Vízilabda: szűk családi körben búcsúztak Benedek Tibortól

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.03. 14:17
A férfi Magyar Kupa döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra.

A család pénteki közleményében jelezte, hogy a hosszú betegség után június 18-án elhunyt sportembertől kívánsága szerint szűk családi körben búcsúztak el.

„Szeretnénk azonban, hogy aki szerette és tisztelte őt, méltóképpen vehessen tőle búcsút. Így az augusztusi Magyar Kupa-döntő előtt pályafutásának legszebb pillanataival emlékezünk rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A részletekről, valamint a döntő időpontjáról hamarosan a Magyar Vízilabda-szövetség honlapján tájékozódhatnak" – áll a közlésben.

Az életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.

A Nemzeti Sport nyolcrészes sorozatban búcsúzik Benedek Tibortól, felelevenítve a legenda életútját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik