Kosárlabda: az NKA Pécs U16-os csapata helytállt Európa elitje ellen

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.09.24. 18:24
Címkék
A Barcelona, az Olimpia Milano, a Stellazzurra Roma és a házigazda NKA Pécs részvételével rendezték meg a hét végén a II. Gienger Hungária Preseason Tournament elnevezésű, nemzetközi U16-os fiú kosárlabdatornát, amelyet végül az olasz Stellazzurra nyert meg, de a pécsiek sem vallottak szégyent a kontinens legerősebb együttesei ellen.

Európa korosztályos topcsapatai érkeztek a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiára, a második alkalommal megrendezett International Gienger Hungária Preseason Tournamentre, amelyen a házigazda mecsekiek mellett a világhírű FC Barcelona, az Olimpia Milano és a Stellazzurra Roma U16-os fiúegyüttese vett részt.

Az első játéknapon Komlódi Dénes pécsi tanítványai a tavalyi tornagyőztes Stellazzurrával találkoztak, és remekül kezdtek, minek köszönhetően a félidőben már 44–29-re vezettek az esélyesebb rómaiak ellen. A folytatásban aztán visszajöttek az olaszok, s miután negyven perc alatt nem tudtak döntésre jutni a felek (74–74), jöhetett a hosszabbítás. Az extra öt percet az ellenfél bírta jobban, így szoros csatában, 94–86-ra nyert a Stellazzurra.

Forrás: NKA Pécs

Szombaton az Olimpiai Milano ellen hasonlóan nehéz meccs következett a házigazdáknak, akik ismét felvették a versenyt, és alaposan megnehezítették a másik olasz topcsapat dolgát is. A félidei 40–36-os milánói előny után ez a meccs is kiélezett végjátékban dőlt el, viszont a győzelem ezúttal sem jött össze az NKA Pécsnek, 65–62-re maradt alul magasabban jegyzett riválisával szemben.

A záró napon a Barcelona várt a magyar csapatra, amely vasárnap már nem tudta az első két nap bemutatott lendületes játékot hozni, így a fizikailag nagyobb, erősebb katalánok hamar elléptek, a félidőben már húsz ponttal vezettek (31–51). A második húsz perc is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, végül 98–60-ra diadalmaskodott a Barcelona.

A tornát végül ismét a Stellazzurra nyerte meg, veretlenül, miután az NKA Pécs és az Olimpia Milano legyőzése között szombaton – mint utólag kiderült, az elsőségről döntő találkozón – 93–92-re verte a Barcelonát. A házigazda pécsiek bár nyeretlenül zártak, összességében helytálltak Európa elitje ellen.

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik