Arsene Wenger: „Tizenegy emberrel megvertük volna a Liverpoolt”

Vágólapra másolva!
2008.12.22. 14:52
Arsene Wenger szerint a Liverpool elleni vasárnapi rangadón (1–1) a játékvezető fosztotta meg együttesét a győzelemtől. Az Arsenal menedzsere szerint Howard Webb jogtalanul állította ki csapatából Emmanuel Adebayort, ezzel pedig súlyosan belenyúlt a mérkőzésbe, mert a szakvezető úgy véli, tizenegy emberrel nyertek volna.
Arsene Wenger nem értette Howard Webb döntéseit
Fotó: Reuters
Arsene Wenger nem értette Howard Webb döntéseit
Arsene Wenger nem értette Howard Webb döntéseit
Fotó: Reuters
Arsene Wenger nem értette Howard Webb döntéseit

A togói csatár az első sárga lapját még a szünet előtt kapta meg egy Emiliano Insúa ellen elkövetett szabálytalanságért, a másodikat pedig a 62. percben egy olyan eset miatt, amely sem szerinte, sem Arsene Wenger szerint nem ért lapot.

„Úgy gondolom, hogy tizenegy emberrel megvertük volna a Liverpoolt: biztos voltam benne, hogy az utolsó harminc percben a magunk javára fordítjuk a mérkőzést – mondta bosszankodva a találkozó után az Arsenal francia mestere. – Rossz döntést hozott a játékvezető. Ha Adebayort ezért kiállította, akkor Robbie Keane-t már az első percben le kellett volna küldenie a pályáról. Lucas Leiva is egyik szabálytalanságot követte el a másik után, mégis sokáig megúszta sárga nélkül.”

Az „ágyúsok” a bajnokságban eddig legyőzték a Manchester Unitedet és a Chelsea-t is, de a kisebb csapatok ellen sok pontot elszórtak, így a Liverpoolt meg kellett volna verniük, hogy újra az élen állók közelébe érjenek.

„Hazai pályán játszottunk, így egyértelműen vesztettünk két pontot. Egy ilyen nagy rangadón az utolsó fél óra döntő jelentőségű lehet, ha az ellenfél fölé tudsz nőni, de mi erre nem voltunk képesek, mert emberhátrányba kerültünk” – mérgelődött Wenger.

Adebayor szerint csak a labdát fedezte, amikor kissé magasra tartott lábbal belépett Alvaro Arbeloának, és bízik benne, hogy Webb belátja a tévedését.

„Remélem, a játékvezető otthon visszanézve az esetet látja majd, hogy nem ért lapot a szabálytalanságom. Azt mondta, hogy lábra mentem, de ha nem tenném oda magam mindig ilyen keményen, akkor egy gólt sem szereznék a bajnokságban – nyilatkozta Adebayor, aki szerint a spanyol védő túljátszotta az esetet. – Úgy esett össze, mintha kést döftem volna belé.”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (ADEBAYOR KIÁLLÍTÁSA 6:40-NÉL)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik