Birkózás: Takács István bronzérmes az U23-as vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.10.29. 20:37
Címkék
A kötöttfogású Takács István (87 kg) legyőzte norvég ellenfelét a helyosztón, így bronzérmesként zárt, míg Tösmagi Attila (77 kg) kikapott grúz riválisától a harmadik helyért, így ötödik lett a tiranai U23-as birkózó-világbajnokságon.

A záró napi kötöttfogású éremcsatákban két magyar birkózó is érdekelt volt az albániai U23-as vb-n, miután a szombati vereségük után Takács István (87 kg) és Tösmagi Attila (77 kg) is kiharcolta a bronzmeccset a vigaszágon.Takács István (87 kg) és Tösmagi Attila (77 kg) is kiharcolta a bronzmeccset a vigaszágon.

A korosztályos vb-n címvédőként szereplő, felnőtt Európa-bajnok Takács előbb tusgyőzelmet aratott (3–1-es vezetésénél) az U23-as Eb-harmadik, török Muhutdin Saricicek ellen, majd a harmadik helyért 2–1-re felülmúlta a 82 kilósok között tavaly U23-as vb-győztes, norvég Exauce Mukubut is.

Ezzel a Budapesti Honvéd fiatalja a magyar csapat első érmét szerezte Tiranában.
Takács István Forrás: UWW/MBSZ

Az U20-as Európa-bajnok Tösmagi Attila ugyancsak közel állt az éremszerzéshez: a vigaszágon 7–0-ra verte az U20-as vb-bronzérmes, indiai Deepak Puniát, viszont a bronzéremért nem bírt a grúz Hvicsa Ananidzével (1–3), így az ESMTK-KIMBA versenyzőjének be kellett érnie az ötödik hellyel.

Miután korábban nem született magyar érem és pontszerző helyezés sem, a mieink egy-egy bronzzal és ötödik hellyel fejezték be az U23-as vb-t, az éremtáblázat 14. helyén.

(Kiemelt képen: Takács István (pirosban) Forrás: UWW/MBSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik