Tokió 2020: már Japánban tartózkodik a NOB alelnöke

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.15. 12:57
null
John Coates már megérkezett Tokióba (Fotó: AFP)
Bő egy hónappal a tokiói ötkarikás játékok rajtja előtt megérkezett Japánba a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke, John Coates.  
John Coates és delegációja azzal a céllal szállt le a japán fővárosban, hogy a koronavírus-járvány közepette koordinálja az elkészületek utolsó szakaszát. Az érkezése előtt többtucatnyian az olimpia megrendezése ellen tiltakoztak, az ausztrál sportdiplomatát pedig arra szólították fel, hogy maradjon távol.

A szervezőbizottságnak és a NOB-nak egyelőre nem sikerült a maga oldalára állítania a közvéleményt, a helyiek többsége ugyanis – a pandémia miatt – ellene van a július 23. és augusztus 8. közöttre kiírt játékok lebonyolításának.

Tokióban vasárnapig még vészhelyzet van érvényben, és a kormány azt fontolgatja, hogy az olimpia ideje alatt is hasonló intézkedést foganatosít a fővárosban. Coates májusban úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi – veszélyhelyzeti – körülmények között is le lehet bonyolítani az olimpiát, de ez a kijelentése nem aratott osztatlan sikert Japánban.

Coates és munkatársai a következő három napot karanténban töltik, és a pandémia miatt további 11 napig erősen korlátozott lesz a mozgásterük – közölték a helyi szervezők.

A NOB elnöke, Thomas Bach csak júliusban, közvetlenül a játékok rajtja előtt érkezik Tokióba. Az olimpiát a járvány miatt halasztották el tavaly egy évvel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik