Kézilabda: fontos eleme lett a Vác NB I-es csapatának Csíkos Luca

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 14:32
null
A 18 éves, junior Eb-győztes Csíkos Lucával beszélgettünk a Praktiker-Vác NB I-es kézilabdacsapatába való beilleszkedésről.

Tavaly nyáron igazolt a NEKA csapatától a Praktiker-Váchoz a 18 éves kézilabdázó, Csíkos Luca, aki júliusban kulcsembere volt a korosztályos Európa-bajnokságot nyerő juniorválogatottnak. A fiatal augusztusban így nyilatkozott az Utánpótlássportnak:

„Pozitívak az első tapasztalatok, jól megy a közös munka, mindenki befogadó volt, megtaláltuk a közös hangot. Nagy kihívás, de szerintem a legjobb helyen vagyok.Az a legfontosabb célom, hogy pluszt tudjak vinni a csapat játékába, ez a következő lépcsőfok.”

Ez az eddigi hónapok alapján kijelenthető, hogy sikerült neki, fontos szereplője lett az NB I-ben szereplő klubnak.

„Szerencsére a beilleszkedés gyorsan ment, a lányok nagyon befogadóak voltak. Erős csapategységű társaságba érkeztem, amelynek nem volt nehéz a részévé válni. Több játékost ismertem már az érkezésem előtt, de a többiekkel is hamar megtaláltam az összhangot. A játék tekintetében viszont picit több időre volt szükségem, ugyanis a NEKA és a Vác ilyen tekintetben teljesen különbözik, nehéz beilleszkedni ilyenkor az új rendszerbe. Ebbe is belerázódtam, az őszi szezon kezdetére pedig már ezen a téren sem volt probléma – mondja a fiatal átlövő, aki az eddigi 15 bajnokiján 46-szor szerzett gólt a váciak színeiben. –

Igyekszem mindig a legjobbamat mutatni, és folyamatosan fejlődni – utóbbiban a Németh András (korábban a női felnőttválogatott szövetségi kapitánya, jelenleg a klub szakmai igazgatója – a szerk.) által vezetett posztspecifikus képzések is rengeteget segítenek.

Forrás: NEKA/Tompos Gábor

A Praktiker-Vác jelenleg az ötödik helyen áll az NB I-ben, míg a nemzetközi kupaporondon, az Európa-ligában pár nappal ezelőtt fejezte be a szereplést, miután nem jutott tovább a csoportjából.

„Voltak az ősszel gyengébb mérkőzéseink, de mindig sikerült felállni; a cél egyértelmű, meg akarjuk tartani a jelenlegi helyünket a tabellán. Úgy érzem, többször is meg tudtam mutatni magamat, például az Alba Fehérvár elleni, hazai meccsen hat gólt szereztem, egyre inkább pályára tudom vinni a saját kézilabdámat. Az Európa-liga-szereplés óriási élmény volt, felszabadultan játszottam, Dániában például megválasztottak a meccs legjobbjának. Büszkék lehetünk az eredményre, mindenkinek sokat jelentett ez a kaland.”

A juniorválogatottnak – a soraiban vélhetően Csíkossal – az utolsó korosztályos világverseny érkezik el a nyáron, június második felében (június 19-30.), Észak-Macedóniában vb-n bizonyíthatnak majd.

„Meghatározó pillanat, esemény lesz ez az életünkben, szerintem mindannyiunknak eszébe jut néha, most azonban még a klubjainkra fókuszálunk, ez az elsődleges, hogy minél jobban zárjuk az idényt.”

(Kiemelt képünkön: Csíkos Luca (pirosban) emelkedik lövésre a török Kastamonu elleni El-selejtezőn Fotó: Földi Imre)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik