Hosszú Katinka új célja a 100. érem; portugál-verés nélkül nincs miről beszélni

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 00:04
null
A Nemzeti Sport szombati címlapja
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

• Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszóról a napokban elterjedt, hogy a visszavonulást fontolgatja, noha ő nem tett ilyen tartalmú nyilatkozatot. Az Iron Lady elmondta: Tokió után csak akkor ment le az uszodába, amikor már ő is újra úszni akart, s időközben az új célt is megtalálta: szeretné, ha ő lennék az első úszó a világon, ráadásul magyar sportoló, aki száz érmet gyűjt össze a különböző a világversenyekről. Eddig már kilencvenhatot nyert, s ebből mindössze négyet szerzett váltó tagjaként. Azt is elárulta, melyik úszásnemek összpontosít a jövőben.

• A gitár régi szerelem Bogdán Ádámnak. A Ferencváros kapusa az elmúlt tizenöt évben nem adta fel, hogy megtanuljon játszani a hangszeren. Igaz, csak egy-két akkordot ismer, s néhány számot el tud játszani, de itt megáll a tudomány. Viszont zeneszerető a családja, kislánya, Mila dobolni tanul. Természetesen szóba került az FTC felkészülése is. Bogdán elmondta, az új kapusedző, Gintaras Stauce bevezetett néhány új gyakorlatot, s Balogh Tamással felváltva edzik a kapusokat. A 34 éves futballista szeretne újra bajnokságot ünnepelni, plusz nyomást helyezni Dibusz Dénesre, hogy lássa a szakmai stáb: ha úgy alakul, rá is lehet számítani.

• A 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála egyik díszvendége Novák Károly Eduárd volt. Románia sportminisztere díjátadóként is közreműködött a Nemzeti Színházban, az év fogyatékos csapatának, a női kerekesszékes vívóválogatottnak adta át a legjobbat megillető trófeát. A gála másnapján ellátogatott a Nemzeti Sport szerkesztőségébe, és interjút adott lapunknak, amelyet Képes Sport mellékletünkben olvashatnak el. Beszélt többek között a paralimpiai emlékeiről, a romániai sport helyzetéről, s azt is elárulta, milyen specialitást ajánl a látogatók figyelmébe csíkszeredai cukrászdájában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik