Az Atalanta három góllal nyert Liverpoolban!

Vágólapra másolva!
2024.04.11. 22:52
Fotó: AFP
A Liverpool hazai pályán 3–0-ra kikapott az Atalantától a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

 

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Liverpool FC (angol)–Atalanta (olasz) 0–3 (0–1) 
Liverpool, Anfield. Vezette: Umut Meler (török)
Liverpool: Kelleher – Joe Gomez, I. Konaté, Van Dijk, Cimikasz (A. Robertson, a szünetben) – Endo (Diogo Jota, 76.), Mac Allister, Curtis Jones ( Szoboszlai, a szünetben) – Elliot (Szalah, a szünetben), Darwin Núnez (Luis Díaz, 59.), Gakpo. Mendzser: Jürgen Klopp
Atalanta: Musso – De Roon, Hien, Djimsiti – Pasalic, Éderson – Zappacosta, Koopmeiners, Ruggeri – De Ketelaere (Al. Mirancsuk, 89.), Scamacca. Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
Gólszerző: Scamacca (38., 60.), Pasalic (83.)

Hat helyen is változtatott a Liverpool kezdő tizenegyén Jürgen Klopp a Manchester United elleni vasárnapi, 2–2-es döntetlennel végződő mérkőzéshez képest: Bradley, Quansah, Robertson, Mohamed Szalah és Luis Díaz mellett a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is a kispadon kezdte az Atalanta elleni Európa-liga-negyeddöntő hazai meccsét. Csaknem három és fél évvel ezelőtt, 2020. november 25-én a Bajnokok Ligája csoportkörében találkozott Angliában a két együttes, azt a találkozót meglepetésre Ilicic és Gosens találatával az Atalanta nyerte meg 2–0-ra, de három héttel korábban a Liverpool győzött 5–0-ra Olaszországban (Diogo Jota háromszor, Mohamed Szalah és Sadio Mané egyszer talált be) – mindkét csapat ott lehetett a BL nyolcaddöntőjében, sőt a Liverpoolnak a Real Madrid elleni negyeddöntő jelentette a végállomást.

Alig két és fél perc után máris ziccerbe került a vendégek középpályása, Pasalic (a támadás úgy indult, hogy a játékvezető nem fújta le az Elliott elleni szabálytalanságot), ám közeli lövése után a labda hazaiak kapusának, Kellehernek az arcáról vágódott szögletre! Az első negyedóra végéhez közeledve Curtis Jones pazarul ugratta ki Darwin Núnezt, aki egyedül tört kapura, „alá is bökött” a labdának, de az méterekkel a jobb sarok mellett hagyta el a játékteret. Jó tíz perccel később Harvey Elliott majdnem olyan gólt szerzett, mint a Ferencváros futballistája, Edgar Szevikjan szerdán a DVTK ellen, ám ballábas tekerése után a labda a lécről a kapufára, majd onnan vissza a mezőnybe pattant. Hideg zuhanyként jött a Liverpoolnak, hogy a 38. percben egy jobb oldali támadás lezárásaként Kelleher bevédte Gianluca Scamacca nem túl erős lövését, majd a játékrész hosszabbításában Koopmeiners ziccerénél újra a hazaiak kapusának kellett nagyot védenie.

A második játékrészre három alapember, Robertson, Szoboszlai és Mohamed Salah is érkezett, a magyar középpályás azonnal lendületes elfutással jelentkezett. Az egyiptomi támadó lövésénél Musso védett bravúrral, Núnez lövése kapu fölé ment – nagy nyomás nehezedett az Atalantára. Csakhogy... Amikor Scamacca a 60. percben egy jobb oldali beadást követően a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, sejteni lehetett, megszakadhat a liverpooliak kilenc győztes hazai El-mérkőzésből álló sorozata, az olaszok harmadik gólja – Mario Pasalic talált be a 83. percben – pedig sok mindent eldöntött. Az angol együttestől április 18-án bravúr kell a hátrány ledolgozásához.

Fotó: AFP

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik