Tenisz: petefészekrákot diagnosztizáltak a korábbi világelső Chris Evertnél

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 14:08
null
Chris Evert pozitívan tekint a kihívásokra (Fotó: AFP)
Hivatalos közösségi oldalán tudatta rajongóival, hogy kemoterápiás kezelést kap, miután első stádiumú petefészekrákot diagnosztizáltak nála.

 

„Szeretném megosztani veletek, hogy első stádiumú petefészekrákot diagnosztizáltak nálam, a történetemmel pedig segíteni szeretném a hasonló helyzetben lévőket. Szerencsésnek érzem magam, hogy hamar rátaláltunk a problémára, és időben elkezdődhetett a kezelés” – írta Twitter-csatornáján a korábbi világelső.

A korábbi világelsőnél azután vizsgálták meg, hogy testvére, Jeanne Evert Dubin két évvel ezelőtt petefészekrákban elhunyt. Mint kiderült, Jeanne-nál csak azután diagnosztizálták a betegséget, miután az túlságosan nagy területre terjedt a szervezetében.

Chris Evert elmondta, szörnyű volt átélni testvére szenvedését. „Amikor kemoterápiára megyek, ő adja az erőt számomra."

A teniszező orvosa szerint a kemoterápia befejezése után 90 százalék az esélye, hogy a rákos megbetegedés nem tér vissza a szervezetébe. „Nem emlékszem, hogy az elmúlt években valaha is ilyen boldog lettem volna. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott abban, hogy az egészségemre tudjak koncentrálni."

Az egyéniben 18 alkalommal Grand Slam-győztes Evert 1989-es visszavonulása óta az ESPN szakértőjeként dolgozik, pályafutása során 157 tornagyőzelemnek örülhetett egyéniben, valamint nyolcszoros Fed-kupa-győztesnek, és négyszeres világbajnoknak mondhatja magát. Emellett 1974 és 1979 között sorozatban 125 mérkőzést nyert meg salakpályán, amire azóta senki nem volt képes.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik