Tokió 2020: klasszis úszók sokasága edzett együtt

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 09:10
Csupa-csupa mosoly. Már persze a rengeteg karcsapás és lábtempó közepette: a Tokiói Víziközpontban csütörtök délelőtt klasszisok sokasága rótta a hosszokat.
Hosszú Katinka a Tokiói Víziközpontban (Fotó: Tumbász Hédi)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Hosszú Katinka a Tokiói Víziközpontban (Fotó: Tumbász Hédi) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Feltűnt a medencetérben az olasz Federica Pellegrini, a svéd Sarah Sjöström és a brit Adam Peaty is.

Pozitív teszt: Borogyin otthon maradt

Nagy szenzáció volt, amikor a májusi budapesti Európa-bajnokságon Ilja Borogyin nyerte a férfi négyszáz vegyest – akadtak, akik úgy vélték, hogy a 18 éves orosz fiú Tokióban is odaérhet ezen a távon a dobogóra.

Sajnos nem fog…

Az orosz csapat vlagyivosztoki edzőtáborában Borogyin koronavírustesztje pozitív lett, így el sem utazhatott Tokióba.

No meg persze a magyar különítmény, amely egyelőre csak hattagú, de már nem sokáig, hiszen délután érkezik Korijamából a válogatott, így pénteken már a teljes magyar csapat az olimpiai helyszínen hangolhat a szombati rajtra.

A jelenlegi tokiói hatosból csütörtökön Hosszú Katinka, Verrasztó Dávid, Bernek Péter és Bohus Richárd edzett a víziközpontban – Verrasztó Evelyn és Gyurta Gergely másik időpontot választott a gyakorlásra.

Az izgalomnak, a túlzott feszültségnek nyoma sem volt a medencetérben: Hosszú Katinka kedvesével és edzőjével, Gelencsér Mátéval nevetett nagyokat, az edzés végén Bohus Richárd és Verrasztó Dávid pózolt mosolyogva a kamerának, és szinte válogatás nélkül minden úszó mutatta a kezével: minden rendben, alig várjuk, hogy elkezdődjön az olimpia.

Oltás nélkül érkezett

Nemcsak a Tokiói Víziközpontban, azon kívül is könnyen klasszisokba botlik az ember: a magyarok részvételével megtartott etap végén éppen Michael Andrew érkezett az uszodába – édesapjával és edzőjével, Peter Andrew-val. Az amerikaiak világbajnoki ezüstérmes úszója nagyot dobhat az olimpián, ám a 22 éves sportoló az elmúlt napokban nem a tokiói remények és álmok kapcsán szerepelt a hírekben leginkább, hanem amiatt, mert elárulta, nem vette fel a koronavírus elleni oltást. Kijelentése után kapott hideget-meleget, ráadásul az amerikai olimpiai csapat kilencven százaléka oltott, így aztán a társai, még inkább a szakemberek közül többen bírálták Andrew-t, mi több, akadtak, akik felhívták arra, hogy még a Tokióba előtt utazása előtt vegye fel az oltást. „A felkészülés során nem akartam napokat kihagyni, márpedig azt tapasztaltam, hogy voltak, akik erre kényszerültek, miután megkapták az oltást – indokolta döntését Michael Andrew. – És az elutazás előtti napokban sem akartam a döntésemen változtatni, mert nem tudom, hogyan reagált volna a szervezetem egy ismeretlen anyagra.”

Michael Andrew és édesapja, Peter (Fotó: Tumbász Hédi)
Michael Andrew és édesapja, Peter (Fotó: Tumbász Hédi)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik