Kiss Roland: Bírni kell a fájdalmat

Vágólapra másolva!
2024.04.28. 09:19
Kiss Roland tudja, tűrnie kell a fájdalmat (Fotó: Koncz Márton)
Kiss Roland annak is köszönheti, hogy bekerült a vasárnap kezdődő divízió 1/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott keretébe, hogy vállsérülése nem volt olyan súlyos, mint amilyennek először tűnt, így Don MacAdam szövetségi kapitány bizalmat szavazott neki.

A Hydro Fehérvár AV19 hátvédje április 19-én, a norvégok elleni felkészülési összecsapáson sérült meg.

„Három napig nem edzettem, fájt a vállam, majd hétfőn megkaptuk az MR-vizsgálat eredményét. Ez alapján az orvosok azt mondták, hogy a vállam funkcionálisan rendben van, az a kérdés, bírom-e a fájdalmat. Kedden felszerelés nélkül, csak korcsolyában, kesztyűben felmentem Székesfehérváron a jégre, és nem volt rossz. Szerdán már egy társsal, csütörtökön pedig többekkel, felszerelésben edzettem. Közben természetesen kezelésekre jártam. Most jön a vb, bírni kell a fájdalmat. Kapok fájdalomcsillapítót, tudok játszani. Ha ütköznek velem, akkor fájhat, de ezt tűrni kell” – mondta az MTI-nek Kiss, aki szombaton kora este érkezett meg Bolzanóba autóval.

Ezért aztán a szombat kora délutáni csapatedzésen még nem lehetett jégen a Sparkasse Arénában, viszont vasárnap reggel néhány társával részt vesz a félórás opcionális tréningen.

„A csarnokot ismerem, hiszen a Fehérvárral többször játszunk itt a szezon során. Készen állunk a vb-re, a hangulat megfelelő, azokat a hibákat pedig, amelyek előkerültek az utolsó felkészülési mérkőzéseken, ki tudjuk javítani” – tette hozzá.

A magyar válogatott 16 órakor kezdi meg vb-szereplését a japánok ellen. Kedden Dél-Koreával, szerdán Romániával, pénteken a házigazda Olaszországgal, szombaton pedig Szlovéniával találkozik.

Bolzanóból az első két helyezett jut fel és játszhat majd jövőre a Stockholmban, illetve a dániai Herningben rendezendő elit-vb-n, míg az utolsó kiesik a divízió 1/B-be.

A KERET
KAPUSOK: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg – Norvégia), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), tartalék: Farkas Roland (BJAHC)
HÁTVÉDEK: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (Worcester Railers – Egyesült Államok), Hadobás Zétény (Visby/Roma – Svédország), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny – Svájc), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)
CSATÁROK: Erdély Csanád (Esbjerg – Dánia), Galló Vilmos (Linköping – Svédország), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nemes Márton (Mora – Svédország), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University – Egyesült Államok), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn – Németország), Sofron István (SC Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP – Finnország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Don Macadam
*azt a klubot tüntetjük fel, amelyikből kiharcolta a válogatott meghívót

A MAGYAROK PROGRAMJA
Vasárnap 16.00: MAGYARORSZÁG–Japán (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
Április 30. 16.00: MAGYARORSZÁG –Dél-Korea (Tv: Sport1)
Május 1. 12.30: MAGYARORSZÁG –Románia (Tv: Sport1)
Május 3. 19.30: MAGYARORSZÁG –Olaszország (Tv: Sport1).
Május 4.19.30: MAGYARORSZÁG –Szlovénia (Tv: Sport2)


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik