Az Arsenal új kapitánya, Fabregas rácáfolhat Gallas kritikájára

Vágólapra másolva!
2008.11.24. 18:14
Az Arsenalnál a múlt heti William Gallas-nyilatkozat óta a jelek szerint megnyugodtak a kedélyek. A társait kritizáló volt csapatkapitány visszatérhetett a Dinamo Kijev elleni BL-meccsre készülő kerethez, míg Arsene Wenger menedzser Cesc Fabregas személyében megnevezte a gárda új kapitányát.
Itt még Gallas (jobbra) magyaráz Fabregasnak, holnaptól fordulhat a kocka
Fotó: Action Images
Itt még Gallas (jobbra) magyaráz Fabregasnak, holnaptól fordulhat a kocka
Itt még Gallas (jobbra) magyaráz Fabregasnak, holnaptól fordulhat a kocka
Fotó: Action Images
Itt még Gallas (jobbra) magyaráz Fabregasnak, holnaptól fordulhat a kocka

„Mikor kapitányként azt látod, hogy néhány játékos panaszkodik a másikról, akkor a mérkőzés alatt meg kell vele beszélned a problémáját. Azonban mialatt megpróbáltuk tisztázni az esetet, ez az illető megsértett engem” – nyilatkozta a múlt héten William Gallas az Associated Press hírügynökségnek, és a francia védő azt is hozzátette, az Arsenal fiatal játékosai nem elég bátrak, ezért nem szerepelnek úgy, ahogy azt a szurkolók várnák.

Arsene Wenger menedzser ezt követően megfosztotta a 31 éves védőt a csapatkapitányi karszalagtól és száműzte a Manchester City ellen készülő keretből.

A 3–0-ra elveszített hétvégi bajnoki után úgy tűnik, hogy a francia szakember megkísérli rendezni a sorokat: Gallas visszakerült az „ágyúsok” – most már a Dinamo Kijev ellen készülő – keretébe, az új csapatkapitány viszont Cesc Fabregas lett.

„Méltányolom mindazt, amit William Gallas csapatkapitányként tett az Arsenalért, ám sajnos a média nyomását nem tudta elviselni, és ennek tudható be a múlt heti nyilatkozata. A magam részéről azonban lezártnak tekintem a történetet: William visszatér a csapathoz, az új kapitány pedig Cesc Fabregas lesz” – közölte hétfőn Arsene Wenger, aki a döntését nem kívánta részletesebben megindokolni.

„Most egy nehéz időszakot élünk át, de a Dinamo Kijev elleni meccs egy jó lehetőség számunkra, hogy megmutassuk valódi képességeinket” – tette hozzá az angol bajnokságban 5. helyen álló Arsenal menedzsere.

Fabregas mellett az angol sajtó Gael Clichyt tartotta esélyesnek a kapitányi karszalagra, de a francia futballista nem bánja, hogy végül nem ő lett a befutó.

„Úgy gondolom, hogy Fabregas remek választás. Kiváló futballista és a csapattársaira is tud hatni. Tony Adamshez hasonló pályafutás várhat rá, hiszen az angol védő is nagyon fiatalon került az Arsenal felnőtt csapatához és 18 év alatt a klub legendájává vált. Erre Fabregas is képes lehet” – fogalmazott a csapattársáról Clichy.

Fabregas 2003-ban 16 évesen került a londoni együtteshez és azóta a klub meghatározó játékosává nőtte ki magát. A spanyol középpályás röviden kommentálta Wenger döntését:

„A kapitányi karszalag egy hatalmas elismerés számomra, de tudom hogy nagy felelőséggel is jár. Mindent meg fogok tenni azért, hogy megháláljam a bizalmat.”

A 21 éves Fabregas egyébként nemcsak Wengernek, hanem Gallasnak is bizonyíthat, hiszen a hátvéd szerint a fiatal játékosok rutintalansága miatt szerepel a vártnál gyengébben az Arsenal az angol bajnokságban. Fabregas ugyan az Arsenalban már a rutinos játékosok közé tartozik, de éppen az ő példája a bizonyíték arra, hogy mire vihetik a fiatal tehetségek, ha elegendő lehetőséget kapnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik