Úszás: Kós Hubert legyőzte Léon Marchand-t 400 vegyesen

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 07:46
null
Kós Hubert legyőzte 400 yard vegyesen a 400 méteren világcsúcstartó Léon Marchand-t (Fotó: Török Attila)
Versenyről versenyre járnak az amerikai egyetemi úszók, ezúttal éppen Greensboróban „randevúznak”: Kós Hubert itt villantott egyet azzal, hogy csapattársát, a világklasszis francia Léon Marchand-t is megelőzte 400 yard vegyesen.

 

Léon Marchand az elmúlt két évben egyre jobb és jobb lett 400 vegyesen – a világbajnoki címek mellé a múltnak adta át Michael Phelps legendás rekordját (4:03.84), július vége óta 4:02.50 a világcsúcs.

A nyári, fukuokai világbajnokság egyértelműsítette, hogy a párizsi olimpia egyik nagy esélyesen egy hazai sportoló lesz – Léon Marchand-nal népszerűsíteni a játékokat evidens választásnak tűnt.

És még tűnik most is, mert Marchand továbbra is elképesztően keményen dolgozik Amerikában Bob Bowmannel, csakhogy tavaly december óta egy igencsak elszánt csapattársat kapott maga mellé: Kós Hubert néhány hónapos „amerikai álom” után Fukuokában kétszáz háton ért fel a világ tetejére, s nyilvánvalóan ezen a távon vannak a legvérmesebb reményei Párizsban, ám pénteken (magyar idő szerint szombaton hajnalban) Greensboróban dobott egy nagyot a korábban Magyarovits Zoltánnal készülő magyar.

400 yard vegyesen legyőzte Léon Marchand-t!

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a francia klasszis betegséggel küzd, emiatt csütörtökön nem is versenyzett, ám pénteken vállalta a harcot, Kós pedig végig az élen haladva nyert (3:35.82) – Marchand a végére teljesen elkészült az erejével, s a harmadik helyen ért célba (3:38.61).

Hogy Kós jó formában van, azt mutatja, hogy csütörtökön pályafutása során először úszott 1:40-en belül 200 yard vegyesen (1:39.26-tal győzött), pénteken pedig a 400 vegyes után 100 yard háton is első lett (44.37).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik