R. E. B. R. E. B. 2020.06.19 12:03 Frissítve: 2020.06.19 13:16

Vízilabda: Benedek Tibor volt a példakép, a vezér, a minden – Vári Attila

Ahogy sokaknak, Vári Attilának, a magyar szövetség elnökének, a kétszeres olimpiai bajnok harcostársnak is elsőre feltűnt Benedek Tibor munkabírása, elhivatottsága. Leírhatatlannak érzi a veszteséget.

Vári Attila leírhatatlannak érzi a veszteséget (Fotó: Balogh László)

 


Benedek Tibor pályafutása képekben – galéria
Búcsú a harcostól – Benedek Tiborra emlékezünk
„Benedek egyszerre volt csillag, csapatember, csapatkapitány”
Csapattársak, barátok, játékosok is búcsúznak Benedek Tibortól
„Halló, Benedek Tibor vagyok, elhoztam a sapkát”
Te voltál az egyetlen, akire igazán felnéztem – Sapics, a nagy ellenfél Benedek Tiborról
„Ez most tényleg fáj” ‒ Köszönjük, Tibor!
„Több embert tanított meg küzdeni és győzni, mint ahányat ismert”
Ezrek emlékeztek Benedek Tiborra a Hajósnál – galéria

Miként azt megírtuk, csütörtökön este ezrek emlékeztek az UVSE és a Magyar Vízilabda-szövetség közös rendezvényén a 48. életévében elhunyt Benedek Tiborra. Bár a nagy képet róla helyezték ki, mellette fotó jelezte, duplán gyászol a vízilabda-társadalom, hiszen egy nappal korábban az ugyancsak háromszoros olimpiai bajnok Kárpáti György ment el.

Az eseményen még este fél 11-11 körül is sokan álltak sorba, hogy gyertyával, virággal adózzanak Benedek emlékének, hiszen a tragikusan fiatalon távozó ikon halála rázta meg jobban az embereket. A hivatalos, kilences kezdéskor beszédet nem mondták, ám Vári Attila, az MVLSZ elnöke – miután kicsit összeszedte magát, őt is láthatóan megrendítette a veszteség – nyilatkozott a médiumoknak, így a Nemzeti Sportnak is.

„A KSI-ben kezdtem vízilabdázni, és amikor megjelentem a Komjádi uszodában az első edzésen, rögtön megláttam egy egyes pályán egy srácot – kezdte Vári. – Abban a pillanatban még nem tudtam, ki az, de kitűnt a többiek közül, látszott, mennyire komolyan és sokat dolgozik. Aztán ő volt a példakép, a vezér, a minden. Annyit egyetlen játékos sem melózott, mint ő, és nemcsak az edzéseken, azokon kívül is. Példa volt arra, hogy sok munkával és rengeteg alázattal bármit el lehet érni az életben, nagyon nagy tudatosság és akaraterő kell hozzá – olyan, amilyen Tibinek volt.”

Vári úgy fogalmazott, szavakkal elmondhatatlan és leírhatatlan, micsoda veszteség érte a sportágat Benedek halálával, ám tovább kell vinni az örökségét.

Bár a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok klasszist sokszor láttuk idegesnek, nem véletlenül mosolygós kép került a megemlékezésre. „Edzőként a munkával jár a stressz, ráadásul neki kellett tartást és erőt adnia nekünk – sokszor tudat alatt – mindezzel táplált minket, de tudott ő sokat nevetni.”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.

2021.09.08 09:32:04

Vízilabda LAKNER GÁBOR

Szerdán 14 csapat részvételével kezdődik a félbevágott pólóidény.

2021.09.07 15:56:11

Vízilabda T. M.

Kedd délután a klub mindkét csapata megtartotta idény előtti sajtótájékoztatóját.

2021.08.13 23:49:59

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A későbbi FINA-elnök, Ante Lambasa kiemelte, hogy a magyarok – észjátékosok. Mindig tudják, mit miért kell csinálni a vízben, s emellett nem csupán az ellenfelekhez képesek alkalmazkodni, hanem a bíráskodáshoz is.