Tokió 2020: Pelé megható üzenetet küldött Martának a rekordja után

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 15:51
null
Pelé gratulált honfitársának (Fotó: AFP)
A tokiói olimpián a női brazil labdarúgó-válogatott szerdán 5–0-ra legyőzte Kínát, Marta kétszer is eredményes volt. A 35 éves játékos már az első találatával rekordot döntött, ehhez gratulált Pelé a hivatalos Instagram-oldalán.

A tokiói olimpia ünnepélyes megnyitója ugyan pénteken lesz, a labdarúgó- és a softballmérkőzések már szerdán elkezdődtek. Brazília női válogatottja Kína ellen már pályára is lépett, s nagyon simán, 5–0-ra győzedelmeskedett.

A gólszerzők között ott volt a női labdarúgás egyik, ha nem a legnagyobb ikonja, Marta is, aki találatával történelmet írt – ő az első játékos, aki zsinórban öt olimpián eredményes volt.

A meccs után a legendás csatár, Pelé is gratulált neki a hivatalos Instagram-oldalán.

„Szia Marta. Most biztosan alszol, hiszen a világ másik végén vagy. Remélem arról álmodsz, amit néhány órával ezelőtt tettél. Ha már itt tartunk, szerinted hány álmodozót inspiráltál ma? Amit elértél, az sokkal többet jelent egy rekordnál. Ez a pillanat atléták millióit inspirálja majd világszerte. Gratulálok a pályafutásodhoz! Gratulálok ahhoz is, hogy sokkal több vagy egy futballistánál. A tehetségeddel egy jobb világ építésében segédkezel, amiben a nőknek is több hely jut!” – írta Pelé.


A 35 éves játékos két gólt szerzett a kínai csapat ellen. Marta eddig kétszer jutott ezüstig hazájával az olimpián, az aranyat eddig nem sikerült megszereznie.

Nem Marta volt az egyetlen, aki rekordot döntött szerdán – a 43 éves csapattársa, Formiga az első játékos, aki hét olimpián is pályára lépett.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik