Birkózás: Sillei Jankának minden jól alakult az U15-ös Eb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 16:13
null
A tavalyi, kaposvári győzelme után Sillei Janka (42 kg) idén ismét megnyerte az U15-ös Európa-bajnokságot, ezúttal Görögországban. A Vasas SC birkózója elmondta, az Eb előtt akadtak kétségei, milyen teljesítményre lesz majd képes, de a meccseken végül minden ideálisan alakult.

Mint arról beszámoltunk, Sillei Janka szállította a magyar birkózók egyetlen aranyérmét a görögországi Loutrakiban rendezett U15-ös Európa-bajnokságon. Az angyalföldiek 13 éves reménysége egy évvel ezelőtt Kaposváron a 39 kilósok mezőnyében állhatott a dobogó legfelső fokára a serdülők kontinensviadalán, most pedig a 42 kilósok között ismételte meg tavalyi produkcióját, és szerzett újabb Eb-aranyat.

„Igazából úgy mentem az Eb-re, hogy nem lehet más a cél, mint a győzelem. Persze tudtam, hogy ez nehéz feladat lesz, izgultam is eléggé, tartottam tőle, hogy nem fog olyan jól sikerülni, mint egy évvel korábban, de a bennem lévő kis félsz ellenére végül minden jól alakult, és nagyon örültem a sikernek.

 – mondta Sillei az Utánpótlássportnak.

Janka a selejtezőben kezdett a 20 fős mezőnyben, és elsőként az ukrán Kucsmát győzte le, majd az orosz Baranovát 2–1-nél, míg a fehérorosz Dudkót 10–0-nál fektette kétvállra. Sillei lendülete az elődöntőben sem hagyott alább, az azeri Ahmadlit 7–0-ra verte.

„Amikor a verseny előtt rápillantottam a sorsolásra, nem örültem neki, hogy az ukrán lánnyal kell kezdenem, mert előzetesen az egyik legkeményebb ellenfélnek ígérkezett az egész mezőnyből. Ehhez képest aztán az lett talán a legkönnyebb meccsem. Ezután jött az orosz elleni nyolcaddöntő, amely viszont a legnehezebb mérkőzés volt mind közül. Erős, kellemetlen stílusú versenyzőről beszélünk, aki ellen taktikusan kellett birkóznom, és végül sikerült is betusolnom őt.”

A negyed- és az elődöntőben is magabiztosan jutott tovább, ezzel jöhetett másnap a horvát Blazekovic elleni finálé, amelyben szintén nem tétlenkedett, és pályafutása második U15-ös Európa-bajnoki címét zsebelte be.

„A horvát lányt jól ismertem, mivel a tavalyi Eb-n, illetve több nemzetközi versenyeken is találkoztunk már, és mindig én győztem.

(Kiemelt kép forrása: Vasas SC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik