Vizes vb: Fontos, hogy ne utáld a riválisaidat – Cseh

Vágólapra másolva!
2017.07.26. 20:51
Cseh László egyik legnagyobb riválisa és barátja, Chad le Clos mögött lett ezüstérmes 200 m pillangón a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. A finálé utáni sajtótájékoztatón mindkét úszó beszélt kettejük különleges rivalizálásáról.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen közönség előtt versenyezhetek, fantasztikusak a magyar szurkolók. Kicsit úgy éreztem korábban, nem vagyok olyan jó, de mindenki azt mondta, hogy meg tudom csinálni. Nagyon örülök az ezüstéremnek, és hogy itt ülhetek Chad mellett, aki nagy bajnok – kezdte Cseh László, aki beszélt Le Clos-val való baráti viszonyáról is. – A vízben riválisok vagyunk, de a medencén kívül nem. Képzeljék csak el: ha beugrasz a medencébe, a legjobb akarsz lenni, mindenki így van ezzel. Szerintem nagyon fontos, hogy ne utáld a riválisaidat.”Cseh László, aki beszélt Le Clos-val való baráti viszonyáról is. – A vízben riválisok vagyunk, de a medencén kívül nem. Képzeljék csak el: ha beugrasz a medencébe, a legjobb akarsz lenni, mindenki így van ezzel. Szerintem nagyon fontos, hogy ne utáld a riválisaidat.”

A 200 m pillangó után 100 méteren is rajthoz áll Cseh László, a rövidebb távon a legutóbbi világbajnokságon ezüstérmes lett – az aranyat Chad le Clos nyerte.

„Nagy megerősítés ez az érem a 100 m pillangó előtt. Ha nem lesz olyan lassú a startom, még jobb lehetek – tekintett előre Cseh. – Nem voltam edzésformában, hiszen januárban újra kellett kezdenem mindent. Körülbelül tíz kilót leadtam. Az edzések nem voltak olyan jók, mint az olimpia előtt vagy Kazany előtt, de mindenki hitt bennem. Sokan próbáltak segíteni, akiknek nagyon hálás vagyok.”

Le Clos arról beszélt, hogy miként ismerkedett meg Cseh Lászlóval, akivel azóta már rengeteg nagy verseny dobogóját „járta meg.”

„Először 2010-ben találkoztam Lászlóval, edzőtáborozni jött akkor Dél-Afrikába. Hírből természetesen már ismertem ekkor. Az volt megkapó benne, hogy már nagy bajnokként érkezett, ugyanakkor rendkívül jól bánt velünk, fiatalokkal. Akkor még nagyon zöldfülű voltam. A viselkedése inspirált engem. Ahogy ő is mondja, fontos, hogy a versengést a medencében hagyjuk, azon kívül pedig jó barátok maradjunk. Én is csak azt mondhatom, hogy ha bárki legyőz a vízben, akkor az legyen ő.”

Az olimpiai és világbajnok dél-afrikai úszó ezen kívül köszönetet mondott edzőjének, Andrea di Ninónak, illetve a családjának. Ekkor érzelmes pillanatnak lehettünk a szemtanúi, az újságírók között ülő édesapja ugyanis elsírta magát. Tudni kell, hogy 2016-ban Le Clos édesapjánál és édesanyjánál is rákot diagnosztizáltak.

A versenynap eseményeiről – köztük a 200 m pillangó döntőjéről – ide kattintva olvashatnak.

Cseh László (balra) egyáltalán nem utálja a riválisait (Fotó: Földi Imre)
Cseh László (balra) egyáltalán nem utálja a riválisait (Fotó: Földi Imre)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik