Wimbledon: „Nagyon büszkék vagyunk rá” – Fucsovics edzője

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 18:40
null
Fucsovics Márton (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton egyik edzője, Jancsó Miklós szerint tanítványának volt esélye egy szett kiharcolására Novak Djokovics ellen, de a világelső szerb szinte végig hibátlanul teljesített.

 

Mint ismert, Novak Djokovics három szettben legyőzte Fucsovics Mártont a Wimbledonban zajló angol nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében. A mérkőzést követően Jancsó Miklós, a magyar klasszis egyik edzője értékelt.

– Szakmailag mi jelentette a legnagyobb különbséget?
– Tudtuk, hogy Novak fantasztikus teniszező, hihetetlenül jó formában van, az idén minden Grand Slam-mérkőzését megnyerte. Azzal is tisztában voltunk, hogy teljesen más lesz a centerpályán játszani. A meccs után Marci is azt mondta, hogy egészen különbözik a fű, és sokkal nagyobb a tér, mint a külső pályákon. Az elején ezt szokni kellett, viszont nagyon pozitív, hogy Marci 0:5 után is ment pontról pontra, szettlabdákat hárított, elvette Djokovics szerváját... Pedig egyetlen ingyen pontot sem kapott, Novak szinte végig hiba nélkül teniszezett, Marci remek labdái is simán visszajöttek. Azt gondolom, hogy Marci benne volt a mérkőzésben, színvonalas, látványos teljesítményt produkált, nagyon büszkék vagyunk rá Nagy Zoltánnal! – felelte a Nemzeti Sport kérdésére Jancsó Miklós, Fucsovics egyik edzője.

– A győzelem nem volt benne a pakliban – de egy megnyert játszma igen?
– Marcinak valóban volt esélye, de a fontos pontoknál Novak hihetetlenül stabilan teniszezett. Látszott, hogy hatalmas az önbizalma, de miért is ne lenne ennyi fantasztikus győzelem után...

– A nyolcaddöntőhöz és Andrej Rubljov legyőzéséhez képest milyennek látta Fucsovics teljesítményét? Gyengébbnek, vagy egyszerűen az ellenfél képviselt egészen más szintet?
– Hasonló teljesítményt nyújtott szerintem, de hatalmas különbség, hogy Djokovics elképesztően jól mozog füvön: ami Rubljovval szemben pontot ért, az Djokovics ellen hosszan és kellemetlenül jött vissza. Nem véletlenül írta azt a szerb sajtó, hogy gumiember.

– Önnek mit jelentett, hogy a wimbledoni centerpálya páholyában ülhetett? Sok edző, sok magyar edző álmodik erről.
– Rengeteget! Zolival életre szóló élményt szereztünk, de bízunk benne, hogy ha továbbra is alázatosan és keményen dolgozunk, lesz még ilyenben részünk!

ANGOL NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, WIMBLEDON (35 016 000 font, füves pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Novak Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics Márton 6:3, 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik