Atlétikai ob: több mint ötezer néző látogatott ki a vb főpróbájára

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.07.09. 12:16
null
Több mint ötezer néző látogatott ki a 128. Atlétikai Magyar Bajnokságra (Fotó: Török Attila)
Ahogy arról beszámoltunk, az atlétikai országos bajnokság első napján sorra dőltek az egyéni csúcsok az új Nemzeti Atlétikai Központban. A második napon hatan is dupláztak, Kozák Luca pedig óriási futással teljesítette az olimpiai szintet. Két országos csúcs, 118 egyéni legjobb eredmény és több mint 5000 néző az atlétikai ob-n.

Az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság tesztversenyén, a 128. Atlétikai Magyar Bajnokságon a hazai versenyzők értékes tapasztalatot szerezhettek, két nap alatt több mint ötezer néző látogatott ki a Nemzeti Atlétikai Központba.

„Ez maga a csoda! Végre megtelt élettel az atlétikai központ, belekóstolhattunk a vb-hangulatba, és úgy látom a versenyzőket és a nézőket is ámulatba ejtette a világbajnokság helyszíne. Ránk most hat hét – az eddigieknél is keményebb – szervezői munka vár, aztán augusztus 19-én, vagyis 41 nap múlva kezdünk. Az elmúlt két nap csak megerősítette bennem azt a meggyőződést, hogy ezt senkinek nem érdemes kihagynia” – értékelt Németh Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.

A szervezők az augusztusi világbajnokságon naponta 35 ezer embert várnak, derül ki a budapesti világbajnokság szervezőinek közleményéből. Az augusztus 19 és 27. között kilenc napon át zajló budapesti atlétikai világbajnokság eseményei a Nemzeti Atlétikai Központban és Budapest belvárosában kapnak helyet. Már több mint 220 ezer jegy elkelt Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik