AIPS: a budapesti atlétikai vb kapta az Év sajtóközpontja díjat

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 21:41
Csisztu Zsuzsa, Zacharias Vailakis, Kao Csao és Szöllősi György az AIPS kongresszusának plenáris ülésén (Fotó: MSÚSZ/Mravik Gusztáv)
Április 29-én, hétfőn a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) kongresszusának plenáris ülésén az Év sajtóközpontja díjat a budapesti atlétikai világbajnokság és a csengtui egyetemi világjátékok kapta.

 

„A spanyolországi Santa Susannában zajló centenáriumi AIPS-közgyűlésen hagyományosan a Magyar Sportújságírók Szövetsége képviselői adták át az elmúlt év világversenyei közül a legkiválóbb sajtóközpontoknak járó, egykor magyar kezdeményezésre alapított díjat” – olvasható a Magyar Sportújságírók Szövetségének Facebook-oldalán.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnöke, az AIPS Europe alelnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője, valamint az MSÚSZ alelnöke, az NS munkatársa, Csisztu Zsuzsa a legjobb sajtókiszolgálást illető porcelán trófeát a sportági világversenyek kategóriájában a World Athletics és a budapesti atlétikai vb médiacsapatát képviselő Zacharias Vailakis igazgatónak, a multisport-világversenyek kategóriájában pedig a kínai Csengtuban rendezett egyetemi világjátékok nevében jelen lévő Kao Csao kínai AIPS-vezetőségi tagnak, a Kínai Sportújságíró-szövetség alelnökének adta át hétfőn ünnepélyesen, az AIPS kongresszusának plenáris ülésén.

 

Az AIPS április 28. és május 1. között tartja kongresszusát, melynek részeként április 29-én díjátadó gálát is rendez, amelyen az Ifjú fotóriporterek kategóriában a Nemzeti Sport fotósa, Koncz Márton is jelölt az elismerésre.

A szervezet a honlapján tudatta, hogy a kategóriánkénti három, még versenyben maradt jelöltről egy nappal a díjátadó előtt döntenek, az eseményt pedig a szervezet YouTube-oldala élőben közvetíti. Az AIPS díjaira összesen 140 országból 1887 pályamű érkezett.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik