Ralikrossz ob: Benyó Máté az utolsó állomás előtt bajnok

Vágólapra másolva!
2023.09.25. 16:41
null
Benyó Máté (jobbra) Nyirádon biztosította be a ralikrossz országos bajnoki címét (Fotó: Facebook/ Benyó Máté)<br />
Címkék
Egy fordulóval a zárás előtt megnyerte a ralikrossz országos bajnoki címet a legmagasabb, Supercar kategóriában Benyó Máté, a Korda Racing versenyzője.

 

A pilóta az elmúlt hétvégén, Nyirádon rendezett ötödik fordulóban biztosította be a sikerét, miután a viadalon a heves esőzés és az extrém időjárási körülmények miatt elődöntőt és döntőt nem rendeztek, a versenyt a harmadik előfutam után felfüggesztették. Végeredményt ezek alapján hirdettek, így Benyó magyar bajnok lett, előnyét ugyanis már nem lehet behozni az ob utolsó állomásán.

„Embert próbáló szezon volt, hiszen a magyar bajnokság mellett elsőévesként végigversenyeztük az Európa-bajnokságot is. Az Eb-n elért év végi kilencedik helyünk és a magyar bajnoki cím azt hiszem, szépen cseng így a szezon végén, főleg ha hozzávesszük azt a rengeteg tapasztalatot, amit gyűjtöttünk” – mondta az MTI-hez eljuttatott közleményben Benyó Máté.

A versenyző hozzátette, a már biztos bajnoki diadal ellenére a zárófordulóban is nyerni szeretne.

„A magyar bajnokságban idén öt versenyből négyen győzni tudtunk, a bajnoki címtől függetlenül a szezon utolsó, Rabócsiringen sorra kerülő futamán is a győzelem, illetve az önfeledt örömautózás a fő célunk” – jelentette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik