18:50
null
Rudolf (balról a második) szerezte a Győztes gólt Győrben (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén gól nélküli első félidőt követően négy perc alatt két bombagól is született Győrben a bajnoki címvédő ETO és a listavezető DVSC meccsén, a győztes találatot Rudolf Gergely szerezte a hajrában. A Videoton 3–0-ra legyőzte a Kaposvárt az első meccsen.

GYŐRI ETO–DVSC-TEVA 2–1

A bajnoki címvédő és a listavezető párharca jelentette a nyolcaddöntő slágerét: a Kisalföld beszámolója szerint győri meccs első félidejében a hazaiak birtokolták többet a labdát, főként a vendégek térfelén zajlott a játék, és a több helyzet is az ETO-hoz fűződött. Dudás Ádám, Nikola Trajkovics és Rudolf Gergely is próbálkozott, de gól nem született.

A második játékrész elején hamar vezetést szerzett a Loki, Bódi Ádám 20 méteres szabadrúgása a keresztlécet is érintve kötött ki Kamenár kapujában. Sokáig nem örülhetett az előnynek a DVSC, négy perccel később Völgyi Dániel átívelése után Dudás Ádám egy csellel becsapta Brkovicsot, majd nagy gólt lőtt.

A vendégek visszavehették volna az előnyt, de Buadla kisodródva csak a gólvonalon álló Svecet találta el. Amikor már úgy tűnt, döntetlen marad az eredmény, Rudolf belőtte a győztes gólt. A csereként beállt Varga Roland adott középre, Rudolf Gergely pedig egy átvétel után talált a kapu bal oldalába.

2–1-re nyert a Győr, a visszavágót jövő hét kedden rendezik Debrecenben.

LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
GYŐRI ETO–DVSC-TEVA 2–1 (0–0)
Győr
, ETO Park, 1500 néző. V: Becséri D. (Ring Gy., Tóth V.)
ETO: Kamenár – Svec. Lipták, Lang, Völgyi – Mevoungou – Dudás (Burgos, 78.), Strestik, Trajkovics (Kronaveter, 62.), Andrics (Varga R., 57.) – Rudolf. Vezetőedző: Horváth Ferenc
DVSC: Verpecz – Króner, Morozov, Szatmári Cs., Brkovics – Spitzmüller, Bouadla – Ferenczi J., Kovács Á. (Tisza, 66.), Bódi (Vadnai, 89.) – Seydi. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Bódi (0–1) a 47., Dudás (1–1) az 50., Rudolf (2–1) a 83. percben

VIDEOTON–KAPOSVÁR 3–0

A vidi.hu tudósítása szerint fehérvári helyzetekkel indult a találkozó, de sem Vítor Gomes kapáslövése után, sem Filipe Oliveira közeli fejese után nem született gól. Nem úgy a 24. percben, amikor Nildo beadásából Zé Luís szerezte meg fejjel a vezetést a Vidinek, a labda a keresztlécről pattant a gólvonal mögé. Ezt követően a hazai csapat biztosan őrizte előnyét, a szünet előtt kaposvári részről Luka Dominic fejelt kevéssel a kapu mellé.

A második játékrész is Vidi-helyzetekkel indult, Arturo Álvarez az 59. percben a kapufát is eltalálta. A 69. percben szerezte meg második gólját José Gomes együttese, Nildo és Lupeta összjátékát követően előbbi került ziccerbe, Antal Botond előbb még bravúrral védett, de a kipattanót a támadó már a kapuba fejelte. Nem sokkal a lefújás előtt még biztosabbá tette győzelmét a Vidi, Lupeta alakította ki a 3–0-s végeredményt.

LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
VIDEOTON–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3–0 (1–0)
Székesfehérvár
, 1300 néző. Vezette: Pintér Cs. (Erős G., Szalai D.)
VIDEOTON: Calatayud – Brachi, Vinícius, Caneira, Mamadu – Vítor Gomes, Oliveira (Lupeta, 62.) – Álvarez (Sándor Gy., 79.), Haraszti (Kleinheisler, 79.), Nildo – Zé Luís. Vezetőedző: José Gomes
KAPOSVÁR: Antal B. – Földes, Addo, I. Diallo (Albert Á., 60.), Hadaró – Kovács O., Thian – Bőle (Böjte P., 71.), Dominic (Horváth G., 81.), Murai – Ella. Vezetőedző: Selymes Tibor
Gólszerző: Zé Luís (1–0) a 24., Nildo (2–0) a 69., Lupeta (3–0) a 88. percben

MEZŐKÖVESD–DIÓSGYŐR

Az első félidő közepén megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: egy keresztlabdát Hegedűs Csaba vágott kapásból a diósgyőri kapu jobb alsó sarkába. De nem sokáig örülhettek a hazaiak – két perccel később már döntetlen volt az állás. A diósgyőri egyenlítő gól Futács Márkó harcosságát dicséri, a csatár 13 méterről lőtt a kapuba.

A szünetig több helyzet is volt mindkét oldalon, de az eredményben nem történt változás. A második félidőben aztán ismét a Mezőkövesd szerzett vezetést: Bognár jobb oldali szabadrúgása után Fótyik Dominik fejelt közelről a kapuba.

Az egygólos vereség még talán nem is lett volna olyan rossz a vendégek számára, de a 88. percben újabb gólt szerzett a Mezőkövesd – amivel egész jó helyzetbe került a továbbjutás szempontjából. Fótyik ezúttal lábbal volt eredményes, így csapata 3–1-es előnyről várhatja a miskolci visszavágót, ami a jövő hét kedden lesz.

LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Mezőkövesd Zsóry FC–DVTK 3–1
(1–1)
Mezőkövesd, 3000 néző. V.: Andó-Szabó (Kispál, Bozó)
Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Vermes, Fótyik – Velicky, Takács P. (Dobos, 62.), Bognár I., Melczer – Rajczi (Hegedűs D., 72.), Balajti (George, 61.). Vezetőedző: Véber György.
DVTK: Rados – Eperjesi, Alves, Vadász, Husic (Gohér, 61.) – Nikházi (Bacsa, 46.), Kostic, Barczi (Egerszegi, 75.), Gosztonyi – Futács, Batioja. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Gólszerző: Hegedűs Cs. (1-0) a 24., Futács (1-1) a 26., Fótyik (2-1) az 58., Fótyik (3-1) a 88. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik