NBA: kiélezett végjáték után ejtették ki Jokicsék LeBron Jameséket, továbbment az OKC is

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.30. 07:26
Jamal Murray utolsó pillanatokban dobott duplájával nem csak a meccset, a párharcot is megnyerte a címvédő Denver Nuggets a Los Angeles Lakers ellen (Fotó: Getty Images)
A címvédő Denver Nuggets lesz az elsőként továbbjutó Minnesota Timberwolves ellenfele az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) negyeddöntőjében. Nikola Jokicsék 108–106-ra nyertek a LeBron James vezette Los Angeles Lakers elleni ötödik meccsen és 4–1-gyel húzták be a párharcot. Az Oklahoma City Thunder kisöpörte a New Orleans Pelicanst, míg a Boston Celtics Miamiban lépett nagyot a továbbjutás felé.

Az alapszakaszban messze a legjobb mérleggel záró Boston Celtics nagyon simán tudta megnyerni 14 ponttal a Miami Heat elleni második idegenbeli mérkőzését, köszönhetően annak, hogy az első három negyedet 22 ponttal húzta be. A második negyedben vádlisérülést szenvedő center, Kristaps Porzingis (hét pont, három lepattanó) hiányában bár Jaylen Browntól (17–5–2) és Jayson Tatumtól (20–11–5) is elmaradt az igazán extra teljesítmény, Derrick White-nak nagyon sült a keze, s úgy zárt 38 ponttal, négy lepattanóval és három assziszttal, hogy nyolc triplát süllyesztett el a gyűrűben. A Heatnél hiába Bam Adebayo 25 pontos, 17 lepattanós dupla duplája, Bostonban kellene szépítenie a párharcban.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg az Inter Miami nyolcszoros aranylabdás labdarúgója, Lionel Messi és három csapattársa, Luis Suárez, Sergio Busquets, illetve Jordi Alba is.

Ahogy az eddigi három mérkőzésen, a negyedik találkozón is 100 pont alatt tartotta a New Orleans Pelicanst az Oklahoma City Thunder, amely 97–89-es idegenbeli sikerrel ütötte ki 4–0-val a louisianaiakat. A Zion Williamsont a rájátszásra elveszítő Pels hiába tartotta sokáig a lépést az OKC-vel, a hajrá a vendégeknek sikerült jobban, akik 80–80 után léptek meg, nyolcpontos sikerrel zárták le a párharcot és jutottak be a negyeddöntőbe, ahol a Los Angeles Clippers–Dallas Mavericks párharc továbbjutójával csapnak össze.

Az OKC vezére nem meglepő módon ezúttal is Shai Gilgeous-Alexander volt 24 pontos, tíz lepattanós dupla duplával.

A vártnál hamarabb lezárta a slágerpárharcot a Denver? A címvédő Nuggets elsősorban az első Los Angeles-i meccs megnyerésével tett sokat a negyeddöntőbe jutás felé, s 3–1-es előnnyel várta a Lakers elleni harmadik hazai meccsét. 

LeBron Jamesék azonban még nem tettek le a bravúrról és a továbbjutásról, de a végig kiélezett mérkőzésen komoly előnyt egyik csapat sem tudott építeni (a legnagyobb különbség a harmadik negyedben volt, amikor 67–58-ra vezetett a Lakers), a kiélezett végjátékban pedig a címvédő Nuggets volt a pontosabb és Jamal Murray utolsó pillanatokban szerzett duplájával a meccset 108-106-ra, a párharcot 4–1-re megnyerte, kiejtve ezzel a Los Angeles Lakerst.

A VÉGJÁTÉK

A coloradóiaknál Murray 32 pontja mellett Michael Porter 26 ponttal zárt, Nikola Jokics pedig majdnem tripla duplázott, végül „csak” 25–20–9-es mérleggel zárt, miközben a Lakersnél is közel állt ehhez LeBron James (30–9–11), de mellé most nem nőttek fel igazán a többiek, Austin Reaves 19 ponttal, Anthony Davis 17–15–4-es mutatóval zárt, de nem segített az sem, hogy D’Angelo Russell 10 kísérletből csak két sikeres triplát dobott.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYOLCADDÖNTŐ
4. MÉRKŐZÉSEK
Miami Heat–Boston Celtics 88–102
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Boston javára
New Orleans Pelicans–Oklahoma City Thunder 89–97
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0 az Oklahoma City javára
5. MÉRKŐZÉS
Denver Nuggets–Los Angeles Lakers 108–106
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Denver javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik