Tollaslabda: országos bajnokságon találkoztak az Eb-aspiráns U15-ösök

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 19:31
null
Az U15-ös tollaslabdázók országos bajnokságával kezdődött meg az utánpótlás ob-k sora; az eseményen nagy volt a tét, ugyanis a korosztályra Európa-bajnokság vár a nyáron.

A felnőttmezőny idei országos bajnokságát (amelyen több fiatal is dobogóra állhatott) már megrendezte a Magyar Tollaslabda Szövetség, az utánpótlás ob-k sora viszont – a szokásoknak megfelelően – csak áprilisban kezdődött el.

Elsőként az U15-ösök legjobbjai ragadtak ütőt, a ceglédi Living Sport Arénában. Az április közepén megrendezett viadalon nem született meglepetés, ugyanis a lányok mezőnyében a dobogó felső fokát már jól ismerő tollaslabdázó szerezte meg az aranyérmet.

Egyesben a Multicolor SE 2011-es születésű reménysége, Liang Eliza bizonyult a legjobbnak, amivel címet védett,

 bizonyult a legjobbnak, amivel címet védett,

hiszen tavaly is ő nyert a kategóriában, mint ahogyan az U13-asok között is, amelyben akkor egyesben és a leány párosok között is aranyéremmel zárt. Az idei U15-ös fináléban – a tavalyihoz hasonlóan – ismét Sándor Elzát győzte le, méghozzá két magabiztos szettben. A két lány a párosok között egyesítette az erejét, a döntőben a Multi Alarmos Lujber Barbara és Lujber Hédi duó ellen szerezte meg az első helyet.

A fiúk mezőnyében egyesben a lányokéhoz képest jóval szorosabb finálét játszottak: Pataki Alex (VSD) és Tóth Gábor Zoltán (Tisza TSE) csapott össze, amely során az első szettet a Dunakeszi játékosa nyerte, majd Tóth egyenlített, hogy aztán a döntő szett 21–16 arányban Pataki javára dőljön el.

Tóth Gábor a vegyes párosok között is második lett, klubtársa, Susányi Vera oldalán, az egyeshez hasonlóan három játszma (26–24, 13–21, 21–17) után fejeződött be a döntő, amelynek végén Lujber Hédi és a szintén pécsi Czira Márk örülhetett. A fiúpárosok mezőnyében viszont összejött Tóth Gábornak a bajnoki cím, Tóth Tamás (Tisza TSE) oldalán Czira Márkot és Liang Olivért (Multicolor SE) győzte le két szettben.

A válogatónak a szokásosnál is nagyobb volt a tétje, ugyanis válogatóként szolgált az U15-ös Európa-bajnokságra,

amit 2022 után újra megrendeznek: idén szeptemberben a lengyelországi Suwalkiban gyűlnek majd össze a kontinens legjobb 2010-2011-es születésű tollaslabdázói. Persze, a keret kijelölésére jóval később kerül majd sor, de a szakembereknek fontos iránymutatók az ob eredményei, a mutatott teljesítmények.

Az ob részletes eredményei ITT érhetők el.

(Kiemelt képünk forrása: MTLSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik