Wimbledon: Kellett némi idő, mire levágtam, milyen mesébe keveredtem – Fucsovics

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 20:32
null
Fucsovics Márton (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton szerint nem játszott igazán jól a világelső szerb Novak Djokovics ellen, és bár a közönség inkább őt támogatta, nincs oka elájulni magától.

 

– A 0:5-s kezdésnek mi volt az oka? Az izgalom a világ legjobbja ellen élete első Grand Slam-negyeddöntőjében, vagy ennyivel különbözik a centerpálya hangulata, a fű, a körülmények, a sebesség?
– Hogy őszinte legyek, talán minden így, együtt. Furcsa volt a labdák sebessége, máshogy pattantak, mint a többi pályán. Bár az is lehet, hogy csak lányos zavaromban éreztem úgy... A lényeg, hogy kellett némi idő, amíg levágtam, milyen mesébe keveredtem – felelte a Nemzeti Sport megkeresésére Fucsovics Márton a Novak Djokovics elleni háromszettes vereséget követően.

– Szinte minden világklasszissal játszott már legalább egyszer pályafutása során. Ez a mostani Djokovics a legjobb ellenfél, akivel valaha találkozott?
– Rafael Nadallal még sohasem játszottam, sőt, Björn Borggal sem! A viccet félretéve, tényleg kezdem kipipálni a legnagyobbakat. Djokovics fantasztikus teniszező, nehéz volt ellene játszani, ám ezen a szinten igazából már senkivel szemben sem könnyű. Azt nem jelenthetem ki, hogy ő a legjobb, viszont abban biztos vagyok, hogy minden idők legjobbjai között van.

– Az előző négy mérkőzésen teljesített jobban, vagy Djokovics ennyivel erősebb a többieknél?
– Ez a kérdés nekem is eszembe jutott. Nem is tudom. Úgy érzem, nem játszottam igazán jól, egyáltalán nem mutattam meg, mit tudok valójában, de ebben nyilván hatalmas szerepe volt az ellenfelemnek. Maradt bennem hiányérzet a negyeddöntővel kapcsolatban, ám boldoggá tesz, hogy idáig jutottam.

– A második vagy harmadik játszma meglehetett volna?
– Talán igen, az egyik, ha nem hibázom ennyit, ugyanakkor nehéz ezt megítélni, hiszen könnyen lehet, hogy Djokovics emelt volna a játékának színvonalán, ha igazán komolyan elkezdem szorongatni. Ez sajnos már nem derülhet ki.

– Melyik játékelemével elégedett a legkevésbé?
– A tenyeresem nem működött megfelelően, emiatt nem tudtam elég agresszívan támadni a labdamenetekben.

– Mekkora élményt jelentett a sportág szentélyében pályára lépni? Ráadásul úgy tűnt, a közönség is önt támogatja.
– Jó volt a hangulat, de lehetett volna jobb is, ha szorosabb a meccs. Persze, engem támogattak a nézők, mert mindig az esélytelenebbnek szurkolnak inkább, ettől függetlenül nincs okom elájulni magamtól. Az viszont igaz, hogy minden mérkőzésemen igyekszem úgy viselkedni a pályán, hogy a közönség méltónak tartson a támogatásra.

– A négy Grand Slam-tornából háromban már játszott a centerpályán. Melyik a legjobb?
– Mindegyik szuper, jó érzés ezeken teniszezni, ám az lesz a kedvencem, amelyiken az első győzelmemet ünnepelhetem.

ANGOL NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, WIMBLEDON (35 016 000 font, füves pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Novak Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics Márton 6:3, 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik