Férfi vízi: szerb tornagyőzelem, hibátlan teljesítménnyel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.09. 13:40
A papírformának megfelelően a szerb férfi vízilabda-válogatott magabiztosan győzött Németország ellen a 8. Volvo-kupa harmadik fordulójában, így déli szomszédunk hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a szolnoki rendezésű tornát. A magyar együttes a két kört követően pont nélkül álló Egyesült Államok ellen zárja a viadalt.
Az ötödik percben jutottak első góljukhoz a németek, de addigra a szerbek már 3–0-ra elhúztak. A folytatásban Németország tartotta a lépést a gólok tekintetében, ám a háromgólos különbség így is megmaradt az első negyed végére (6–3). A szerbek nem kényelmesedtek el, erőteljes támadójátékot és védőmunkát bemutatva zsinórban négy találatot szereztek, és az egész játékrészben csak egyet engedélyeztek ellenfelüknek, így a nagyszünetre lényegében eldőlt az eleve egyesélyes mérkőzés (11–4).

A második félidőben kevésbé volt érezhető a mindent elsöprő lendület a szerbeken – e két negyedben összesen szereztek annyi gólt, mint korábban a legelsőben –, de így is simán legyűrték a fizikumra építő, ám abban a külön versengésben is rendre alulmaradó németeket (17–5).

FÉRFI VÍZILABDA, 8. VOLVO-KUPA, SZOLNOK
3. FORDULÓ
Szerbia–Németország 17–5
(6–3, 5–1, 3–0, 3–1)
A csoport másik mai mérkőzése:
Magyarország–Egyesült Államok 15 óra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik