Tokió 2020: a klubok nem engedték el a román játékosokat a futballválogatottba

Vágólapra másolva!
2021.06.30. 11:25
null
Topligából egyedül a dijoni Alexandru Dobre (jobbra) érkezik a román olimpiai csapatba (Fotó: AFP)
Nehezen állt össze a román futballcsapat kerete a tokiói olimpiára, Mirel Radoi szövetségi kapitánynak ugyanis legjobb játékosairól kellett lemondania a klubok ellenállása miatt.

Az európai kupaselejtezőkre készülő román élcsapatok ugyanis nem akartak alapemberektől megválni: az Universitatea Craiova egy játékost sem ad a keretbe, a bajnok CFR csupán egyet, a korosztály legjobbjait tömörítő FCSB pedig kettőt, de abból az egyik a harmadik számú kapusa.

Radoi a külföldi klubokat sem tudta meggyőzni, így aztán Ianis Hagi (Rangers), Radu Dragusin (Juventus), Denis Man és Valentin Mihaila (Parma), vagy a túlkorosok közül Adrian Rus (Mol Fehérvár FC), Nicusor Stanciu (Slavia Praha), Denis Alibec (Kayserispor) és Constantin Budescu (Damak FC) sincs a csapatban. Topligából így egyedül a dijoni Alexandru Dobre érkezik, az egyetlen túlkoros (1997 előtt született) pedig George Puscas lett – aki egyedüliként számít alapembernek a felnőttválogatottban is. A keret javát ezért a Farul (korábbi nevén Viitorul, a két konstancai klub alig néhány napja egyesült) adja.

A tokiói tornán Románia a B-csoportban szerepel, ellenfele Honduras, Dél-Korea és Új-Zéland. Románia futballcsapata legutóbb 1964-ben, szintén Tokióban szerepelt az ötkarikás játékokon, ahol az ötödik helyen végzett, miután a negyeddöntőben 2:0-ra kikapott a későbbi győztes Magyarországtól.

ROMÁNIA KERETE A TOKIÓI OLIMPIÁRA
Kapusok:
Marian Aioani (Farul), Mihai Popa (Astra Giurgiu), Stefan Tarnovanu (FCSB)
Hátvédek: Andrei Ratiu (Villarreal), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Chindris (FC Botosani), Radu Boboc, Virgil Ghita (Farul), Alexandru Pascanu (Ponferradina), Denis Ciobotariu (CFR)
Középpályások: Andrei Ciobanu (Farul), Marius Marin (Pisa), Marco Dulca (Chindia Targoviste), Dragos Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Baluta (Brighton)
Csatárok: George Ganea (Farul), George Puscas (Reading)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik