Ralikrossz Eb: Svédországban folytatódik a sorozat hét magyarral a mezőnyben

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 11:49
null
Fotó: Korda Racing/Facebook
A hétvégén a svédországi Höljesben rendezik meg a ralikrossz Európa-bajnokság következő fordulóját, a mezőnyben pedig hét magyar versenyző lesz ott, öten a legmagasabb EuroRX1 kategóriában, ketten pedig EuroRX3-ban állnak rajthoz.

 

Az EuroRX1 géposztályban 24 pilóta küzd meg a helyezésekért, köztük az összetettben három hétvége után jelenleg hatodik Kárai Tamás (Audi S1), a hetedik Benyó Máté (Peugeot 208), a kilencedik Koncseg Zoltán (Audi A1), a 11. Mózer Attila (Ford Fiesta), valamint a 21. Mózer Márk (Ford Fiesta).

A Korda Racing közleményében Benyó Máté úgy fogalmazott, a nevezési lista alapján az egyébként is erős és kiváló mezőny még nagyobb és erősebb lesz, így nagy küzdelemre számít az európai ralikrossz egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező helyszínén.

„Bízom benne, hogy a korábbi versenyekhez hasonlóan itt is hamar fel tudom venni újoncként a pálya ritmusát, de nem áltatom magam azzal, hogy könnyű a dolgom, hiszen sok norvég és svéd ellenfelem lesz, akik amellett, hogy nagyon ügyes kezű pilóták, úgy ismerik ezt a nyomvonalat, mint a tenyerüket” – mondta a versenyző. Hozzátette, szeretne továbbra is hasznos tapasztalatokkal gazdagodni, és reméli, hogy ez a jó eredményt is hozza majd magával.

Az EuroRX3 kategóriában 13 fős mezőny vág neki a höljesi hétvégének, benne az összetett ötödik helyén álló Körmöczi Balázzsal (Volkswagen Polo), valamint a nyolcadik Szíjj Zsolttal (Audi A1).

Az Európa-bajnoki mezőnynek szombaton három, vasárnap pedig további egy előfutamot rendeznek, majd délután az elődöntők és a finálék következnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik