S. T. J. 2022.01.15 00:04 Frissítve: 2022.01.15 23:50

Hosszú Katinka új célja a 100. érem; portugál-verés nélkül nincs miről beszélni

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

A Nemzeti Sport szombati címlapja

• Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszóról a napokban elterjedt, hogy a visszavonulást fontolgatja, noha ő nem tett ilyen tartalmú nyilatkozatot. Az Iron Lady elmondta: Tokió után csak akkor ment le az uszodába, amikor már ő is újra úszni akart, s időközben az új célt is megtalálta: szeretné, ha ő lennék az első úszó a világon, ráadásul magyar sportoló, aki száz érmet gyűjt össze a különböző a világversenyekről. Eddig már kilencvenhatot nyert, s ebből mindössze négyet szerzett váltó tagjaként. Azt is elárulta, melyik úszásnemek összpontosít a jövőben.

• A gitár régi szerelem Bogdán Ádámnak. A Ferencváros kapusa az elmúlt tizenöt évben nem adta fel, hogy megtanuljon játszani a hangszeren. Igaz, csak egy-két akkordot ismer, s néhány számot el tud játszani, de itt megáll a tudomány. Viszont zeneszerető a családja, kislánya, Mila dobolni tanul. Természetesen szóba került az FTC felkészülése is. Bogdán elmondta, az új kapusedző, Gintaras Stauce bevezetett néhány új gyakorlatot, s Balogh Tamással felváltva edzik a kapusokat. A 34 éves futballista szeretne újra bajnokságot ünnepelni, plusz nyomást helyezni Dibusz Dénesre, hogy lássa a szakmai stáb: ha úgy alakul, rá is lehet számítani.

• A 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála egyik díszvendége Novák Károly Eduárd volt. Románia sportminisztere díjátadóként is közreműködött a Nemzeti Színházban, az év fogyatékos csapatának, a női kerekesszékes vívóválogatottnak adta át a legjobbat megillető trófeát. A gála másnapján ellátogatott a Nemzeti Sport szerkesztőségébe, és interjút adott lapunknak, amelyet Képes Sport mellékletünkben olvashatnak el. Beszélt többek között a paralimpiai emlékeiről, a romániai sport helyzetéről, s azt is elárulta, milyen specialitást ajánl a látogatók figyelmébe csíkszeredai cukrászdájában.

 

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.09.12 11:50:54

Úszás nemzetisport.hu

A gyorsúszás új szupersztárja nem több egy átlagos fiatalnál, aki átlagon felüli dolgokra képes.

2022.08.30 23:37:21

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. A bajnokok sorába lépett Kós Hubert.

2022.08.25 00:16:21

Úszás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az 1:54-hez viszont le kell úszni legalább tíz kilométert, a tizenéves kor elejétől, minden egyes nap, hosszú, nagyon-nagyon hosszú éveken át. Órákat – kevesebb mint két perc érdekében.

2022.08.17 22:30:14

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Ütőképes generáció bontogatja szárnyait.

2022.08.17 22:21:18

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha arra gondolok, hogy 87 életévéből hét évtizedet kitöltött a sport, az orvoslás, benne 47 évet mindkettő egyszerre, akkor egyértelmű, hogy nem herdálta el a tehetségét, a lehetőségeit.