Bentancur vagy valaki más? Tartogat még egy nagy dobást a Juventus

Vágólapra másolva!
2017.01.27. 18:11
null
Rodrigo Bentancur (kékben) szerződtetésére opciója van a Juventusnak – él vele vajon? (Fotók: AFP)
Itt van immár a had – no, nem Laczfi nádor hada üget elő a Toldiból, hanem a nyalka, kolcsagos legények és cifra nyergű mének helyett a topligák frissiben vett labdarúgói sorakoznak táblázatunkban. Szokásunk szerint a Premier League eseményei után a Serie A-val folytatjuk transzfertúránkat.

Ha Serie A, akkor JUVENTUS, vélik sokan, de mi inkább úgy pontosítanánk: ha Serie A-arany, akkor Juventus.

Szinte biztosan marad Torinóban a scudetto, a Juventus pedig továbbra is magabiztosan tevékenykedik a hazai pályák mellett a hazai piacon is – és mint az utóbbi idők eredményei azért meg-megmutatják, bizony folyamatosan fejlődnie kell a klubnak, bármennyire kiemelkedjen is a beltenger habjaiból.

Ennek jegyében érkezett nyolcmillió euróért a Genoától a középső és jobb oldali középpályás, Tomás Rincón. A védekezés venezuelai nagymestere a megfelelő eredmények elérése után még egymillió eurót jelent majd a genovaiaknak, külön örömként az AS Roma elől sikerült elszipkáznia őt a Juvének. Rincón csuda hasznos szűrő, de nem egy Axel Witsel vagy egy Blaise Matuidi, vélik a kukacoskodók – Mattia Caldara ellenben az új Gaetano Scirea lehet, már csak azért is, mert a nagy előd is Bergamóból érkezett a Juventushoz, még 1974-ben.

És nem tizenötmillió euró értékben, mint a huszonkét esztendős középső védő (az összeg még hat, más források szerint tízmillió eurónyi összeggel nőhet!), aki csak a jövő nyáron fog a Juventushoz csatlakozni, minden bizonnyal a most harminckét esztendős Giorgio Chiellini utódaként.

Rövid távú megoldás lenne elhívni a Chelsea-től Braniszlav Ivanovicsot, akire nem igazán tartanak igényt Londonban, de ő napok múlva már krisztusi korba lép. Szerződése ellenben lejár a nyáron, és érdekes, hogy Ivanovics mellett felmerült egy másik veterán neve is: ő a realos Pepe.

Több mint tizenegy játékos érkezett vissza kölcsönből, a legismertebb közülük Simone Zaza, aki behozott egy kis pénzt tizennyolc millió eurós vételárán: az őszre ötmillióért kapta kölcsön a West Ham, most kétmillióért a Valencia, természetesen vételi opcióval, mégpedig tizenhat millióssal. Az opció egyébként automatikusan életbe lép, ha a Valencia bennmarad az élvonalban, Zaza pedig szerepel legalább tíz mérkőzésen, maga a játékos évi kétmillió eurót keres, jutalmak nélkül.

Pár rúgott góllal elérhető az eladónak a kétmilliós bónusz is – mégiscsak jó üzletet kötött Zazával az Öreg hölgy?

Kell is bevétel, az Olympique Lyon elnöke töredelmesen bevallotta ugyanis, hogy neki aztán hiába tett egy hetvenmillió eurós ajánlatot a Juve Alexandre Lacazette-ért...

A távozók élére természetesen a veterán Patrice Evra kívánkozik, a lassan-lassan a harminchatodikba lépő bal oldali mindenes 1.9 millió euróért érkezett a Manchester Unitedtől, még 2014 nyarán, most ingyen engedték el őt főnökei a Marseille-hez, érdemei elismeréseként. A tavaly nyáron hosszabbító Evra ugyan hat Bajnokok Ligája-találkozón is szerepelt az idényben, de nem volt már alapember, a bajnokságban is éppen ennyi fellépés jutott számára. Nemrégiben még a United, a Schalke, a Wolfsburg, a Valencia és a Crystal Palace is érdeklődött iránta, ám hazahúzta szíve a Ligue 1-be.

Kapós Dani Alves is, őt nem meglepő módon szívesen látnák Kínában, és évi tízmillió euróval honorálnák mutatványait, Hernanest talán eladják a Genoának, csökkentve a Rincón-transzfer költségeit, de korábban kapott egy hívást Los Angelesből is. Mario Lemina két bundesligás kérővel rendelkezik, a Schalkével és a Lipcsével, Rolando Mandragora körül a Pescara kapirgál, Medhi Benatia neve pedig felmerült a Szpartak Moszkvánál.

Sokkal-sokkal érdekesebb a lehetséges érkezők listája.

Rincón után is kell még egy harcos középpályás Massimiliano Allegrinek, a célpont pedig egyáltalán nem új: a zebrák évek óta fenik fogukat Luiz Gustavo játékjogára. A védelemben is bevethető brazil minden bizonnyal megújulna Olaszországban, el is adná klubja, csak éppen jóval tízmillió euró fölötti árért, és bizony Luiz Gustavo topjátékosnak megfelelő bért, bruttóban közel tízmillió eurós jövedelmet húz a Wolfsburgtól.

Rincón előtt felmerült a Steven N'Zonzi, Morgan Schneiderlin duó neve is, utóbbiról bizton lemaradnak a fekete-fehérek, előbbivel ellenben nagyon jól járnának, ő lehetne az új Patrick Vieira (na jó, ne álljunk meg akkor itt: Rincón meg az új Edgar Davids, vagy az idősebbek kedvéért, az új Marco Tardelli, de ezzel, ígérjük, be is fejeztük az újdonászást).

Evra távozásának meglebegtetése után került előtérbe a milanos Mattia De Sciglio, akit nagyon jól ismernek a klubnál, lévén a huszonnégy éves játékos már többször is játszott ellenük. B-terv a nagyon kapós Sead Kolasinac, közben az is kiderült, hogy érte ötmilliót eurót kér a Schalke, pedig a nyáron lejár a szerződése. Meglehet, a Serie A bajnoka inkább hazahívja kölcsönjátékából Leonardo Spinazzolát az Atalantától.

Miután Witsel Kínát és a nagyon milliomosok gondtalan életét választotta a topligás kihívások helyett (őszintén: önök nem elmentek volna Ázsiába évi nettó tizenötmillió eurós fizetésért, mikor a Juventus holmi hárommillióval szúrná ki a szemüket?), előtérbe került a középső középpályás Marco Verratti, de érte bődületes pénzt kér a PSG – a Sporting CP Adrien Silvája vagy a Chelsea Cesc Fabregasa sem lenne olcsóbb harmincmillió eurónál. Ennél még Schneiderlin is jóval költséghatékonyabb megoldás lett volna, hát még a korábbi célpont, a Mönchengladbach üstököse, Mahmoud Dahoud.

Sami Khedira ideális utóda.

Hallottunk még róla: Robin Quaison (Palermo, érte 2.8 milliót már ajánlottak is), Emre Can (Liverpool), Corentin Tolisso (Lyon), Lorenzo Pellegrini (Sassuolo), Franck Kessie (Atalanta) és Szergej Milinkovics-Savics (Lazio).

Ugyan Mario Mandzukicból (bizony, őt is hívják Kínából) remek szélső lett mára, de a húszesztendős Riccardo Orsolini, az Ascoli játékosa gyakorlatilag már a Juvéé, minimum hat és fél millió euróért, és akkor már aligha lesz zebrás a Porto villámléptű Jaszin Brahimije.

Nem tudni még, mi lesz Domenico Berardival, akit az Inter és a Liverpool is csábít, de a sassuolós játékosra elővásárlási joga van a Juvének – és felhívnánk a figyelmet egy bizonyos Kingsley Comanra, aki most éppen a Bayern Münchenben szerepel kölcsönben, és a németek huszonegymilliós vételi joggal bírnak. A zebrák mindenképpen jól járnak: a szélső sokat fejlődött Münchenben, ha marasztalják ők a bajorok, akkor meg anyagilag nyer sokat az eladó, lévén Coman ingyen jött a PSG-től.

Cserének érkezhet a csatársorba az Atalantától Andrea Petagna, aki ebben az idényben már nyolc kanadai pontnál jár, vagy a bolgár csodagyerek, Kiril Deszpodov; és nagy kérdés, mi lesz Rodrigo Bentancurral: az uruguayi tehetséget még Carlos Tévez eladáskor megszerzett joggal 9.4 millió euróért megveheti a Juventus a Boca Juniorstól, de csak 2017 áprilisáig.

A helyzetet nem egyszerűsíti, hogy a karmester február közepéig az U20-as Copa Amércián szerepel. Érzésünk szerint az ecuadori tornáról egyenesen a vén kontinens felé veszi az irányt.

Radja Nainggolannak sok kérője van – meddig áll ellen a Roma?
Radja Nainggolannak sok kérője van – meddig áll ellen a Roma?

Mi lesz veled, AS ROMA, mit tartogat számodra a Francesco Totti-végjáték? Jelen állás szerint kevés szépet és jót. Ugyan a rómaiak képesek megszorongatni a legjobbakat is, de hosszú távon elveszíti a klub mostanában a Juventus elleni hadjáratait, ez európai klubsikerek pedig Totti fénykorában is messze elkerülték őket.

A vezetők minden tőlük, pontosabban minden, a klub költségvetésétől tehetőt megtesznek, de 2010 óta nem költöttek összesen annyit, mint a mai topklubok egyetlen nyáron, azaz jó százmillió eurót, és bizony a minőséget hiába próbálják olykor mennyiséggel pótolni, a tömegtranszferek ritkán vezetnek jóra (különben a Parma és az Udinese lenne a világ két legjobb csapata).

És nem is mindig elég kitartóak, türelmesek a római elöljárók, a 2015 nyarán (kölcsön)vettek közül Andrea Bertolacci, Iago Falqué, Víctor Ibarbo, Ezequiel Ponce, Nemanja Radonjics, Iszmail H'Maidat, Lucas Digne, Ervin Zukanovic, Matteo Politano, William Vainqueur, Norbert Gyömber, Umar Sadiq, Nicola Falasco, Tiago Casasola és Tomas Vestenicky nincs jelenleg a klubnál.

Bizony, sokat elmond a Roma jelenlegi helyzetéről a fenti névsor, de még nagyobb baj, hogy mostanában nem kerül fel zseniális ifista a nagyokhoz.

Viszonylag jó nyarat zárt tavaly a csapat, még ha el is veszítette vezérét, Miralem Pjanicot, de erősödött Gersonnal, Mohamed Szalahhal, Stephan El Shaarawyval, Edin Dzekóval, Antonio Rüdigerrel, Diego Perottival (azok a kölcsönös opciók...) és Alissonnal, a bajnoki tabellán elfogadható az egypontos hátrány a listavezető Juventusszal szemben – de megbocsájthatatlan a kiesés a Bajnokok Ligája selejtezőiben, ezzel saját anyagi forrásait csökkentette a csapat.

Ezért sem az a kérdés, távozik-e a görög védő, Konsztantinosz Manolasz, hanem az, hogy ha nem az Inter viszi el, akkor melyik angol csapat fogja megvenni egy negyvenmillió euró körüli összegért, és bizony borzasztóan nehéz lesz ellenállni a Radja Nainggolanért felajánlott összegeknek.

Talán ezért is legyeskednek a schalkés Benjamin Stambouli körül, aki leghamarabb a nyáron érkezhet, mert a PSG-ben és a német klubban is pályára lépett már az idényben, ellenben azonnali erősítés lehet a csatársorba Grégoire Defrel, aki természetesen kölcsönbe jönne a Sassuolótól, vételi opcióval (tizennyolc millióssal, de két római fiatallal, Riccardo Marchizzával és Luca Pellegrinivel ez csökkenthető).

Alternatíva itt a sampdoriás Luis Muriel, míg ha nem tud várni Stamboulira a fővárosi csapat, a bolognai Godfred Donsah játékjogát már most megszerezheti, a ghánai ügynöke mindenesetre Rómában tárgyalgat saját bevallása szerint. Donsah árát az Il Messaggero nyolc-tíz millióra taksálja. Kessiére Rómában is vevők lennének, olasz oldalak az árat is tudni vélik: nyári harmincmillió euró.

Több szélsőt monitoroz a Roma, legalábbis a sajtó erre esküszik: a genti Leon Bailey talán túl drága lesz a farkasoknak, de Szofian Féguli tízmillió euró körüli összegért mozdítható a West Hamtől, akár csak Georges-Kevin N'Koudou a Tottenhamtől, de még valószínűbb új emberként a Chelsea Charly Musondája. A szokásos kölcsönös megoldás jött szóba a párizsi Jesé kapcsán, hárommillió euró most, hússzal több a nyáron, már ha lehet hinni a calciomercato.com értesüléseinek, és ugyan nem friss hír, de felmerült állítólag Fabio Borini hazacsábításának lehetősége is.

Instant megoldás a harmincegy éves Emanuele Giaccherini, aki szélső és középső támadó középpályás is, és a Napoli labdarúgójának ügynöke szerint „a Roma akarja őt”.

Miközben elkezdhetik gyűjteni a pénzt Wojciech Szczesny megvásárlására (tizenhatmillió euró), szögezzük le, hogy nagy dobás lenne az evertonos Ross Barkley (a liverpooliak érdeklődnek Manolasz iránt!), aki átvehetné Pjanic szerepkörét.

Ám az ő megszerzéséhez el kell adni egy sztárt, a gazdaságosabb terv itt a monacói Fares Bahlouli vagy Alen Halilovic, de utóbbira vételi opciója van az őt Hamburgból kölcsönkérő Las Palmasnak, plusz 2019-ig visszavásárolhatja a Barcelona – igaz, ideális kihívás lenne egy ilyen transzfer lezongorázása egy olasz sportigazgatónak!

Említsük meg mindenképpen még a FIORENTINÁT is, ahol csoda történt: Nikola Kalinicet majdnem megvette egy kínai csapat, a Fábio Cannavaro edzette Tiencsin, negyvenöt, más források szerint harmincöt millió euróért, de a horvát támadónak volt lelkiereje nemet mondani a számára évi körülbelül tízmillió eurót (tisztán!) jelentő fizetésre – a liláknál évi bő egymilliót keres.

„A Fiorentinánál maradok! Ez az én döntésem, csakis az enyém. Olaszországban akarok futballozni, abban a klubban, ahol nagyon jól érzem magam” – tette egyértelművé a transzfer elmaradásának okát maga Kalinic.

Mit mondjunk: a kihívásokat és a klubhűséget illetően Kalinic nem Witsel...

SERIE A, TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
2017 JANUÁRJA

ATALANTA
Érkezett: Gianluca Mancini (Perugia, 800.000), Nicolo Fazzi (Perugia, 700.000), Alessandro Santopadre (Perugia)
Kölcsönbe: Mattia Caldara (Juventus, 15.000.000), Pierluigi Gollini (Aston Villa), Bryan Cristante (Benfica)
Kölcsönből vissza: Edoardo Ceria (Spartak Trnava), Salvatore Molina (Avellino), Luca Milesi (Arezzo), Valerio Nava (Catania), Gaetano Monachello (Bari), Alex Redolfi (Olhanense), Janis Cavagna (Bassano Virtus), Francesco Rossi (Teramo)
Távozott: Guglielmo Stendardo (Pescara, ingyen), Mattia Caldara (Juventus, 15.000.000), Davide Bassi (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Mauricio Pinilla (Genoa), Roberto Gagliardini (Inter, 2.000.000), Luca Milesi (Modena), Gianluca Mancini (Perugia), Marco Sportiello (Fiorentina), Valerio Nava (Alessandria), Nicolo Fazzi (Perugia), Gaetano Monachello (Ternana), Alex Redolfi (Cremonese), Alessandro Santopadre (Perugia), Janis Cavagna (Monopoli), Emanuele Suagher (Bari)

BOLOGNA
Érkezett: Bruno Petkovic (Trapani, 1.300.000)
Távozott: Archimede Morleo (Bari), Sergio Floccari (SPAL)
Kölcsönből vissza: Alfred Gomis (Torino)
Kölcsönbe: Alex Ferrari (Hellas Verona), Anthony Mounier (St.-Étienne)

CAGLIARI
Érkezett: Paolo Farago (Novara)
Kölcsönbe: Gabriel (Milan), Senna Miangue (Inter)
Távozott: Gianni Munari (Parma, ingyen)
Kölcsönbe: Suraji Adam Rahuf (Muravera), Marco Storari (Milan), Luka Krajnc (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Luca Bittante (Empoli)

CHIEVO VERONA
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Victor da Silva (Perugia)
Kölcsönből vissza: Ali Sowe (Prato)
Távozott:
Kölcsönbe: Filippo Costa (SPAL), Victor da Silva (Lupa Roma), Antonio Floro Flores (Bari), Lamin Jallow (Trapani), Ali Sowe (Vibonese)

CROTONE
Érkezett: Maxwell Acosty (Latina, 600.000)
Kölcsönből vissza: Massimo Assisi (Akragas), Marco Firenze (Siena)
Távozott: Nicolo Fazzi (Perugia), Aniello Salzano (Bari)
Kölcsönbe: Massimo Assisi (Avezzano), Valentin Cojocaru (Frosinone), Marco Firenze (Paganese)

EMPOLI
Érkezett: Miha Zajc (NK Olimpija, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Ludovico Gargiulo (Pistoiese), Luca Bittante (Cagliari)
Távozott: Alberto Gilardino (Pescara, ingyen)
Kölcsönbe: Ludovico Gargiulo (Pato), Luca Bittante (Salernitana), Roman Chanturia (Olhanense)

FIORENTINA
Érkezett:
Kölcsönbe: Marco Sportiello (Atalanta)
Távozott: Mauro Zárate (Watford, 2.750.000)
Kölcsönbe: Luca Lezzerini (Avellino)

GENOA
Érkezett: Leonardo Morosini (Brescia, 2.500.000), Andrea Beghetto (SPAL, 1.500.000), Claudio Repetto (Lavagnese), Rubinho (Como, ingyen), Loick Landre (Lens)
Kölcsönbe: Mauricio Pinilla (Atalanta), Adel Taarabt (Benfica), Danilo Cataldi (Lazio), Oscar Hiljemark (Palermo, 300.000)
Kölcsönből vissza: Mattia Mandraccio (Loanesi)
Távozott: Leonardo Pavoletti (Napoli, 18.000.000), Tomás Rincón (Juventus, 8.000.000)
Kölcsönbe: Riccardo Fiamozzi (Frosinone), Loick Landre (Pisa)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Sztevan Jovetics (Manchester City,13.500.000)
Kölcsönbe: Roberto Gagliardini (Atalanta, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Daniel Bessa (Hellas Verona), Roberto Ogunseye (Prato), Zé Turbo (Tondela), Rey Manaj (Pescara), Francesco Forte (Lucchese)
Távozott: Daniel Bessa (Hellas Verona, 1.200.000), Felipe Melo (Palmeiras, ingyen)
Kölcsönbe: Sztevan Jovetics (Sevilla), Roberto Ogunseye (Olbia), Zé Turbo (Marbella), Rey Manaj (Pisa), Francesco Forte (Perugia), Senna Miangue (Cagliari), Assane Gnoukouri (Udinese)

JUVENTUS
Érkezett: Tomás Rincón (Genoa, 8.000.000), Mattia Caldara (Atalanta, 15.000.000)
Kölcsönből vissza: Eric Lanini (Westerlo), Alberto Cerri (SPAL), Vajebah Sakor (Valerenga), Nicolo Pozzebon (Gröningen II), Alberto Brignoli (Leganés), Mame Thiam (PAOK Szaloniki), Simone Zaza (West Ham), Claudio Zappa (Pontedera), Stefano Padovan (Foggia), Francesco Anacoura (Casertana), Junesz Bnu Marzuk (Angers), Vykintas Slivka (Den Bosch)
Távozott: Patrice Evra (Marseille, ingyen)
Kölcsönbe: Alberto Cerri (Pescara), Alberto Brignoli (Perugia), Nicoli Pozzebon (Piacenza), Mattia Caldara (15.000.000), Mame Thiam (Empoli), Simone Zaza (Valencia, 2.000.000), Claudio Zappa (Pordenone), Stefano Padovan (Pordenone), Francesco Anacoura (Ancona), Eric Lanini (Matera), Vykintas Slivka (Ascoli), Junesz Bnu Marzuk (Chiasso)

LAZIO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Gianluca Pollace (Gubbio), Lorenzo Filippini (Cesena)
Távozott:
Kölcsönbe: Franjo Prce (Brescia), Danilo Cataldi (Genoa), Gianluca Pollace (Racing Roma), Joseph Marie Minala (Salernitana), Lorenzo Filippini (Virtus Entella)

MILAN
Érkezett: Marco Storari (Cagliari), Patrick Cutrone (Milan U19)
Kölcsönbe: Gerard Deulofeu (Everton, 700.000)
Kölcsönből vissza: Nnamdi Oduamadi (HJK Helsinki), Giacomo Beretta (Virtus Entrella), Ivan De Santis (Catania)
Távozott: Luiz Adriano (Szpartak Moszkva, ingyen)
Kölcsönbe: Gabriel (Cagliari), Giacomo Beretta (Carpi), Ivan De Santis (Paganese), M'Baye Niang (Watford, 500.000)

NAPOLI
Érkezett: Leonardo Pavoletti (Genoa, 18.000.000), Leandrinho (Ponte Preta, 590.000)
Kölcsönbe: Nikita Contini (Carrarese)
Távozott:
Kölcsönbe: Roberto Insigne (Latina), Raffaele Maiello (Frosinone), Nikita Contini (Taranto)

PALERMO
Érkezett: Stefan Silva (Sundsvall, 800.000), Sulley Muntari (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Toni Sunjic (VfB Stuttgart)
Kölcsönből vissza: Manuel Arteaga (The Strongest La Paz), Cephas Malele (Leixoes), Davide Petermann (Teramo)
Távozott: Manuel Arteaga (Seraing)
Kölcsönbe: Cephas Malele (Varzim), Davide Petermann (Carrarese), Oscar Hiljemark (Genoa, 300.000)

PESCARA
Érkezett: Cesare Bovo (Torino, 100.000), Guglielmo Stendardo (Atalanta, ingyen), Alberto Gilardino (Empoli, ingyen)
Kölcsönbe: Alberto Cerri (Juventus), Andrés Cubas (Boca Juniors, 140.000), Grigoris Kastanos (Juventus U19)
Kölcsönből vissza: Daniel Di Nicola (Fano), Andrea Cocco (Frosinone), Luca Forte (Teramo), Cristiano Ingretolli (Fano), Rey Manaj (Inter), Gianluca Barba (Piacenza), Gianluca Iorio (Lupa Roma), Luca Orlando (Teramo)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Bryan Cristante (Benfica)
Kölcsönbe: Alberto Aquilani (Sassuolo), Mirko Pigliacelli (Trapani), Andrea Testi (Racing Roma), Daniel Di Nicola (Taranto), Andrea Cocco (Cesena), Luca Forte (Carpi), Stefano Pettinari (Ternana), Gianluca Barba (Pro Piacenza), Dario Zuparic (HNK Rijeka)

ROMA
Érkezett: Emerson (Santos, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Iago Falqué (Torino), Lorenzo Vasco (FC Südtirol), José Machín (Trapani), Giammario Piscitella (Catania), Iszmail H'Maidat (Vicenza), Mihai Balasa (Trapani)
Távozott: Iago Falqué (Torino, 6.000.000), Mihai Balasa (Steaua Bucuresti, 500.000)
Kölcsönbe: Juan Iturbe (Torino), Giammario Piscitella (Prato), Lorenzo Vasco (Fidelis Andria), José Machín (Lugano)
Kölcsönből vissza: Emerson (Santos)

SAMPDORIA
Érkezett: Bartosz Bereszynski (Legia Warszava, 2.000.000)
Távozott: Mirko Eramo (Benevento, ingyen), Antonio Cassano (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Luka Krajnc (Cagliari)
Kölcsönbe: Francesco Fedato (Carpi)

SASSUOLO
Érkezett:
Kölcsönbe: Alberto Aquilani (Pescara)
Kölcsönből vissza: Jérémie Broh (Pordenone)
Távozott:
Kölcsönbe: Jérémie Broh (Südtirol)

TORINO
Érkezett: Iago Falqué (AS Roma, 6.000.000), Carlao (APOEL Nikosia, 500.000)
Kölcsönbe: Juan Iturbe (AS Roma)
Kölcsönből vissza: Marco Chiosa (Perugia), Vittorio Parigini (Chievo Verona), Lorenzo Carissoni (Trapani), Simone Edera (Venezia), Abou Diop (Viterbese), Alfred Gomis (Bologna), Simone Rosso (Brescia)
Távozott: Cesare Bovo (Pescara, 100.000)
Kölcsönbe: Vittorio Parigini (Bari), Marco Chiosa (Novara), Vittorio Parigini (Bari), Simone Edera (Parma), Mattia Aramu (Pro Vercelli), Alfred Gomis (Salernitana), Abou Diop (Modena), Simone Rosso (Alessandria)
Kölcsönből vissza: Juan Iturbe (AS Roma)

UDINESE
Érkezett: Kevin Lasagna (Carpi, 4.500.000)
Kölcsönbe: Assane Gnoukouri (Inter)
Kölcsönből vissza: Jádson (Santa Cruz), Rodrigo Aguirre (Lugano), Alexis Zapata (Perugia), Melker Hallberg (Ascoli), Antonio Vutov (Lecce)
Távozott: Pablo Armero (Bahia), Jádson (Ponte Preta)
Kölcsönből vissza: Adalberto Penaranda (Watford)
Kölcsönbe: Kevin Lasagna (Carpi), Panajotisz Koné (Granada), Rodrigo Aguirre (Club Nacional), Melker Hallberg (Kalmar)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

CARPI
Érkezett: Simone Della Latta (Pontedera)
Kölcsönbe: Giacomo Beretta (Milan), Kevin Lasagna (Udinese), Francesco Fedato (Sampdoria), Luca Forte (Pescara)
Távozott: Kevin Lasagna (Udinese, 4.500.000)
Kölcsönbe: Gianmario Comi (Pro Vercelli), Michael De Marchi (Prato), Simone Della Latta (Pontedera)

FROSINONE
Érkezett:
Kölcsönbe: Luka Krajnc (Cagliari), Benjamin Mokulu (Avellino), Raffaele Maiello (Napoli), Riccardo Fiamozzi (Genoa), Valentin Cojocaru (Crotone)
Távozott: Robert Gucher (Vicenza)
Kölcsönből vissza: Andrea Cocco (Pescara)

HELLAS VERONA
Érkezett: Daniel Bessa (Inter, 1.200.000)
Kölcsönbe: Alex Ferrari (Hellas Verona), Bruno Zuculini (Manchester City)
Távozott: Enzo Maresca (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Daniel Bessa (Inter)
Kölcsönbe: Davide Riccardi (FC Südtirol)

Lezárva péntek este, vastaggal az elmúlt egy hét történései.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik