Wengernek nem kellett Benzema, Biabiany kikosarazta a Chelsea-t

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.02.03. 12:06
null
Karim Benzema nem lett az Arsenal játékosa (Fotók: AFP)
Izgalmas januárja volt a labdarúgás szerelmeseinek, csak úgy csengtek a klubok kasszái, felfoghatatlan összegek röpködtek az éterben, majd landoltak különböző bankszámlákon. A Premier League és a Serie A eseményeivel kezdjük szokásos transzferidőszaki összefoglalónkat.

A bajnok Leicester City esztergált picit a tengelyén, a nagy munkabírású szűrő, Onyinye Ndidi (mint egy Fekete Pákó-sláger...) után szerzett egy nagy munkabírású középső védőt is: a szenegáli Molla Waguét a Granada adta kölcsön, vételi opcióval. Iszlam Szlimanit őrületes pénzért majdnem elvitték Kínába, és az utolsó percekben Claudio Ranieri úgy döntött, hogy nem adja el tízmillió euró körüli összegért sem Leonardo Ulloát a Sunderlandnek. Az olasz menedzser vett volna még egy karmestert, de kútba esett a Gaston Ramírez- és Thorgan Hazard-terv is.

Arsene Wenger Arsenalja kölcsönbe adott pár fiatalt, ám most nem tudott érdemben erősíteni, bár főleg nagy nyári célpontokat dobott fel vele kapcsolatban a brit és a német sajtó. Carl Jenkinsont kis híján elvitte a Crystal Palace, a két klub egymással már meg is egyezett, a védő ügynöke viszont megakadályozta a szerződést az igényeivel (állítólag az okozta a bajt, hogy megtudta: Jeffrey Schlupp heti hatvanhatezer eurót kap, Jenkinsonnak meg kiszúrnák a szemét heti rongyos negyvenegyezerrel), de még ennél is érdekesebb az a felvetés, miszerint a Real Madrid maga ajánlotta fel Karim Benzemát az „ágyúsoknak”, és erre Wenger így reagált: »nincs szükségünk rá vagy más csatárokra«.

Lazázott a Tottenham is (Mauricio Pochettino januárban őszintén bevallotta, az esély arra, hogy igazoljanak valakit, egy a tízezerhez), de legalább megtartotta az Érik Lamela, Danny Rose, Georges-Kevin N'Koudou hármast, míg a Manchester City megelégedett Gabriel Jesus megszerzésével. Itt David Silvát nézték ki Kínából, illetve Ilkay Gündogan súlyos sérülése miatt sem igazolt a klub, ellenben benevezte a Bajnokok Ligájára Yaya Tourét.

Meglepő módon a másik manchesteri csapat sem transzferált a legvégén, Ashley Young mellett Bastian Schweinsteiger és Wayne Rooney egyaránt maradt, ellenben egyre több komoly honlap szerint is megegyezett a United Antoine Griezmann-nal egy nyári klubváltásról (de az Atléticóval még egyeztetni kell erről).

Fogott egy nagyot már most a Southampton, miután borzasztóan jó áron eladta (közel tízmillió euró egy harminchárom éves védőért?) José Fontét: Manolo Gabbiadinit tizenhétmillióért engedte el a Napoli, ám talán nem ő csapta vele a jobb vásárt. A „szenteknél” Serdar Tasci és Harry Maguire voltak az utolsó napos célpontok, miközben Claude Puel mester megszerezte régi ismerősét, a kapus Mouez Hassent a Nice-től (erre Alex McCarthy sérülése miatt volt szükség). Kissé meglepő – ismerve a klub aranybányászati tevékenységét –, hogy a balszélső Jay Rodriguezt nem engedték el az utolsó napon a West Bromwichhoz.

Iparkodott jó szokása szerint a West Ham is, bár ez némileg Dimitri Payet érdeme; a kalapácsos egylet vásárolta meg Fontét, majd az említett francia rebellist a skót Robert Snodgrass megvételével próbálta meg feledtetni. Pontosabban még inkább erre szolgált volna Michy Batshuayi, de a Chelsea más véleményen volt, Slaven Bilic pedig végül nem fizettetett (vagy nem fizettethetett) ki a vezetőivel 17.6 millió eurót a Brentford csatáráért, Scott Hoganért, akit végül az Aston Villa vitt el. Tíz és fél millióért.

Semennyit sem áldozott a Liverpool, kapott is pár kritikát emiatt Jürgen Klopp, és a nagy fogadkozások ellenére is csak egy időre tudott megszabadulni Mamadou Sakhótól (ez mondjuk nem a „vörösök” hibája, az utolsó percekig alkudoztak, ám senki sem merte megreszkírozni a védő végleges megvételét). A Stoke City beérte Saido Berahinóval és egy veterán kapus megszerzésével, no meg egy alapos keretszűkítéssel a csatár fizetése miatt, s a Chelsea is inkább a nyárra készült, Oscarért és Patrick Bamfordért 67 milliót besöpörve.

Itt jegyezzük meg, hogy Antonio Conte, bár olasz, nem transzfermániás, és dicséretes, hogy a sokak által leírt játékosoknak lehetőséget ad, a kezdőbe beépítve töretlenül bízik bennük – persze nem tagadta meg magát, a hajrában a nagy vándor Jonathan Biabianyt majdnem megszerezte, ám mivel végleg nem akarta megvenni az Intertől a támadót, az pedig kölcsönbe nem akart menni, hát nem csaptak egymás tenyerébe.

A menedzser a Celtic fiatal csatárával, Moussa Dembélével sem kockáztatott, amikor az „eltérdelt” az orvosi vizsgálaton. Az sem segíthetett éppen az egészségügyi eredmények pozitív szemléletű kiértékelésében, hogy a Celtic tényleg 47 millió eurót kért végül a franciáért...

Érdekes módon Conte a skótok rutinos kapusát, Craig Gordont is vitte volna, de a harmincnégy éves játékos is maradt a helyén – hiszen a Chelsea nem adta el végül a maga cserekapusát, Asmir Begovicot.

A veterán védő, Braniszlav Ivanovics érdemei elismeréseként és hajlott korára való tekintettel ingyen távozhatott a nagy Oroszországba, és ha hozzávesszük mindehhez, hogy John Obi Mikel bérét sem kell már folyósítaniuk a „kékeknek”, akkor rájövünk a bevezető fél mondat jogosságára.

Bezzeg az Everton! Több mint harmincmilliót költött a Morgan Schneiderlin, Ademola Lookman középpályás, szélső kettősre, bár ezen enyhített kicsit pár el- és kölcsönadással. Alaposan átalakult a Swansea, ahová húszmillió eurónál is többért jött középső középpályás (Tom Carroll), balbekk (Martin Olsson), szélső (Luciano Narsingh) és támadó (Jordan Ayew). Sokáig nem futott jó formát a piacon a nagy kalmár Watford, de aztán erősödött a középpályája Tom Cleverleyvel, csatársorában pedig a Mauro Zárate, M'Baye Niang párossal – majd a legvégén parádés áron elsózta a klub Kínába Odion Ighalót, illetve a Middlesbrough-nak Adlen Gediurát.

Egy szűrőt vett csak a West Bromwich, de azt alaposan túlárazva (Jake Livermore-ról van szó), tízmillión felül költött a Hull és a Boro is, a Burnley tizenöt millióért vett egy ír középpályást (Robbie Brady), hatmillióért egy angol védekező középpályást (Ashley Westwood), no és az unalom ellen megszerezte a balhés Joey Bartont; a Sunderland a szintén nem zöldfülű Joleon Lescottnak kínált szerződést az Evertontól megszerzett Bryan Oviedo, Darron Gibson duó mellett.

Zárjunk a Crystal Palace-szal, amely jelképe a korunk angol élfutballjában érvényesülő pénzbőségnek: a kis klub huszonötmillió euróért vett két balhátvédet, Jeffrey Schluppot és Patrick van Aanholtot (előbbi azért a középpályán is bevethető), tizenhárom milliót sem sajnált a nemzetközi szinten ismeretlen szerb szűrőért, Luka Milivojevicsért, majd a legvégén mentőövet nyújtott Mamadou Sakhónak.

Több mint negyvenmillió eurós a szaldó, aláírási és egyéb költségek nélkül, s majdnem jött még az utolsó napon Chancel Mbemba (Newcastle), Jenkinson (Arsenal), Arouna Koné (Everton), a klub nélküli Martín Cáceres és az izgalmas órákat megélő Scott Hogan.

Riccardo Saponara az Empolitól ment át Firenzébe
Riccardo Saponara az Empolitól ment át Firenzébe

EKÖZBEN A SERIE A-BAN

A minőség helyett a mennyiségre helyezik a hangsúlyt a szegényebb csapatok – a nagyobbak közül az AC Milan kölcsönvett egy újabb szélsőt, a nagy tehetségű Lucas Ocampost (ő az Olympique Marseille játékosa, a Genoában kölcsönben szerepelt eddig), míg a Fiorentina elcsábította az Empolitól a támadó középpályás Riccardo Saponarát, másfél millió euróért. A végleges átigazolásra 2018 nyarán kerül sor, addig lesz idő összerakosgatni a kilencmilliót az egykori milanos játékosért.

Hogy, hogyan nem, de Kínából kapott erősítést az Inter, csak most nem pár táskányi euró, hanem az ausztrál védő, Trent Sainsbury személyében, aki azonban angol útleve révén európai uniósnak (is) számít. Őt tavaly a holland PEC Zwollétől egymillióért szerezte meg a Csiangszu Szuning, az Inter testvérklubja (közös a tulajdonosi háttér), és a milánóiak miatta kölcsönadhatták a már nagyon „menőkés” Andrea Ranocchiát.

A Juventus Mattia Caldara után késleltetetten szerzett egy szélsőt is, az olasz topklubok sorával összeboronált Riccardo Orsolini személyében – őt hatmillióért adta el az Ascoli, ám egy fél évre kölcsön is kapta azon nyomban a húszéves játékost. Aki még négymilliót termelhet az eladónak, bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A Lazio tele felejthetőre sikerült, a Napoli csatárt cserélt, a Pescara egy fiatal argentin szűrő, Andrés Cubas mellett megszerezte a Cesare Bovo, Guglielmo Stendardo, Alberto Gilardino, Sulley Muntari négyest (amely összesen százharmincnégy éves!), azonban eladta a Sampdoriának négymillióért a volt római örök tehetséget, Valerio Verrét. Hogy egy fél évre gyorsan vissza is kapja.

Verre még csak huszonhárom esztendős, de ez a tizenkettedik klubváltása, természetesen többször volt két klub közös tulajdonában, és ez az ötödik kölcsönadása.

A Lazióhoz hasonlóan nem remekelt az AS Roma sem, a nagy tervezgetés, variálás közben csak a balhátvéd, ám kölcsönben eddig is ott lévő Emerson, valamint a francia középpályás, Clément Grenier lett a fogás – előbbi kétmillióba került, utóbbit a Lyon adta kölcsön, három és fél milliós vételi opcióval.

Saját korlátaihoz képest a Sampdoria teljesített a legjobban, tízmillió eurónál is többet költött a Verre, Filip Djuricsics, Bartosz Bereszynski, Lorenco Simic kvartettre (illetve még csak trióra, lásd fentebb), a jobbhátvéd Pedro Pereirát ügyesen adta el a Benficának – viszont sokkal-sokkal unalmasabb lesz a csapat futballja és hétköznapjai a kirúgott Antonio Cassano nélkül.

Lesz, ami lesz, de leírjuk: szerintünk Kínában fog kikötni.

PREMIER LEAGUE, TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
2017 JANUÁRJA

ARSENAL
Érkezett:
Cohen Bramall (Hednesford Town, 46.600)
Távozott:
Kölcsönbe: Gedion Zelalem (VVV-Venlo), Stephy Mavididi (Charlton), Marc Bola (Notts County), Kaylen Hinds (Stevenage), Dan Crowley (Go Ahead Eagles), Jon Toral (Glasgow Rangers), Chuba Akpom (Brighton), Krystian Bielik (Birmingham City), Matt Macey (Luton Town)

BURNLEY
Érkezett:
Joey Barton (egyesület nélküli), Ashley Westwood (Aston Villa, 5.800.000), Robbie Brady (Burnley, 15.100.000)
Kölcsönből vissza: Lukas Jutkiewicz (Birmingham City), Ntumba Massanka (Morecambe), Alex Whitmore (Morecambe), Danny Lafferty (Sheffield United)
Chris Long (Fletwood Town)
Távozott: Lukas Jutkiewicz (Birmingham City, 1.200.000 euró), Danny Lafferty (Sheffield United)
Kölcsönbe: Chris Long (Bolton), Michael Kightly (Burton Albion), Aiden O’Neill (Oldham), Ntumba Massanka (Wrexham)
Kölcsönből vissza: Patrick Bamford (Chelsea)

BOURNEMOUTH
Érkezett: Aaron Ramsdale (Sheffield United)
Kölcsönből vissza: Baily Cargill (Gillingham), Jordan Green (Newport County), Rhoys Wiggins (Birmingham City), Harry Cornick (Leyton Orient), Glenn Murray (Brighton)
Távozott:
Glenn Murray (Brighton, 3.500.000), Brandon Goodship (Yeovil, ingyen)
Kölcsönbe: Emerson Hyndman (Glasgow Rangers), Marc Wilson (West Bromwich), Lewis Grabban (Reading), Harry Cornick (Gillingham), Jordan Green (Leyton Orient), Joe Quigley (Gillingham), Jordan Holmes (Eastbourne Borough), Jordan Lee (Torquay)
Kölcsönből vissza: Nathan Aké (Chelsea)

CHELSEA
Érkezett:

Kölcsönből vissza: Islam Feruz (Royal Excel Mouscron), Kenedy (Watford), Nathan Aké (Bournemouth), Wallace Oliveira (Gremio), Charly Musonda (Real Betis), Lucas Piazón (Fulham), Patrick Bamford (Burnley)
Távozott: Oscar (Sanghaj SIPG, 60.000.000), Dion Conroy (Swindon), John Obi Mikel (Tiencsin Teda, ingyen), Braniszlav Ivanovics (Zenit, ingyen), Patrick Bamford (Middlesbrough, 6.900.000)
Kölcsönbe: Marco van Ginkel (PSV), Izzy Brown (Huddersfield), Fikayo Tomori (Brighton), Charlie Colkett (Swindon), Fankaty Dabo (Swindon), Islam Feruz (Swindon), Mukhtar Ali (Vitesse Arnhem)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Mathieu Flamini (egyesület nélküli), Jeffrey Schlupp (Leicester, 13.800.000), Patrick van Aanholt (Sunderland, 11.800.000), Luka Milivojevics (Olympiakosz, 16.000.000)
Kölcsönbe: Mamadou Sakho (Liverpool, 2.330.000)
Kölcsönből vissza: Hiram Boateng (Bristol Rovers), Freddie Ladapo (Oldham), Keshi Anderson (Bolton Wanderers)
Távozott:
Kölcsönbe: Freddie Ladapo (Shrewsbury), Hiram Boateng (Northampton), Jordon Mutch (Reading)

EVERTON
Érkezett:
Ademola Lookman (Charlton, 8.800.000), Morgan Schneiderlin (Manchester United, 22.900.000)
Kölcsönbe: Anton Donkor (Wolfsburg)
Kölcsönből vissza: Luke Garbutt (Wigan), Russell Griffiths (Cheltenham)
Távozott: Nathan Holland, Darron Gibson és Bryan Oviedo (Sunderland, 8.750.000)
Kölcsönbe: Conor Grant (Doncaster), Oumar Niasse (Hull City), Tom Cleverley (Watford), Russell Griffiths (Motherwell), Gerard Deulofeu (Milan, 700.000), Tyias Browning (Preston), Leandro Rodríguez (Waasland-Beveren), Conor McAleny (Oxford United), Calum Dyson (Grimsby), Anthony Evans (Morecambe), Gethin Jones (Barnsley)

HULL CITY
Érkezett:
Markus Henriksen (AZ Alkmaar, 5.300.000), Evandro (Porto, 2.500.000), Kamil Grosicki (Stade Rennes, 9.000.000)
Kölcsönbe: Omar Elabdellaoui (Olympiakosz, 1.000.000), Lazar Markovics (Liverpool), Andrea Ranocchia (Inter), Alfred N'Diaye (Villarreal)
Távozott: Jake Livermore (West Bromwich, 11.500.000), Robert Snodgrass (West Ham, 12.000.000)
Kölcsönbe: Jonathan Edwards (Accrington), Allan McGregor (Cardiff City), Alex Bruce (Wigan), James Weir (Wigan), Harvey Rodgers (Accrington Stanley)
Kölcsönből vissza: Markus Henriksen (AZ Alkmaar)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Onyinye Ndidi (Genk, 17.600.000)
Kölcsönbe: Molla Wagué (Granada)
Távozott: Jeffrey Schlupp (Crystal Palace, 13.800.000), Luis Hernández (Málaga, 2.000.000)
Kölcsönbe: Matty James (Barnsley), Harvey Barnes (Milton Keynes), Callum Elder (Barnsley)

LIVERPOOL
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Bogdán Ádám (Wigan), Lazar Markovics (Sporting CP)
Távozott: Tiago Ilori (Reading, 4.300.000), Joe Maguire (Fleetwood)
Kölcsönbe: Cameron Brannagan (Fleetwood), Pedro Chirivella (Go Ahead Eagles), Lazar Markovics (Hull City), Mamadou Sakho (Crystal Palace, 2.330.000)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Gabriel Jesus (Palmeiras, 32.000.000)
Kölcsönből vissza: Gerónimo Rulli (Real Sociedad), Sztevan Jovetics (Inter), Bruno Zuculini (Rayo Vallecano), Bismark Adjei-Boateng (Strömsgodset), José Angelino (Girona)
Távozott: Gerónimo Rulli (Real Sociedad, 7.000.000), Sztevan Jovetics (Inter, 13.500.000), Bismark Adjei-Boateng (Colorado Rapids), Ian Lawlor (Doncaster), George Glendon (Fleetwood)
Kölcsönbe: José Angelino (Girona), Pablo Maffeo (Girona), Bruno Zuculini (Hellas Verona), Jack Byrne (Wigan), David Faupala (Chesterfield), José Angelino (Mallorca)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:

Távozott: Morgan Schneiderlin (Everton, 22.900.000), Memphis Depay (Olympique Lyon, 16.000.000), Sean Goss (Queens Park, 582.000)
Kölcsönbe: Sam Johnstone (Aston Villa), Joe Riley (Sheffield United)
Kölcsönből vissza: James Wilson (Derby County)

MIDDLESBROUGH
Érkezett:
Rudy Gestede (Aston Villa, 7.100.000), Mikael Soisalo (Ilves Tampere, 250.000), Patrick Bamford (Chelsea, 6.900.000), Adlen Gediura (Watford, 4.700.000)
Kölcsönből vissza: Dael Fry (Rotherham)
Távozott: David Nugent (Derby County, 2.900.000), Bryn Morris (Shrewsbury Town, ingyen), Emilio Nsue (Birmingham City, 1.200.000), Arnel Jakupovic (Empoli, 1.000.000), Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday, 11.700.000)
Kölcsönbe: Julien de Sart (Derby County), Callum Cooke (Crewe), Mark Kitching (Rochdale), Tomás Mejías (Rayo Vallecano), Carlos de Pena (Real Oviedo)

SOUTHAMPTON
Érkezett:
Manolo Gabbiadini (Napoli, 17.000.000)
Kölcsönbe: Mouez Hassen (Nice)
Kölcsönből vissza: Dominic Gape (Wycombe)
Távozott: José Fonte (West Ham, 9.200.000), Dominic Gape (Wycombe, ingyen)
Kölcsönbe:

STOKE CITY
Érkezett:
Lee Grant (Derby County, 1.500.000), Saido Berahino (West Bromwich, 13.900.000)
Kölcsönből vissza: George Waring (Shrewsbury)
Kölcsönből vissza: Lee Grant (Derby County)
Távozott:
Dionatan Teixeira (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Jakob Haugaard (Wigan), Joel Taylor (Rochdale), Moha (Hearts), Ryan Sweeney (Bristol Rovers), George Waring (Carlisle United), Bojan Krkic (Mainz)

SUNDERLAND
Érkezett:
Victor Anichebe (egyesület nélküli), Joleon Lescott (egyesület nélküli), Darron Gibson és Bryan Oviedo (Everton, 8.750.000)
Távozott: Patrick van Aanholt (Crystal Palace, 11.800.000)
Kölcsönbe: Tom Beadling (Bury), Andrew Nelson (Hartlepool)

SWANSEA CITY
Érkezett:
Luciano Narsingh (PSV, 4.600.000), Martin Olsson (Norwich City, 4.600.000), Tom Carroll (Tottenham, 5.200.000), Jordan Ayew (Aston Villa, 5.800.000 és Neil Taylor játékjoga)
Kölcsönből vissza: Kenji Gorré (Northampton), Marvin Emnes (Blackburn Rovers)
Távozott: Neil Taylor (Aston Villa), Ryan Hedges (Barnsley)
Kölcsönbe: Marvin Emnes (Blackburn), Modou Barrow (Leeds United), Alex Bray (Rotherham), Alex Samuel (Newport), Owain Jones (Yeovil)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Távozott:
Tom Carroll (Swansea, 5.200.000)
Kölcsönbe: Ryan Loft (Stevenage), Luke Amos (Southend United), Anton Walkes (Atlanta United), Shayon Harrison (Yeovil Town), Connor Ogilvie (Stevenage)

WATFORD
Érkezett:
Mauro Zárate (Fiorentina, 2.750.000)
Kölcsönbe: Tom Cleverley (Everton), M'Baye Niang (Milan, 750.000)
Kölcsönből vissza: Mathias Ranégie (Djurgarden), Adalberto Penaranda (Udinese), Obbi Oulare (Zulte Waregem)
Távozott: Odion Ighalo (Cangcsun Jataj, 23.300.000), Adlen Gediura (Middlesbrough, 4.700.000)
Kölcsönbe: Adalberto Penaranda (Málaga), Obbi Oulare (Willem II), Jerome Sinclair (Birmingham City), Juan Carlos Paredes (Olympiakosz), Mathias Ranégie (Udinese), Alex Jakubiak (Wycombe), Michael Folivi (Coventry)
Kölcsönből vissza: Kenedy (Chelsea)

WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:
Jake Livermore (Hull, 11.500.000)
Kölcsönbe: Marc Wilson (Bournemouth)
Távozott: Saido Berahino (Stoke City, 13.900.000)
Kölcsönbe: Callum McManaman (Sheffield Wednesday), Craig Gardner (Birmingham City), Tyler Roberts (Shrewsbury), Tahvon Campbell (Notts County)

WEST HAM UNITED
Érkezett: Nathan Holland (Everton), José Fonte (Southampton, 9.200.000), Robert Snodgrass (Hull City, 12.000.000)
Kölcsönből vissza: Doneil Henry (Horsens)
Távozott: Lewis Page (Charlton), Dimitri Payet (Marseille, 29.300.000)
Kölcsönbe: Martin Samuelsen (Peterborough), Toni Martinez (Oxford), Marcus Browne (Wigan), Alex Pike (Cheltenham), Jaanai Gordon (Newport), Reece Oxford (Reading)
Kölcsönből vissza: Simone Zaza (Juventus)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Sammy Ameobi (Bolton), Haris Vuckic (Bradford), Ivan Toney (Shrewsbury), Tim Krul (Ajax)
Távozott:
Kölcsönbe: Freddie Woodman (Kilmarnock), Ivan Toney (Scunthorpe), Tim Krul (AZ Alkmaar)

NORWICH CITY
Érkezett: Yanic Wildschut (Wigan, 8.200.000)

Kölcsönbe: Mitchell Dijks (Ajax)
Kölcsönből vissza: James Maddison (Aberdeen)
Távozott: Martin Olsson (Swansea, 4.600.000), Robbie Brady (Burnley, 15.100.000), Sergi Canós (Brentford, 2.900.000)

ASTON VILLA
Érkezett:
James Bree (Barnsley), Conor Hourihane (Barnsley), Henri Lansbury (Nottingham Forest, 3.400.000), Birkir Bjarnason (Basel, 2.000.000), Neil Taylor (Swansea), Scott Hogan (Brentford, 10.500.000)
Kölcsönbe: Sam Johnstone (Manchester United)
Távozott: Rudy Gestede (Middlesbrough, 7.100.000), Ashley Westwood (Burnley, 5.800.000), Jordan Ayew (Swansea, 5.800.000 és Neil Taylor játékjoga)
Kölcsönbe: Aly Cissokho (Olympiakosz), Pierluigi Gollini (Atalanta), Aaron Tshibola (Nottingham Forest), Ross McCormack (Nottingham Forest)

Lezárva csütörtök délben, dőlt betűvel a nyári transzferzárás és a téli átigazolási időszak kezdete közötti játékosmozgások, vastaggal az elmúlt öt nap történései.

 

SERIE A, TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
2017 JANUÁRJA

ATALANTA
Érkezett: Gianluca Mancini (Perugia, 800.000), Nicolo Fazzi (Perugia, 700.000), Alessandro Santopadre (Perugia), Hans Hateboer (Groningen)
Kölcsönbe: Mattia Caldara (Juventus, 15.000.000), Pierluigi Gollini (Aston Villa), Bryan Cristante (Benfica), Anthony Mounier (Bologna)
Kölcsönből vissza: Edoardo Ceria (Spartak Trnava), Salvatore Molina (Avellino), Luca Milesi (Arezzo), Valerio Nava (Catania), Gaetano Monachello (Bari), Alex Redolfi (Olhanense), Janis Cavagna (Bassano Virtus), Tiziano Tulissi (Modena), Michele Canini (Parma), Stefano Cason (Ternana), Francesco Rossi (Teramo), Giuseppe De Luca (Bari)
Távozott: Guglielmo Stendardo (Pescara, ingyen), Mattia Caldara (Juventus, 15.000.000), Davide Bassi (szerződését felbontották), Carlos Carmona (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Mauricio Pinilla (Genoa), Roberto Gagliardini (Inter, 2.000.000), Luca Milesi (Modena), Gianluca Mancini (Perugia), Marco Sportiello (Fiorentina), Valerio Nava (Alessandria), Nicolo Fazzi (Perugia), Gaetano Monachello (Ternana), Alex Redolfi (Cremonese), Alessandro Santopadre (Perugia), Janis Cavagna (Monopoli), Emanuele Suagher (Bari), Giuseppe De Luca (Vicenza), Stefano Cason (Trapani), Michele Canini (Cremonese), Tiziano Tulissi (Piacenza), Giuseppe De Luca (Vicenza)

BOLOGNA
Érkezett: Bruno Petkovic (Trapani, 1.300.000), Juan Manuel Valencia (Cortuluá, 1.400.000)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Musto (Gubbio), Filippo Perucchini (Benevento)
Távozott: Archimede Morleo (Bari, ingyen), Sergio Floccari (SPAL, ingyen), Robert Acquafresca (Ternana, ingyen)
Kölcsönből vissza: Alfred Gomis (Torino)
Kölcsönbe: Alex Ferrari (Hellas Verona), Anthony Mounier (Atalanta), Filippo Perucchini (Lecce), Lorenzo Musto (Lumezzane)

CAGLIARI
Érkezett:
Kölcsönbe: Gabriel (Milan), Senna Miangue (Inter), Paolo Farago (Novara)
Kölcsönből vissza: Víctor Ibarbo (Panathinaikosz), Antonio Auriemma (Olbia), Marco Russu (Olbia), Gabriel Montaperto (Olbia), Werther Carboni (Olbia), Caio Rangel (Cruzeiro), Alessandro Deiola (Spezia), Luka Krajnc (Sampdoria)
Távozott: Gianni Munari (Parma, ingyen), Marco Storari (Milan), Marco Russu (Melfi)
Kölcsönbe: Suraji Adam Rahuf (Muravera), Luka Krajnc (Frosinone), Gabriel Montaperto (FC Südtirol), Antonio Auriemma (Nuorese), Caio Rangel (Criciúma), Niccolo Giannetti (Spezia), Werther Carboni (Lumezzane), Joseph Tetteh (Olbia)
Kölcsönből vissza: Luca Bittante (Empoli)

CHIEVO VERONA
Érkezett:
Kölcsönbe: Serge Gakpé (Genoa)
Kölcsönből vissza: Ali Sowe (Prato), Victor da Silva (Perugia), Antonio Cinelli (Cesena), Yusupha Bobb (Taranto)
Távozott:
Kölcsönbe: Filippo Costa (SPAL), Victor da Silva (Lupa Roma), Antonio Floro Flores (Bari), Lamin Jallow (Trapani), Ali Sowe (Vibonese), Yusupha Bobb (Padova), Antonio Cinelli (Novara), Jhon Fredy Miranda (Cúcuta Deportivo)
Kölcsönből vissza: Vittorio Parigini (Torino)

CROTONE
Érkezett: Maxwell Acosty (Latina, 600.000)
Kölcsönbe: Andrej Kotnik (ND Gorica)
Kölcsönből vissza: Massimo Assisi (Akragas), Marco Firenze (Siena)
Távozott: Nicolo Fazzi (Perugia, 700.000), Aniello Salzano (Bari), Raffaele Palladino (Genoa, 200.000), Aniello Salzano (Bari, ingyen), Pietro De Giorgio (Latina)
Kölcsönbe: Massimo Assisi (Avezzano), Valentin Cojocaru (Frosinone), Marco Firenze (Paganese)
Kölcsönből vissza: Eddy Gnahoré (Napoli)

EMPOLI
Érkezett: Miha Zajc (NK Olimpija, 700.000), Omar el-Kadduri (Napoli, 1.200.000), Arnel Jakupovic (Middlesbrough, 1.000.000)
Kölcsönbe: Mame Thiam (Juventus)
Kölcsönből vissza: Ludovico Gargiulo (Pistoiese), Luca Bittante (Cagliari), Alberto Picchi (SPAL), Alessandro Giacomel (Pontedera)
Távozott: Alberto Gilardino (Pescara, ingyen)
Kölcsönbe: Ludovico Gargiulo (Pato), Luca Bittante (Salernitana), Roman Csanturia (Olhanense), Matheus Pereira (Juventus U19), Riccardo Saponara (Fiorentina, 1.500.000), Nikola Pejovics (Zemun)
Kölcsönből vissza: Raffaele Maiello (Napoli)

FIORENTINA
Érkezett: Riccardo Saponara (Empoli, 1.500.000)
Kölcsönbe: Marco Sportiello (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Gilberto (Latina Calcio)
Távozott: Mauro Zárate (Watford, 2.750.000)
Kölcsönbe: Luca Lezzerini (Avellino), Gilberto (Vasco da Gama), Kevin Diks (Vitesse)

GENOA
Érkezett: Leonardo Morosini (Brescia, 2.500.000), Andrea Beghetto (SPAL, 1.500.000), Claudio Repetto (Lavagnese), Rubinho (Como, ingyen), Loick Landre (Lens), Raffaele Palladino (Crotone, 250.000), Simone Tascone (Ternana, 100.000)
Kölcsönbe: Mauricio Pinilla (Atalanta), Adel Taarabt (Benfica), Danilo Cataldi (Lazio), Oscar Hiljemark (Palermo, 300.000)
Kölcsönből vissza: Mattia Mandraccio (Loanesi), Antonio Notaroberto (Gragnano), Franco Ferrari (Montecatini)
Távozott: Leonardo Pavoletti (Napoli, 18.000.000), Tomás Rincón (Juventus, 8.000.000), Issa Cissokho (Angers, ingyen)
Kölcsönbe: Riccardo Fiamozzi (Frosinone), Loick Landre (Pisa), Lucas Ocampos (Milan, 500.000), Antonio Notaroberto (Agropoli), Simone Tascone (Paganese), Franco Ferrari (Tuttocuoio), Serge Gakpé (Chievo Verona)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Sztevan Jovetics (Manchester City,13.500.000)
Kölcsönbe: Roberto Gagliardini (Atalanta, 2.000.000), Trent Sainsbury (Csiangszu Szuning)
Kölcsönből vissza: Daniel Bessa (Hellas Verona), Roberto Ogunseye (Prato), Zé Turbo (Tondela), Rey Manaj (Pescara), Francesco Forte (Lucchese), Isaac Donkor (Avellino), Lorenzo Tassi (Avellino), Roberto Ogunseye (Prato), Daniel Bessa (Hellas Verona), Davide Costa (Virtus Francavilla)
Távozott: Daniel Bessa (Hellas Verona, 1.200.000), Felipe Melo (Palmeiras, ingyen)
Kölcsönbe: Sztevan Jovetics (Sevilla), Roberto Ogunseye (Olbia), Zé Turbo (Marbella), Rey Manaj (Pisa), Francesco Forte (Perugia), Senna Miangue (Cagliari), Assane Gnoukouri (Udinese), Isaac Donkor (Cesena), Davide Costa (Vicenza), Andrea Ranocchia (Hull City)

JUVENTUS
Érkezett: Tomás Rincón (Genoa, 8.000.000), Mattia Caldara (Atalanta, 15.000.000), Riccardo Orsolini (Ascoli, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: Eric Lanini (Westerlo), Alberto Cerri (SPAL), Vajebah Sakor (Valerenga), Nicolo Pozzebon (Gröningen II), Alberto Brignoli (Leganés), Mame Thiam (PAOK Szaloniki), Simone Zaza (West Ham), Claudio Zappa (Pontedera), Stefano Padovan (Foggia), Francesco Anacoura (Casertana), Junesz Bnu Marzuk (Angers), Vykintas Slivka (Den Bosch), Filippo Romagna (Novara), Eric Lanini (Westerlo), Davide Cais (Pontedera)
Távozott: Patrice Evra (Marseille, ingyen)
Kölcsönbe: Alberto Cerri (Pescara), Alberto Brignoli (Perugia), Nicoli Pozzebon (Piacenza), Mattia Caldara (15.000.000), Mame Thiam (Empoli), Simone Zaza (Valencia, 2.000.000), Claudio Zappa (Pordenone), Stefano Padovan (Pordenone), Francesco Anacoura (Ancona), Eric Lanini (Matera), Vykintas Slivka (Ascoli), Junesz Bnu Marzuk (Chiasso), Vajebah Sakor (Willem II), Riccardo Orsolini (Ascoli), Ouasim Bouy (Zwolle), Riccardo Orsolini (Ascoli), Filippo Romagna (Brescia), Davide Cais (Carrarese)

LAZIO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Gianluca Pollace (Gubbio), Lorenzo Filippini (Cesena), Luca Crecco (Avellino)
Távozott: Moritz Leitner (Augsburg, 2.000.000), Vinícius (AEK Athén, ingyen)
Kölcsönbe: Franjo Prce (Brescia), Danilo Cataldi (Genoa), Gianluca Pollace (Racing Roma), Joseph Marie Minala (Salernitana), Lorenzo Filippini (Virtus Entella), Ricardo Kishna (Lille), Ravel Morrison (Queens Park)

MILAN
Érkezett: Marco Storari (Cagliari), Patrick Cutrone (Milan U19)
Kölcsönbe: Gerard Deulofeu (Everton, 700.000), Lucas Ocampos (Genoa, 500.000)
Kölcsönből vissza: Nnamdi Oduamadi (HJK Helsinki), Giacomo Beretta (Virtus Entrella), Ivan De Santis (Catania)
Távozott: Luiz Adriano (Szpartak Moszkva, ingyen)
Kölcsönbe: Gabriel (Cagliari), Giacomo Beretta (Carpi), Ivan De Santis (Paganese), M'Baye Niang (Watford, 750.000), Rodrigo Ely (Deportivo Alavés), Luca Vido (Cittadella)

NAPOLI
Érkezett: Leonardo Pavoletti (Genoa, 18.000.000), Leandrinho (Ponte Preta, 590.000), Alessio Zerbin (Gozzano, 200.000)
Kölcsönbe: Nikita Contini (Carrarese)
Kölcsönből vissza: Raffaele Maiello (Empoli), Giuseppe Nicolao (Melfi), Nikita Contini (Carrarese), Eddy Gnahoré (Crotone)
Távozott: Omar el-Kadduri (Empoli, 1.200.000), Manolo Gabbiadini (Southampton, 17.000.000)
Kölcsönbe: Roberto Insigne (Latina), Raffaele Maiello (Frosinone), Antonio Negro (Latina), Nikita Contini (Taranto), Eddy Gnahoré (Perugia), Giuseppe Nicolao (Ancona), Igor Lasicki (Carpi)

PALERMO
Érkezett: Stefan Silva (Sundsvall, 800.000)
Kölcsönbe: Toni Sunjic (VfB Stuttgart)
Kölcsönből vissza: Manuel Arteaga (The Strongest La Paz), Cephas Malele (Leixoes), Davide Petermann (Teramo), Matheus Cassini (Siracusa), Luca Palmisano (Due Torri)
Távozott: Manuel Arteaga (Seraing), Robin Quaison (Mainz, 2.500.000)
Kölcsönbe: Cephas Malele (Varzim), Davide Petermann (Carrarese), Oscar Hiljemark (Genoa, 300.000), Accursio Bentivegna (Ascoli), Fabrizio Alastra (Benevento), Matheus Cassini (Ponte Preta)
Kölcsönből vissza: Ouasim Bouy

PESCARA
Érkezett: Cesare Bovo (Torino, 100.000), Guglielmo Stendardo (Atalanta, ingyen), Alberto Gilardino (Empoli, ingyen), Sulley Muntari (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Alberto Cerri (Juventus), Andrés Cubas (Boca Juniors, 140.000), Grigoris Kastanos (Juventus U19), Valerio Verre (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Daniel Di Nicola (Fano), Andrea Cocco (Frosinone), Luca Forte (Teramo), Cristiano Ingretolli (Fano), Rey Manaj (Inter), Gianluca Barba (Piacenza), Gianluca Iorio (Lupa Roma), Luca Orlando (Teramo), Elhan Kastrati (Piacenza), Andrea Testi (San Nicolo), Danilo Bulevardi (Teramo), Andrea Mancini (Santarcangelo)
Távozott: Valerio Verre (Sampdoria, 4.000.000)
Kölcsönbe: Alberto Aquilani (Sassuolo), Mirko Pigliacelli (Trapani), Andrea Testi (Racing Roma), Daniel Di Nicola (Taranto), Andrea Cocco (Cesena), Luca Forte (Carpi), Stefano Pettinari (Ternana, 100.000), Gianluca Barba (Pro Piacenza), Dario Zuparic (HNK Rijeka, 150.000), Andrea Mancini (Ancona), Danilo Bulevardi (Pordenone), Cristiano Ingretolli (Maceratese), Elhan Kastrati (Teuta Durres), Mirko Pigliacelli (Trapani)
Kölcsönből vissza: Bryan Cristante (Benfica), Rey Manaj (Inter)

ROMA
Érkezett: Emerson (Santos, 2.000.000)
Kölcsönbe: Clément Grenier (Olympique Lyon)
Kölcsönbe: Kölcsönből vissza: Iago Falqué (Torino), Lorenzo Vasco (FC Südtirol), José Machín (Trapani), Giammario Piscitella (Catania), Iszmail H'Maidat (Vicenza), Mihai Balasa (Trapani), Franck Cedric (Taranto), Tomas Svedkauskas (Lupa Roma), Pepín (Trapani)
Távozott: Iago Falqué (Torino, 6.000.000), Mihai Balasa (Steaua Bucuresti, 500.000)
Kölcsönbe: Juan Iturbe (Torino), Giammario Piscitella (Prato), Lorenzo Vasco (Fidelis Andria), José Machín (Lugano), Moustapha Seck (Carpi), Tomas Svedkauskas (Catanzaro), Iszmail H'Maidat (Olhanense), Christian D'Urso (Carpi), Franck Cedric (Catanzaro), Pepín (Lugano)
Kölcsönből vissza: Emerson (Santos)

SAMPDORIA
Érkezett: Bartosz Bereszynski (Legia Warszava, 2.000.000), Lorenco Simic (Hajduk Split, 1.200.000), Valerio Verre (Pescara, 4.000.000), Filip Djuricsics (Benfica, 3.500.000)
Kölcsönből vissza: Wladimiro Falcone (Livorno), Roberto Criscuolo (Latina), Francesco Fedato (Bari)
Távozott: Mirko Eramo (Benevento, ingyen), Antonio Cassano (szerződését felbontották), Pedro Pereira (Benfica, 6.000.000)
Kölcsönbe: Francesco Fedato (Carpi), Andrea Tozzo (Matera), Valerio Verre (Pescara)
Kölcsönből vissza: Luka Krajnc (Cagliari), Carlos Carbonero (Fénix), Filip Djuricsics (Benfica)

SASSUOLO
Érkezett:
Kölcsönbe: Alberto Aquilani (Pescara), Gianluca Scamacca (PSV, 600.000)
Kölcsönből vissza: Jérémie Broh (Pordenone)
Távozott: Emanuele Terranova (Frosinone, ingyen)
Kölcsönbe: Jérémie Broh (Südtirol)

TORINO
Érkezett: Iago Falqué (AS Roma, 6.000.000), Carlao (APOEL Nicosia, 500.000), Martin Remacle (Standard Liége)
Kölcsönbe: Juan Iturbe (AS Roma)
Kölcsönből vissza: Marco Chiosa (Perugia), Vittorio Parigini (Chievo Verona), Lorenzo Carissoni (Trapani), Simone Edera (Venezia), Abou Diop (Viterbese), Alfred Gomis (Bologna), Simone Rosso (Brescia), Salvador Ichazo (Bari)
Távozott: Cesare Bovo (Pescara, 100.000), Giuseppe Vives (Pro Vercelli)
Kölcsönbe: Vittorio Parigini (Bari), Marco Chiosa (Novara), Vittorio Parigini (Bari), Simone Edera (Parma), Mattia Aramu (Pro Vercelli), Alfred Gomis (Salernitana), Abou Diop (Modena), Simone Rosso (Alessandria), Lorenzo Carissoni (Monopoli), Salvador Ichazo (Danubio)
Kölcsönből vissza: Juan Iturbe (AS Roma), Iago Falqué (AS Roma)

UDINESE
Érkezett: Kevin Lasagna (Carpi, 4.500.000)
Kölcsönbe: Assane Gnoukouri (Inter), Mathias Ranégie (Watford)
Kölcsönből vissza: Jádson (Santa Cruz), Rodrigo Aguirre (Lugano), Alexis Zapata (Perugia), Melker Hallberg (Ascoli), Antonio Vutov (Lecce), Xabier Santos (Granada B), Gabriel Silva (Granada)
Távozott: Pablo Armero (Bahia), Jádson (Ponte Preta)
Kölcsönbe: Kevin Lasagna (Carpi), Panajotisz Kone (Granada), Rodrigo Aguirre (Club Nacional), Melker Hallberg (Kalmar), Nabil Dzsaadi (Olhanense), Xabier Santos (Extremadura), Antonio Vutov (Botev Plovdiv)
Kölcsönből vissza: Adalberto Penaranda (Watford), Molla Wagué (Granada)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

CARPI
Érkezett: Simone Della Latta (Pontedera), Enej Jelenic (Livorno), Cristian Carletti (Pergolettese)
Kölcsönbe: Giacomo Beretta (Milan), Kevin Lasagna (Udinese), Francesco Fedato (Sampdoria), Luca Forte (Pescara), Igor Lasicki (Napoli), Christian D'Urso (AS Roma), Moustapha Seck (AS Roma), Jerry Mbakogu (Krilja Szovjetov)
Távozott: Kevin Lasagna (Udinese, 4.500.000)
Kölcsönbe: Gianmario Comi (Pro Vercelli), Michael De Marchi (Prato), Simone Della Latta (Pontedera), Marco Crimi (Cesena), Leonardo Blanchard (Brescia), Lamin Jawo (Siena)
Kölcsönből vissza: Lorenzo Montipo (Novara)

FROSINONE
Érkezett: Emmanuel Besea (Modena), Emanuele Terranova (Sassuolo, ingyen)
Kölcsönbe: Luka Krajnc (Cagliari), Benjamin Mokulu (Avellino), Raffaele Maiello (Napoli), Riccardo Fiamozzi (Genoa), Valentin Cojocaru (Crotone)
Távozott: Robert Gucher (Vicenza), Davide Bertoncini (Matera)
Kölcsönből vissza: Andrea Cocco (Pescara)

HELLAS VERONA
Érkezett: Daniel Bessa (Inter, 1.200.000), Riccardo Brosco (Latina, 400.000)
Kölcsönbe: Alex Ferrari (Hellas Verona), Bruno Zuculini (Manchester City)
Kölcsönből vissza: Pawel Wszolek (Queens Park)
Távozott: Enzo Maresca (szerződését felbontották), Pawel Wszolek (Queens Park, 2.000.000), Leandro Greco (Bari)
Kölcsönbe:
Davide Riccardi (FC Südtirol), Riccardo Brosco (Latina)
Kölcsönből vissza: Daniel Bessa (Inter)

Lezárva csütörtök délben, vastaggal az elmúlt öt nap történései.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik