Férfi vízi BL: spanyol, olasz és görög rivális ellen folytatja a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2023.12.15. 14:45
null
Kisorsolták a Ferencváros ellenfeleit a BL-ben (Fotó: Dömötör Csaba)
A Ferencváros a spanyol Barcelonetával, az olasz Bresciával, valamint a Vámos Mártont is foglalkoztató görög Olympiakosszal került egy csoportba a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második szakaszában.

A zöld-fehérek veretlenül nyerték csoportjukat, így az első kalapból várták a pénteki sorsolást, akárcsak Zalánki Gergő csapata, a címvédő olasz Pro Recco, a legutóbbi két kiírásban második Novi Beograd, valamint a Barceloneta. Ebből a háromból egy riválist kaphatott az FTC, ez lett végül a spanyol gárda.

A második kalapot az Olympiakosz, a Brescia, valamint a két magyar világbajnokot, Angyal Dánielt és Manhercz Krisztiánt foglalkoztató Marseille és a Jadran Split alkotta. A kitétel szerint az első csoportkörben szereplő csapatok nem találkozhattak, így a horvátok „kiestek”, maradt a görög és az olasz rivális.

„Mind a három lehetséges csoportbeosztásban volt jó és rossz oldal, illetve voltak nehéz és valamivel gyengébb csapatok. Összességében azért azt mondanám, hogy ez lett az erősebb csoport” – nyilatkozta az FTC hivatalos honlapján Nyéki Balázs a sorsolást követően. – „Örülök, hogy ilyen megmérettetésekben lesz részünk, és ugyan messze van még, de várom már nagyon, hogy ilyen minőséget képviselő csapatokkal küzdjünk, mert mindig ezek a rangadók adják a sava-borsát a vízilabdának. A Bresciát mindig megkapjuk a BL különböző fázisában, szinte már várható volt, hogy velük fogunk találkozni.”

A szakember megjegyezte, az Olympiakosz már bizonyította erejét, hiszen a csoportkörben mindkét alkalommal csak egy góllal kaptak ki a címvédő Reccótól, a Barceloneta pedig hibátlan teljesítménnyel lett első csoportjában.

„Ez abszolút a topvízilabda lesz, amely akár egy Final Fournak is beillik” – fogalmazott Nyéki, jelezve, még a Recco számít ezen a négy csapaton kívül a legerősebbnek.

„Kíváncsi leszek arra, hogy a világbajnokság után hogyan tudunk visszajönni, és két hétre rá hogyan tudunk jóformán sorsdöntő, fináléba illő mérkőzést vívni az Olympiakosszal. Kicsit olyan lesz, mint amikor idén nyáron a fukuokai vb után két-három hétre már a Magyar Kupa négyes döntőjében kellett játszanunk” – tette hozzá Nyéki Balázs, aki szerint kulcsfontosságú lehet az első két fordulóban elért eredmény, az Olympiakosz ellen otthon, majd a Brescia vendégeként.

„Ha meg tudnánk nyerni az első meccset, és utána Bresciában is sikert érnénk el, akkor nagy lépést tennénk a továbbjutás felé. A sorsolás után azonnal elkezdtük szervezni a lehetőséget, hogy kivel tudnánk edzőmeccsen gyakorolni, hiszen csak úgy lehet felkészülni, ha olyan minőségű kétkapukat vívunk, amivel fel tudjuk venni azt a sebességet, ami a Bajnokok Ligájához szükséges” – nyilatkozta az FTC vezetőedzője.

A sorozat csak március elején, a januári Európa-bajnokságot és a februári világbajnokságot követően folytatódik. A két csoportból az első két helyezett jut a négyes döntőbe.

CSOPORTOK
A-csoport

Novi Beograd (szerb), Pro Recco (olasz), Jadran Split (horvát), Marseille (francia)
B-csoport:

FTC-TELEKOM WATERPOLO, Barceloneta (spanyol), Brescia (olasz), Olympiakosz (görög)

A Ferencváros menetrendje:
1. forduló – 2024. március 8/9.: FTC–Olympiakosz
2. forduló – 2024. március 19/20.: Brescia–FTC
3. forduló – 2024. április 2/3.: Barceloneta–FTC
4. forduló – 2024. április 23/24.: Olympiakosz–FTC
5. forduló – 2024. május 3/4. | FTC–Brescia
6. forduló – 2024. május 14/15.: FTC–Barceloneta

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik