Pekler Zalán: Merész álmunk jóbarátommal, Péni Istvánnal, hogy ketten álljunk a dobogón az olimpián

Vágólapra másolva!
2024.04.27. 12:29
null
Vasárnap jelenik meg a Csisztu Sport Cast legújabb része, amelynek ezúttal a tavalyi Európai Játékokon négy aranyérmet szerző sportlövő, Pekler Zalán volt a vendége.

 

Nagyon sokszor azt szokták nálunk mondani, hogy azon az olimpiai napon, amikor versenyzünk, úgy húsz versenyző képes arra, hogy megnyerje az olimpiát. Az dönti el az aranyérem sorsát, hogy aznap ki van a legjobb mentális felkészültségben, ki van a leginkább topon, és ki tudja legjobban megcsinálni azt a technikát, amit otthon gyakorolt tízezerszer-százezerszer” – mondja a Csisztu Sport Cast legújabb, vasárnap soron következő epizódjában Pekler Zalán, a tavalyi Európai Játékokon négy aranyérmet szerző sportlövő. A szakemberek által is óriási tehetségnek tartott komáromi illetőségű fiatalember annak elléne, hogy tudja, hajszálon múlhat az aznapi csúcsforma, vagy épp ellenkezőleg, a sikertelen szereplés, bátor terveket fogalmaz meg a párizsi olimpiára: „Merész álmunk jóbarátommal, Péni Istvánnal, hogy ketten álljunk a dobogón az olimpián. Én nagyon örülnék neki. Annak is örülnék, ha megnyerné az olimpiát, én meg ezüstérmes lennék.”

Jó ideje szerencsére már a legjobb magyarok versenyen nyújtott teljesítményéről szólnak a sportági hírek, de sajnos nem volt ez a múltban mindig így. 

A Péni–Sidi-ügyet például így értékeli ma Pekler Zalán: „Mindannyiunkat nehezen érintett ez a történet. Én egy kicsit részese is voltam, hiszen az indiai Világkupán hárman nem álltunk ki a döntőben. Ezt bánjuk azóta: nem így kellett volna elrendezni azt a konfliktust. Én huszonegy éves, fiatal srác voltam, aki a sportdiplomáciát nem is nagyon tudta hova tenni” – emlékszik vissza Pekler a történtekre, aki a vasárnapi, 11.00 órás Csisztu Sport Cast-premierben mások mellett arról is beszél majd, hogy miért sportlövőként az olimpiára és miért nem játékosként a labdarúgó Európa-bajnokságra készül manapság. Íme az nso.hu exkluzív ízelítője a tartalomból:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik