Ilyet sem láttunk még: bezuhant az IndyCar-pályára verseny közben, és még a szoknyája is lecsúszott – videó

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 21:49
A landolás pillanata (Fotó: autosport.com)
Szinte biztos, hogy az idei év legbizarrabb autósportos jelenete játszódott le vasárnap az alabamai Barber Motorsport Parkban rendezett IndyCar-versenyen – a futam 52. körében egy felöltöztetett próbababa zuhant centikkel a pálya mellé. Később kiderült, nem szurkolói rendbontásról vagy valamilyen tüntető akcióról van szó. Sőt, a pályára zuhanó baba valószínűleg az IndyCar legnagyobb rajongója – már persze a próbababák közül.

 

Amikor azt hinné az ember, hogy már minden elképzelhető és lehetséges mondatot olvasott az autósporttal kapcsolatban, akkor történik az alábbi videóban látható eset a hétvégi IndyCar-futamon, és születik belőle olyan, amit sose gondoltunk volna autósportról szóló cikkben viszontlátni.

Az alabamai Barber Motorsport Parkban vasárnap rendezett futam 52. körében egy felöltöztetett próbababa néhány centivel a pálya mellé zuhant, s ahogy becsapódott a földbe, a szoknyája lecsúszott, majd eldőlt, ám a jobb karja belógott a pályára. Ezen pillanatokkal később egy autó is átment, így ez a kar megsemmisült, ám egyebekben a baba túlélte a kalandot. Viszonylag hamar kiderült, hogy nem valamiféle szurkolói partizánakcióról vagy tüntetésről van szó, ebben az esetben ugyanis maga a pálya tulajdonosa, George Barber szolgált magyarázattal – igaz, még 2017-ben, amikor rögzítette a próbababát a pályán átívelő híd alsó tartószerkezetére.

„Ő Georgina. Nagy IndyCar-rajongó. Van egy pár igazán őrült szurkolónk, de Georgina mindig túltesz mindenkin. Tetszik neki, hogy milyen jó a rálátás a pályára a híd alól, ezért azt találta ki, hogy addig nézi onnan a versenyeket, amíg valaki annyira le nem lassít a híd alatt, hogy az ölébe ugorhasson a pilótafülkébe” – mondta Barber, aki talán nem is tudta, hogy milyen közel járt ahhoz, ami hét évvel később végül is megtörtént...

Az esetről a versenyeket hazánkban közvetítő Arena4 posztolta a magyar nyelvű videót.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik